Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

... Θα ημπορούσε να ήταν μυθιστόρημα το ... "Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΞΑΝΑΣΤΑΥΡΩΝΕΤΑΙ", κατά το ... ματαγράψιμό του, και μάλιστα στις ημέρες μας εν Κερκύρα.

  Όμως όχι. Παραδόθηκε ήδη, ως ... πραγματεία υπαρκτών καταστάσεων και προσώπων. Σήμερον, προ ολίγου, στα του τόπου μας δικαστήρια γράφτηκε η τελευταία αυτού σελίδα.

Διπλή αθώωση για τον Μητροπολίτη Κερκύρας, Νεκτάριο!

 

Έτσι, στις επόμενες ημών γενεές παραδίδεται η σταύρωσις του Σεβασμιωτάτου ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ με την Νίκη του Χριστού ως Πρόσλημμα Άχραντον δια της Ιερουργίας και την ΑΘΩΩΣΙΝ της κερκυραϊκής περί τον Άγιον ημών Προστάτην Σπυρίδωνα Ιεράς Παραδόσεως, επίσης αμφοτέρους Αναστασίμους και μέσα από τας ... σχετικάς ΔΥΟ αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου. Από τας σελίδας της μακράς αναβάσεως, εξικνουμένης από την 25ην Μαρτίου 2020, την Κυριακήν των Βαΐων ομοίως - αντιστοίχως και εξαντλουμένης εις το σημερινόν μακροσκελές δικαστικόν εντρίφημα, αλλά και σε ό,τι "πιθανώς" επιφυλάξει το μέλλον εις τον ταλαίπωρον ετούτον τόπον, ο μελλοντικώς επιζητών την Διδαχήν ίσως καθαρότερα, ευκρινεστέρως ημών διακρίνει και τους ... υποκριτάς και τους ... ιούδας και τους ... σταυρωτάς. 

 Ένα είναι βέβαιον, ότι : έναντι όλων αυτών, και τα μέτρα του θα λάβει πληρεστέρως, ... λόγω τε ... έργω τε, αλλά και την Πίστιν του θα χαλυβδώσει εισέτι βαθυτέρως, και με το Φως του Σταυρού αλλά και με της Νίκης Του το Άγιον Βάλσαμον, αυτά που ... αβιάστως ιχνηλατούμεν και ημείς, οι ενίοτε τυφλοί, εις του ποιμενάρχου ημών το πολλαπλώς θυσιαστικόν Πρόσωπον. 

ΔΟΞΑ ΤΩ ΑΓΙΩ ΘΕΩ.

( * οι φωτο είναι από ρεπορτάζ της εφημερίδος Ενημέρωση της Κέρκυρας, τον σχετικόν σύνδεσμον του οποίου παραθέτουμε  - σε αυτό θα ενημερωθείτε και για τους δύο του δήμου Κερκύρας, που παναδίκως δεν αθωώθηκαν πλήρως εις την δίκην την περί την Λιτάνευσιν των Βαΐων 2020, συνσταυρούμενοι πλέον και ουχί απλώς συνυπόδικοι Δεσπότου εις το αυτού βαθμού δικαστήριον)

Αντώνης Σουέρεφ Ιερεύς άμισθος

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απόφαση-κόλαφος για το Χαρδαλιά και για την άθλια στάση του απέναντι στο μητροπολίτη.
Ας ελπίσουμε να ξυπνήσει ο λαός και να αντιδράσει μαζικά σε οποιαδήποτε απόπειρα επανακλεισίματος των ναών.

Ανώνυμος είπε...

Μην μας θυμίζεις το μυθιστόρημα του βλάσφημου Καζαντζάκη.
Καμία σχέση με την υπόθεση του ευλαβούς μητροπολίτη Κερκύρας Νεκταρίου.
Ούτε να θυμόμαστε δεν χρειάζεται τα μυθιστορήματα βλασφήμων.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Ευχαριστω ΘΕΕ ΜΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε τον Πολυέλεο ΘΕΟ!