Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

βρε τον ...«λεβέντη! »

 

Μετά από δύο περίπου χρόνια, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είδε ξαφνικά το «φως το αληθινό» ! και επιτέλους «κατάλαβε» ! και μνημόνευσε τον σχισματικό ! Άντε να δούμε τώρα ποιος θα είναι ο επόμενος που θα «καταλάβει» !

 

Τον Ουκρανίας Επιφάνιο αναγνώρισε πριν από λίγα λεπτά, ο Προκαθήμενος της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος κατά την διάρκεια της χειροτονίας του νέου Επισκόπου Αρσινόη στην Μονή Χρυσσοραγοιτίσσης, μνημόνευσε για πρώτη φορά τον Ουκρανίας Επιφάνιο.

Η Εκκλησία της Κύπρου από σήμερα γίνεται η τρίτη Εκκλησία που αναγνωρίζει τον Τόμο Αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Πληροροφίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, προέβη στην κίνηση αυτή χώρις την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Συνόδου.

πηγή

Τι άλλαξε άραγε και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου αποφάσισε να συμπλεύσει με το Φανάρι; Διότι άλλα έλεγε πριν από λίγους μήνες όταν επεκαλείτο την ουδετερότητα. Οφείλουν οι πιστοί Ιεράρχες της Κυπριακής Εκκλησίας να διαχωρίσουν τώρα την θέση τους από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου και να μην εμπλακούν στα πολιτικά παιχνίδια του Φαναρίου.

“Δεν θα πάρουμε θέση ούτε υπέρ της Μόσχας ούτε υπέρ της Κωνσταντινούπολης. Θέλω να μείνουμε ουδέτεροι” ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε συνέντευξή του ένα χρόνο πριν ενώ καταφέρθηκε και ενάντια σε Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Κύπρου που κρατούν άλλη στάση.

Μετά από λίγους μήνες, την άνοιξη του 2020, στρογγύλευε τον λόγο και έπαυε να είναι τόσο κατηγορηματικός. “Το πρόβλημα της Ορθοδοξίας δεν είναι αν θα αναγνωρίσω τον Προκαθήμενο της Ουκρανικής Εκκλησίας” έλεγε από το Φανάρι όπου είχε βρεθεί.

Τον δε Φεβρουάριο του 2019 η Εκκλησία της Κύπρου με συνοδική της απόφαση διατηρούσε διαφορετική και μάλλον ισορροπιστική στάση...

Όλα αυτά πήγαν…περίπατο σήμερα το πρωί όταν ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου  Χρυσόστομος, κατά την Θεία Λειτουργία επί τη χειροτονία του νέου Επισκόπου Αρσινόης Παγκρατίου, στη Μονή Παναγίας της Χρυσορροϊιατίσσης Πάφου, μνημόνευσε για πρώτη φορά, τον επικεφαλής της νέας "Εκκλησίας της Ουκρανίας" καρφώνοντας ένα ακόμη καρφί στον σταυρό την κανονικής Εκκλησίας της Ουκρανίας , αναγνωρίζοντας κατ΄ουσίαν με αυτόν τον τρόπο το νέο μόρφωμα ....

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ακόμη μια “ελληνική εκκλησία”, η τρίτη κατά σειρά μετά από Αθήνα και Αλεξάνδρεια, διαλέγει τον δρόμο της αναγνώρισης της εκκλησίας που έστησαν Βαρθολομαίος και Ποροσένκο και η οποία το τελευταίο διάστημα διαλύεται στα εξ ων συνετέθη μετά και την απομάκρυνση μετά πολλών πυρών του “Πατριάρχη Κιέβου” Φιλάρετου και της ομάδας του.



2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Μηπως κάποιοι ασκούν αφόρητες πιέσεις...

ωστε να φανεί οτι...
Έλληνες και Σλαύοι
...βρίσκονται σε προαιώνια αντίθεση;

(θα βγεί να βροντοφωνάζει και κάποιος... γνωστός
παρορμητικός "αγωνιστής"
και η σάλτσα... θέλει δε θέλει θα δέσει!

Η απουΣΙΑ ψύχραιμης
αντιμετώπισης άλλωστε,
στους τρελλούς καιρούς
που ζούμε είναι δεδομένη!)

Δημήτρης Ρόδης είπε...

Θα μπορούσε να έχει τίτλο: ''Περί του πάθους της δειλίας και περί πλάνης Επισκόπων.''

Άντε και στήν ''Εκκλησία της ψευδομακεδονίας'' προσεχώς!

Θέε μου δώκε μας φώτιση...