Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Το είδαμε κι αυτό – βουλευτής δίνει εντολές για τους Ναούς και κουνάει το δάχτυλο στους ταγούς της Εκκλησίας που «οδηγούν το πλήρωμα της Εκκλησίας σε λάθος δρόμο»!!

Μέχρι χθες ήταν αδιανόητο για έναν Αρχιερέα να εκφράσει θέση για θέματα της Πολιτείας, παρότι και ο ίδιος είναι πολίτης αυτής της χώρας και παρότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως με το Σκοπιανό ή με τα αντίχριστα νομοσχέδια, ο ίδιος ο λαός είχε τόσο μα τόσο ανάγκη να δει την Εκκλησία να παίρνει δημοσίως θέση.

Οι Αρχιερείς δεν μιλούσαν αλλά ακουγόταν συχνά πυκνά, έτσι για λόγους εφησυχασμού, η γνωστή φράση για τους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας – Πολιτείας. Ποιοί διακριτοί ρόλοι; Εμείς βλέπαμε μία διοικούσα Εκκλησία δίχως χαρακτήρα να έχει υποτιμήσει και απαξιώσει τα ίδια τα συνοδικά της όργανα και να σέρνεται κάθε λίγο και λιγάκι στα τηλεδικαστήρια, είτε για να καλοπιάσει τον Καίσαρα, είτε για να διασυρθεί από τα σκυλιά της στρατευμένης δημοσιογραφίας ως «άσχετη», «οπισθοδρομική» και «σκοταδιστική» για την κοινωνία.

Αλλά και μέσα στους Ναούς, μέσα στο «γήπεδο» θα έλεγε κανείς των Αρχιερέων, το πράγμα έδειχνε που θα καταλήξει. Ουδείς έλεγχος στους βουλευτές που ψήφιζαν και ψηφίζουν τα αντίχριστα νομοσχέδια. Οι πολιτικοί μπαινόβγαιναν στους Ι. Ναούς σα στο σπίτι τους με όλα τα «αξεσουάρ», σωματοφύλακες, κάμερες, για να κάνουν το κομμάτι τους και οι Ναοί λειτουργούσαν ως προεκλογικές πασαρέλες. Πως θα εκλεγούν ξανά για να ψηφίσουν περισσότερα αντίχριστα νομοσχέδια;

Και απορούμε μετά πως φτάσαμε ξαφνικά να λογαριάζονται οι Ναοί ως κοινοί χώροι, ίδιοι με τις καφετέριες και τα μουσεία. Αναρωτιόμαστε που πήγαν τα Μυστήρια της Εκκλησίας και γίναν όλα τόσο πεζά. Πως φτάσαμε να ακούμε τον κάθε άσχετο, και μασόνο, και αντίχριστο, και άθεο να εκφέρει δημοσίως άποψη για το πως θα πρέπει να γίνονται τα πράγματα μέσα στην Αγία Εκκλησία. Η υπερπαραγωγή covid-19 γκρέμισε και τις τελευταίες αυταπάτες και απεκάλυψε τους πραγματικούς «διακριτούς ρόλους»! Εκκλησίας-Πολιτείας. Κατάντησαν την Εκκλησία «ένα παρακλάδι στο δέντρο της Πολιτείας κι τον πιο ασήμαντο τροχό στη μηχανή.» [ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ]

Η δήλωση που ακολουθεί έγινε από τον βουλευτή (ΝΔ) Ευρυτανίας Κώστα Κοντογεώργο. Δεν αφορά κάποια δημόσια υπηρεσία, αφορά τους Ναούς! και μάλιστα όταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος έχει διαφορετική θέση!

