Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020


  

Τούτες τις μέρες το βιώσαμε έντονα ,να δείτε στον εκκλησιαστικό χώρο τι  βλακεία κυκλοφορεί για να μη χρησιμοποιήσουμε την εκκλησιαστική γλώσσα...

9 σχόλια:

Λωρίτου Ελένη είπε...

Λωρίτου Ελένη
Γιατί ψυχή μου , κατέβασες την ανάρτηση για τον Λεμεσού ??? Δεν βλάπτει η έκφραση των απόψεων. Εννοείται οτι αντιμετωπίζονται θέματα και προβλήματα πρωτόγνωρα και όλοι ψαχνόμαστε νά βρούμε τις ισορροπίες μας πατώντας πάντα επάνω στην πέτρα της πίστεως . Δεν ξέρω άν κάποιοι σχολιαστές κινούνται απο εμπάθεια . Όμως πρέπει νά παραδεχτούμε οτι η " κατ'οικονομίαν " θέση του Λεμεσού για την Θεία Κοινωνία μέ κουταλάκια εγγίζει τα όρια της " μαλακίας " !!! Κλείσ'το δεσπότη μου !!! Κοινώς βούλωσ' το !!! Μήν λές τίποτα , άν δεν έχεις νά πείς κάτι καλύτερο ή δεν θέλεις , γιατί εκτίθεσαι . Καί μέ τον χωροφύλαξ και μέ τον αστυφύλαξ σε καίρια θέματα πίστεως δεν γίνεται ! Ειλικρινά αγανακτούμε μέ μία τέτοια βλασφημία . Άντε νά ανεχθούμε συμβατικά κάποια μέτρα προφύλαξης και νά μήν μας παροξύνει άν ο διπλανός μας φορά μάσκα ! Άντε νά βγάλουμε τον χειμώνα στο προαύλιο τυλιγμένοι σε μπουφάν και γούνες . Όμως η Θεία Κοινωνία μέ κουταλάκια είναι μία ευθεία προσβολή στον πυρήνα του Μυστηρίου ! Πώς τόλμησε ο Λεμεσού νά διατυπώσει αυτή την βλασφημία ! Επειδή κάποιοι αδελφοί του εξωτερικού προβληματίζονται , είναι καλύτερη η τελεία αποχή απο τέτοιους ναούς , που δεν είναι ναοί του Θεού , αλλά της πλάνης . Είναι καλύτερα νά μήν πάει κανείς πουθενά , παρά νά παρευρίσκεται σε τέτοια έκτροπα . Δεν παίρνει κανείς αγιασμό , αλλά μολυσμό ! Βρήκαν την ευκαιρία οι διαβόλοι νά τελέσουν την Θεία Κοινωνία κατ' απομίμησιν την παπικών , που τα μυστήριά τους είναι αχαρίτωτα . Τρελογιάννη μου, θεωρώ οτι ο Λεμεσού πρέπει νά ποιήσει τα δέοντα και νά ανακαλέσει . Τέτοια λόγια δεν λέγονται ούτε για ανέκδοτα . Δεν λέω οτι θα τον κρεμάσουμε . Ίσως προσπαθεί και αυτός νά βρεί τις ισορροπίες του . Όλη η εκκλησία προσπαθεί νά βρεί τις ισορροπίες της απέναντι στις προκλήσεις . Γι αυτό πρέπει ο λόγος μας, κυρίως των ποιμένων και επισκόπων, νά είναι ορθοτομημένος πάνω στην πέτρα της πίστεως . Βλέπουμε η αίρεση , που μέχρι τώρα κατάπιαμε αμάσητη , σε ποιά άτοπα μας οδηγεί !

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Γιατι η Μ α λ α κ ι α πάει συνεφο αδελφή Ελενη ,κυρίως στον χώρο των αυτόκλητων "ομολογητών"
Μας ξεπερνάει ...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Η φαγωμάρα μας...

...η χαρά του
παλιοημερολογήτη...

Ανώνυμος είπε...

Εμείς και σεις τον αιρετικό πρέπει να υποστηρίζουμε;;η δεν είναι φανερό ότι προωθεί την αίρεση ο Λεμεσού μιλώντας ότι δεν πειράζουν τα κουταλάκια μιας χρήσης;μας κλωνησε κ.τρελλογιαννη μου και θέλουμε μια απάντηση σας τρελλογιανη.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Επειδή από μικρό
κι από τρελλό μαθαίνεις την αλήθεια...
ας πω τη γνώμη μου κι εγώ ο μικρόμυαλος...

Καλώς εκφράστηκε
ο σεβαστός
ιερομόναχος
με κοφτερό λόγο

για τον Λεμεσσού,
που επηρεάζει πολύ κόσμο, ώστε να κοπεί μαχαίρι
η εσφαλμένη του
..."οικονομία".

Κακώς από υπερβάλλοντα ζήλο
ειπώθηκαν πράγματα που
οδηγούν έως και σε...
κατάργηση του
εκκλησιασμου...

Έ λ ε ο ς !


ΥΓ.
Ο τρελλός τα έχει...
οχτακόσια...
(...400 επί 2...)

Αννέτα είπε...

Μπορείτε να μας πείτε για ποια ακριβώς δήλωση ή που ακριβώς υπάρχει η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Λεμεσού;
Δεν νομίζω να μπορούμε να βγάζουμε τόσο εύκολα συμπεράσματα για έναν ιεράρχη σαν τον Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιο....

Λωρίτου Ελένη είπε...

Είχε δοθεί το link και άν δεν απατώμαι ο ίδιος ο Λεμεσού το έλεγε . Άν δεν το είχαμε ακούσει , δεν θά μας είχε δημιουργήσει τον αποτροπιασμό . Δεν νομίζω νά έκανα τόσο λάθος νά το θεωρήσω δεδομένο , άν δεν το είχα ακούσει . Αλλωστε νομίζω οτι αυτό δεν αμφισβητείται .

Λωρίτου Ελένη είπε...

Τί έλεος ! Ο Θεός νά μας ελεήσει νά ενδίδουμε σε μία τέτοια κατάντια και αλλοίωση . Την γνώμη μου εξέφρασα . Εγώ δεν θα πήγαινα σε τέτοιους ναούς . Τί θα έκανα ; θα άνοιγα την τηλεόραση σε μία ελληνική αναμετάδοση της Θείας Λειτουργίας . Σήμερα όλα γίνονται . Κι άν ούτε αυτό γίνεται βάλε νά ακούσεις ένα Χερουβικό , ένα Αξιον εστί , νά πάρεις μία γεύση . Ο Θεός αναπληρώνει . Έχω ιδίαν πείρα απο τέτοιους αποκλεισμούς και δεν μιλώ στον αέρα . Κάπου πρέπει νά πούμε STOP! Κίνδυνος ! Θάνατος !

Αννέτα είπε...

Λίγο μπερδεμένα και αόριστα ακούγονται όλα αυτά... Δόθηκε το link πότε; Και αν δόθηκε γιατί κατέβηκε; Και αν κατέβηκε γιατί δεν ήταν αληθινό; ... Μήπως θα είναι καλύτερα να μας πει τι ακριβώς έχει γίνει ο υπεύθυνος του ιστολογίου ο Τρελογιάννης για να καταλάβουμε για ποια τοποθέτηση μιλάτε και αν είναι αληθινή; Με όλο το σεβασμό...