Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020

Ήταν να ζήσουμε και αυτό, την μετάλλαξη των ευσεβών...

Όταν "Λωλάθηκαν" τρομάρα τους και οι ..σοφοί !

«Δὲν εἶναι βλασφημία ἡ χρήση μάσκας ἐντὸς τῶν ναῶν» τόνισε στοὺς πιστοὺς ὁ  Μεσογαίας  Νικόλαος.
Ἀπὸ τὸν πανηγυρίζοντα ναὸ Παναγίας τῆς Παντοβασίλισσας στὴ Ραφήνα, ὁ μητροπολίτης Μεσογαίας, ἀναφερόμενος στὸ θέμα τῶν μασκῶν καὶ τὴ χρήση τους μέσα στοὺς ναούς, ὑπογράμμισε ὅτι δὲν ὑπάρχει καμία βλασφημία.
«Ποιὰ βλασφημία; Μὲ τὸ νὰ κρίνουμε τὶς ἀποφάσεις ἀγριεύεται ἡ ψυχή μας. Ἡ ψυχή μας πρέπει νὰ εἰρηνεύσει καὶ ἂν χρειαστεῖ θὰ βάλουμε καὶ οἱ κληρικοὶ μάσκα.»...




σχολιο:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ;
Η ΨΥΧΗ ΑΓΡΙΕΥΕΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΥΠΟΤΑΣΣΕΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ.
Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑ ΦΥΣΙΝ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΜΟΝΟΝ Η ΑΥΤΟΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ  ΥΠΑΚΟΥΕΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΕΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ.
πηγή

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σε προσκύνημα στην παναγια την γιατρισσα στο Λουτράκι που γίνεται κάθε χρόνο και έρχονται χιλιάδες προσκυνητες το 90% ήταν με μάσκα. Μέχρι και παιδάκια 3 χρονών.
Καταλαβαινετε για πόση προβατιλα υπάρχει.

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Καλημέρα, ουδεμία έκπληξη, ο Νικόλαος ακολουθεί την γραμμή τού Σωτήρος, υποταγή στον Καίσαρα και όλα μέλι γάλα

Γεωργός... είπε...

Οταν η γνωση ( εγγεφαλικη) υποτασει την καρδιακη γνωση και την συνειδησι.... τοτε και η πιστη ..(η των αορατων υποστασις) μενει αμετοχη ανενεργη και δεν συνεργει στα εκφραζομενα,ετσι βλεπουμε λογια και πραξεις ανεξελεκτες και ανεξηγητες...

Ανώνυμος είπε...

Κάνεις λαθος, αδελφέ! Δεν ειναι η γραμμή του Σωτηρος η μασκα στον ναο.Στο παρεκκλήσι του Μ.Βασιλειου( του Σωτηρος) μασκα φορουν ελαχιστοι και στον αγιασμό της 1 ης/ 9 στα σχολεια του, σχεδον κανεις.Άλλα είναι τα αιτια της μεταλλαξης του σεβ.Νικολάου...

Ανώνυμος είπε...

Ετσι, μπράβο σεβασμιώτατε! Δώστε κι άλλες ιδέες στην σύνοδο, οπως κλεισατε τις εκκλησίες στην μητροπολή μας πρωτος! Πόσο πιο πολύ θα απογοητεύσετε το ποίμνιό σας?? Γι αυτό πολλοί πιστοί δεν ητθαν χθες στην Ραφηνα που λειτουργήσατε, αλλά στις ενοριες οπου( δοξα τω Θεώ) λιγοι φορούν την εκτος των άλλων αντιαισθητική μασκα...κρίμα! Μονο κρίμα! Γιατί δεν αφήνετε εν τέλει τους πιστους ανθρώπους να ενεργησουν οπως η συνειδηση και οι γνωσεις τους υπαγορευουν? Αφού ουτε εσεις οι επισκοποι δεν εχετε κοινή γραμμη, γιατι επανερχεστε και δεν αφηνετε τον καθε πιστο στην ησυχία του? Απο το πατριαρχειο Αντιοχειας πηρατε ιδέες? Μα επιτέλους! Τοσο πολλά είναι τα ανταλλαγματα του Καισαρα, που σπεύδετε να τον υπιστηριζετε συνεχεια? Ουτε οσοι τον ψηφισαν δεν κάνουν ετσι πια...κρίμα και παλι! Περιμέναμε άλλα, ομως εδω και μηνες προσγειωθηκαμε απότομα στην πραγματικότητα, επιτιμε καθηγητα της Παντειου!!

maraki είπε...

