Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2020

Το τρισάγιο

Ασπασμός του σκηνώματος του μακαριστού Αμφιλοχίου  και τρισάγιο από τον παραδελφό του Επίσκοπο Αθανάσιο (Γιέφτιτς)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας πρεσβεύει υπέρ ημών εκεί που είναι. Είχα ακούσει το όνομά του και καλά λόγια, αλλά δεν ξέρω πολλά.

Ίσως δεν είναι το κατάλληλο σημείο, αλλά συγχωρέστε με που θα το πω:

Είπαν ότι πέθανε από κορωνοϊό. Στην Ελλάδα όσους πεθαίνουν από κορωνοϊό, όχι να τους νεκροφιλάνε και να τους κάνουν κανονική κηδεία, ένας Θεός ξέρει τι κηδείες τους κάνουν. Νομίζω διαβάζουν τη νεκρώσιμη ακολουθία χωρίς τη σωρό και η ταφή γίνεται κάπου αλλού, όχι στον τάφο που θέλουν οι συγγενείς, με υγειονομικά πρωτόκολλα και δεν ξέρω τι άλλο. Άσε την κοσμοσυρροή για την κηδεία, ούτε αποστάσεις ούτε μάσκες ούτε βατραχοπέδιλα ούτε τίποτα.

Η κηδεία έγινε στο Μαυροβούνι, που έχει πληθυσμό 600 χιλιάδων, δηλαδή μικρότερο της Κύπρου, και έχει δηλώσει 18000 χιλιάδες κρούσματα και 300 θανάτους. Δηλαδή τα μισά απ' τα δικά μας, αλλά με πληθυσμό κάπου 18 φορές μικρότερο. Δηλαδή ο ιός στο Μαυροβούνι έχει εξαπλωθεί στην κοινότητα συντριπτικά περισσότερο απ' ότι εδώ, και βλέπετε ότι οι άνθρωποι κηδεύουν κανονικά.

Κάτι περίεργο συμβαίνει εδώ πέρα. Είτε ο γέροντας δεν πέθανε από κορωνοϊό, είτε οι Μαυροβούνιοι, πολιτικοί, εκκλησιαστικοί, λαός, είναι χαλαροί και δεν έχουν τρομοκρατηθεί σε τέτοιο βαθμό όσο εμείς.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Η μεγαλύτερη επιτυχια των νεοταξιτων ειναι οτι εχουν πείσει ακομη και εκκλησιστικες ιστοσελιδες να πεθαίνουν οι ιερείς οι αρχιερείς μοναχοί μονο απο κοροναιο ,ως εκ θαυματος, δεν υπαρχουν χιλιαδες αλλες νοσοι (μονο στην Ελλαδα φετος μεχρι στιγμης πεθαναν απο καρδικα νοσηματα και καρκινους 65.000 ψυχες .).

Ετσι λοιπον βλακωδως κατα την γνωμη μας οτι τους σερβιρουν τα πρακτορεια χωρις εξεταση αναδημοσιεύουν .

Οι δικες μας πληροφοριες δεν μιλανε για τον 82χρονο ασθενη Επισκοπο οτι ηταν θυμα κοροαναιου αλλα αλλων συναφη προβληματων υγειας που ειχε! .

Όμως δείτε στο Ελληνοφωνο χριστεπώνυμο πλήρωμα είναι ενας τροπος να το το πείσουν οι διεταραγμενοι ότι, είδατε τι επαθε ο Αμφιλοχιος ε; Βάλτε λοιπόν το φίμωτρο σας γιατι αλίμονο σας

Γεωργιος είπε...

Δεν φοβομαστε. Κοινωναμε οσο μπορουμε για να φυγουν