Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΡΕΥΝΑ VTsIOM: μόνο το 4% των Ρώσων υποστηρίζει την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.Οι γονείς φοβούνται τον αναλφαβητισμό των παιδιών πιο πολύ από μια πανδημία.


Από την 1η Σεπτεμβρίου, σχεδόν όλοι οι Ρώσοι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία τους και στην εκπαίδευση πλήρους απασχόλησης στα κανονικά σχολεία. Οι ειδικοί του VTsIOM έκαναν δημοσκόπηση στους γονείς των μαθητών και ανακάλυψαν πώς αισθάνονται γι ‘αυτό.Αποδείχθηκε ότι οι γονείς φοβούνται τον αναλφαβητισμό των παιδιών πολύ περισσότερο από μια πανδημία. 93% από αυτούς υποστήριξαν την επιστροφή στην παραδοσιακή μορφή εκπαίδευσης. Δικαιολογούν τη θέση τους από το γεγονός ότι η εκπαίδευση πλήρους απασχόλησης (κανονικό σχολείο) δίνει στα παιδιά επικοινωνία και κοινωνικοποίηση (30%), καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης (20%), περισσότερες γνώσεις (17%), καθώς και άμεση επαφή με τον δάσκαλο (16%).
Μόνο το 4% των ερωτηθέντων έχουν την αντίθετη άποψη. Πιστεύουν ότι η εξ αποστάσεως μάθηση παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια σε αυτή τη συγκυρία. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι στο σπίτι υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες να προσβληθούν από κορονωϊό (69%), περισσότερος έλεγχος και πειθαρχία (17%), ή απλά τους αρέσει αυτή η μορφή περισσότερο (12%).
Όσον αφορά τα υγειονομικά πρότυπα, το 76% των γονέων είναι πεπεισμένοι ότι τα σχολεία μπορούν να τα παρέχουν. 15% δεν το πιστεύουν αυτό……kp.ru 8/9/20
dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: