Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Εδέσσης π. Ιωήλ «Απ’ έξω μπορείτε να κολλήσετε ιό, μέσα στην εκκλησία όχι. Στην Εκκλησία υπάρχει υγεία και όχι ασθένειες»

Μέσα στην σκοτεινιά που επικρατεί στους εκκλησιαστικούς άνδρες (Επισκόπους ,Συνοδικούς ,Αρχιμανδριτάδες ,παπάδες ,θεολογούντες ) ένα αισιόδοξο μήνυμα πίστης αλλά και ελπίδας προς τους απανταχού Ορθόδοξους έστειλε για άλλη μια φορά ο Μητροπολίτης Εδέσσης π. Ιωήλ. 

Με αφορμή τον εορτασμό της ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Νεκτάριου ο π.Ιωήλ μίλησε στους πιστούς. Αφού αναφέρθηκε στην ιστορία της ανακομιδης των λειψάνων του Αγίου, τόνισε πως τόσο τα λείψανα όσο και οι Ιερές εικόνες αλλά και τα άμφια των Αγίων έχουν την Χάρη του Θεού, ως εκ τούτου δεν μεταδίδουν καμία ασθένεια.
Μάλιστα  έφερε και παραδείγματα μέσα από την παράδοση της εκκλησίας, όπου δαιμόνια τράπηκαν σε φυγή.
Παράλληλα, έκανε αναφορά στο ιερότατο Μυστήριο της Θείας ευχαριστίας εξηγώντας πως μετατρέπετε ο οίνος σε αίμα Χριστού και ο άρτος στο σώμα του Κυρίου μας.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ας μας ξεκαθαρίσουν απ την Μητρόπολη του Σεβασμιωτάτου,εν τέλει τι πρεσβέυει...διότι άλλα μας ανακοίνωσαν πριν μέρες.Πλήρη ταύτιση με την Συνοδική απόφαση.

Αρτζι είπε...

Αυρα συμβαινουν εκεί,όπως και το κείμενο "προς τον λαο"μετα το κολυμβαρι,το οποίο φέρεται να είναι του σεβασμιότατος ιωηλ

Ανώνυμος είπε...

Ο λόγος του, μετά τις συνεχείς κυβιστήσεις του, έχει πλέον κάποια αξιοπιστία;

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αν είναι ειλκρινής
ο λόγος
...μπράβο του!

Αν είναι επικοινωνιακός
...
συνηθισμένα... τα βουνά
από τα χιόνια...

Αρτζι είπε...

Λαλος είναι,όμως κρατάει ισορροπίες γιατι ειναι μόνος του.Μην ξεχνάτε ότι ο πατήρ σαββας ο Αγιορείτης είναι υπό την αιγίδα του

Ανώνυμος είπε...

Είναι ενάρετος ιεράρχης, με εσωτερικό σθένος, ας μην πετροβολουμε διαρκώς. Η διάκριση είναι μεγάλη αρετή.

Cyclus

Ανώνυμος είπε...

Ο Σεβασμιώτατος Ιωήλ πιστεύει πως στον Ναό του Θεού δεν μεταδίδεται κανένα μικρόβιο,όπως άλλωστε είναι η διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας και όπως το βιώνουμε,όλοι οι χριστιανοί,εδώ και 2000 χρόνια! Το απέδειξε και θεολογικά αυτό,με άλλα σπουδαία άρθρα του στο παρελθόν,αλλά τώρα τα μπερδεύει τα πράγματα,γιατί δεν λέει τίποτα για τις μάσκες στον Ιερό Ναό! Δεν μπορεί να διατυμπανίζει,ορθότατα και ορθοδοξότατα,πως ο "δήθεν μολυσμός" του αγιασμένου Ναού είναι αίρεση και βλασφημία και από την άλλη να μην καταδικάζει τους "μασκοφόρους πιστούς" που βλασφημούν το Άγιο Πνεύμα!!! Ας πάρει θέση για τις μάσκες στο Ναό,γιατί αφού τις δέχεται,σημαίνει πως συμφωνεί...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ούτε να πετροβολούμε
φυσικά αδερφέ

αλλά οι παρεκκλίσεις
στα θέματα

ορθής πίστεως

γεννήσανε όλα αυτά
τα τραγελαφικά που
βιώνουμε και μας
ταλανίζουν

και ίσως κάποτε
καθ' υπερρβολήν
να εκφραζόμαστε
και με μένος,
...κι έτσι δίνουμε αφορμή
στους κάθε λογής
...επακουμβημένους...
να μας κατηγορούν
γιά -...και καλά-
...φανατίλες...

Ανώνυμος είπε...

Ο Ιωήλ είναι από τους δεσποτάδες που πιστεύουν στο Θεό (πρόκειται για ζητούμενο και όχι για δεδομένο). Και παρότι δεν μας αναπαύει πάντα, και τέλος πάντων μέχρι ενός σημείου καταλαβαίνει κανείς και τη δύσκολη θέση ενός δεσπότη στη σημερινή συγκυρία, εν τούτοις μπορούμε να ελπίζουμε ότι αντιλαμβάνεται πως δε θα τα πάει καλά με το Θεό αν παραλάβει ενορίες με 300 φυσιολογικούς χριστιανούς και παραδώσει ενορίες με 30 40 κι αυτούς φοβισμένους να μπουν, φοβισμένους να προσκυνήσουν, φοβισμένους να κοινωνήσουν κλπ. Εγώ λοιπόν προς το παρόν είμαι με τον Cyclus και περιμένουμε να δούμε τη συνέχεια της παράνοιας που ζούμε.