«Σήμερα μες στην Εκκλησία συνέβη αυτό που δεν έπρεπε να συμβεί. Πολύς κόσμος χωρίς να εφαρμόζονται τα μέτρα, αυτά που είναι απαραίτητα για την προστασία των πολιτών και της δημόσιας υγείας. Μάσκες ελάχιστες και δυστυχώς οι ταγοί της Εκκλησίας μας αντί να προστατεύσουν το πλήρωμα του Χριστού, δυστυχώς το οδηγούν σε λάθος δρόμο. Λυπάμαι για αυτό που συμβαίνει. Ελπίζω ότι θα αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων γιατί είναι πράξη ευθύνης να αναλαμβάνει ο καθένας την προσωπική του ευθύνη για την προστασία του πλησίον του.»

Είναι αυτό που λέει ο λαός για τα πόδια που σηκώθηκαν να βαρέσουν το κεφάλι, ή για τον ληστή που ήλθε να διώξει τον νοικοκύρη.

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και άλλη εκδοχή της παροιμίας (κατά τι) χυδαιότερη.
Σηκωθήκανε τ' αγγούρια να γαμήσουν τον μανάβη.
Χ.

Ανώνυμος είπε...

https://www.newsit.gr/ellada/o-sotiris-tsiodras-sto-spot-gia-ti-nea-ert-video/3111064/
Τσιόδρα και λοιπών γελοιότητες...

Evans είπε...

Καλησπέρα!
Μια διαφορετική εκδοχή: 'Αντε πάενε απο δω βρε...και ας προσθέσει ο καθένας μετά τις τελίτσες όποια λέξη θέλει!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Να θυμηθείτε το γίδι στις εκλογές που θα παρακαλαει για ψήφους μες τις εκκλησίες.

Ανώνυμος είπε...

Χααααα! Χαααααα! Χαααα ! Καλέ κρίμα ! Ενας μανάβης νά έχει νά αντιμετωπίσει τόσα αγγούρια ! Η στάση των αγγουριών !

Λωρίτου Ελένη είπε...

"Τας θύρας , τας θύρας " Φαίη μου ! Αντρείκιος λόγος απο αντρειωμένες γυναικείες ψυχές !

Ανώνυμος είπε...

Ο βουλευτής ΝΔ Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, ως πρώην νομάρχης Ευρυτανίας ήταν μπλεγμένος σε σκάνδαλο με δάνειο 4,7 εκατομμυρίων Ευρώ σε εταιρεία της νομαρχίας από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Δεν πληρώθηκε ούτε μία δόση, ενώ γύρω από την εταιρεία υπήρχε πλέγμα εταιρειών-φαντασμάτων, που παρουσίαζαν κάθε χρόνο ζημίες. Τώρα ως βουλευτής τον νοιάζει δήθεν η υγεία των συμπολιτών του, και βλασφημεί τον Χριστό με την αντίθεση του στη Θεία Μετάληψη. Αχ πότε θα μετανοήσουμε πραγματικά;

Ανώνυμος είπε...

https://www.newsit.gr/ellada/pagoni-apagoreysi-kykloforias-apo-tis-8-to-vrady-an-ksefygei-ki-
allo-i-katastasi-stin-attiki/3112685/
Η Παγώνη βγήκε πάλι να μιλήσει.
Μα καλά, δεν υπάρχει ένας λοιμωξιολόγος ως εκπρόσωπος του Υπουργείου να ενημερώνει υπεύθυνα και βγαίνουν κάθε τρεις και λίγο διάφοροι και ο καθένας λέει τα δικά του;

Ανώνυμος είπε...

Αφού το πεπόνι παγώνει, γιατί η Παγώνη δεν πεπόνι; Τα σπόρια είναι του Σουρωτήρη. Κάτω τα ξερά σας ληγούρια!

minas45 είπε...

Μόνο η ζωντανή επέμβαση Του Χριστου μας θα τα λύσει όλα αυτά τα ευτράπελα...

Ανώνυμος είπε...

Τας θύρας Τας Θύρας....Άραγε τι να περιμένουμε;;;τι μπορεί να μας έρχεται;;;
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΟΣ