Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020

Λέτε;;

 

Η αθώωση του Μητροπολίτου Κερκύρας μας χαροποίησε μεν συχρόνως όμως μας προβλημάτισε. Και αυτό επειδή δικάστηκαν οι άλλοι δύο λαϊκοί συγκατηγορούμενοι με 4μηνο φυλάκιση γιατί δεν υπάκουσαν στις ίδιες ΚΥΑ! 

Φαίνεται ότι το ίδιο σύστημα που κατευθύνει τα τεκταινόμενα σήμερα δεν είναι τόσο ανόητο ώστε να καταδικάσει τον Μητροπολίτη και να στρέψει τον απλό κόσμο εναντίον του.

 Μήπως με την απόφαση αυτή αποδεικνύεται ότι το σύστημα αγκαλιάζει τους αξιωματούχους της Εκκλησίας και τους προστατεύει ώστε να μπορεί πίσω από κλειστές πόρτες να κάνουν συμφωνίες μαζί τους;

 π.Δημήτριος Αθανασίου

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άμ ! Παπούλη 'μ ! Χρειάζεται πολύ μυαλό ; Ήταν ποτέ δυνατόν νά κάνουν μία τέτοια γκάφα ; όπως και νάχει ευχαριστηθήκαμε για την αθώωση του π. Νεκταρίου , αλλά δεν ήταν επειδή είναι όμορφος ή ευλαβής ή άγιος ! Τό θέμα σφυγμομετρήθηκε πολιτικά . Μόνο τα χάδια μήν εκμαυλίζουν τον Κερκύρας !

Ν/Α είπε...

Καταδικάζοντας τον Μητροπολίτη, θα δημιουργούσαν ένα τείχος ανάμεσα στον Κερκύρας, και στην υπόλοιπη Ιεραρχία που είναι πειθήνια όργανα της μάσκας και των λοιπών μέτρων εντός των Ιερών Ναών.
Το δεύτερο ζήτημα, η καταδίκη τού Μητροπολίτη, θα τον δυνάμωνε πολύ έναντι στις συνειδήσεις του κόσμου, θα τον είχαν για Άγιο και για μέγα ομολογητή, ενώ αυτόματα οι λοιποί θα ξέπεφταν στην κατηγορία κότας όπως κάποιος εκ των ΓΟΧ κατονόμασε. Ούτε αυτή η διάκριση θα ήταν συμφέρουσα για την ομήγυρη της μάσκας.
Τον αθώωσαν, όπως θα έπρεπε σύμφωνα και με το Δίκαιο, για να αποφύγουν την πόλωση του ποιμνίου και την δυνάμωση τού Κερκύρας.
Δεν θέλουν ήρωες για να μην ταραζονται οι συνειδήσεις και τα νερά των Εκκλησιαστικών μασκοφόρων.




Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Και κάτι άλλο...
Το σύστημα θέλει να ελέγχει την εκκλησία για αυτό και φροντίζει να έχει αρχιεπίσκοπο υπάκουο
Με τόν Κερκύρας τού ξέφυγε, ήταν παραγγελία τού σερίφη από τόν Βύρωνα και ανέβηκε αυτόματα στην υπόληψη του λαου, μια καταδίκη θα ήταν βούτυρο στο ψωμί του... οπότε το σύστημα αντέδρασε με την αθώωση του