Ξεγυμνώθηκαν επιτέλους όλοι οι αρχιερείς! Δόξα σοι ο Θεός! Για να ξέρουμε να μην ακολουθούμε τους προβατόσχημους λύκους!

Ανώνυμος είπε...

Οι περισσότεροι, που έχουν και παιδιά, φοβούνται τα πρόστιμα. Ιδιαίτερα σε ναούς που γιορτάζουν, η αστυνομία κάνει αισθητή την παρουσία της. Ακόμα και 50 ευρώ να ήταν το πρόστιμο, θα ήταν πολύ δύσκολο να το πληρώσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγκρίνουν τις μάσκες.

Αρτζι είπε...

Μα πόσο πιο κατάλληλος απο αυτον που υπήρξε λειτουργός της ανώτερης επιστημης,να καταδειξει την δυναμη του ΙΟΥ της φύσης ανώτερη αυτής του ΥΙΟΥ του Δημιουργου αυτης;Οντας ανθρωπος της επιστημης αλλα και του Θεου,αρα γνώστης και των δύο,προκρινει τον φοβο προς την ασθενεια και οχι προς Τον Κυριο του.
Σ'αυτό εχει και την βοηθεια του ψάλτη του τσιόδρα,που και αυτος κατα σύμπτωση γνωρίζει και τις δυο πλευρές και φοβάται και αυτος περισσοτερο το δημιουργημα δηλαδη τον ιο απο τον δημιουργο ΥΙΟ.

VasVol είπε...

ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΡΑΣΑ ΣΟΥ ΟΠΩΣ Ο ΚΟΝΑΝΟΣ......ΟΥΤΩΣ Ή ΑΛΛΩΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΟΡΘΟΤΟΜΕΙΤΑΙ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΘΕΙΑΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

ΤΟ ΔΥΣΑΡΕΣΤΟ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Η ΓΥΜΝΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΟΛΟΦΑΝΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ. ΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΕΙΣΤΕ ΝΤΥΜΕΝΟΣ.

ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΤΡΙΑΔΙΚΟ ΘΕΟ ΠΟΥ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ !

Ανώνυμος είπε...

Νοιώθω μιά ειρηνική ειρήνη
που ειρηνεύει την καρδιά μου
Όταν βλέπω την ειρηνική αγία μάσκα
Σε ειρηνικά πρόσωπα
Που αφήνουν ελεύθερα δύο ειρηνικά
Μάτια γεμάτα αγωνία νά κατοπτεύουν
Ειρηνικά τον χώρο μήν δούν κανένα ιό
Ειρηνικά νά τον εξουδετερώσουν

Και επί γής ειρήνη μέ τις ειρηνικές ευλογίες του δεσπότη !

Ανώνυμος είπε...

Όχι φίλε δεν είναι έτσι. Η αστυνομία δεν έκανε ελεγχους. Και τις Κυριακές που πηγαίνω εκκλησία πάω χωρίς μάσκα όπως και πολλοί άλλοι. Τουλάχιστον στους ναούς δεν τις φοράμε. ΤΕΛΟΣ

Ηλέκτρα είπε...

ΠΡΟΣ vas vol.

Τι λες μεσιε που θα βγαλει τα ρασα του που του πανε κιολας! Εδω τονε θελουμε και Αρχιεπισκοπο Αθηνων! παμε να του φορεσουμε κι αλλα πιο πλουμιστά οχι να βγαλει και αυτα που εχει! και τι εχει? δυο αλλαξιές ασκητικες!
Ειναι και ΣΟΦΟΣ ειναι και Αγιος αλλα ειναι και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ!

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΠΟΤΕ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΣΑΣ!
ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΜΟ ΑΥΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Στη δική μου πόλη, η αστυνομία ήταν έξω από ένα μοναστήρι που γιόρταζε και δεν άφηνε κανέναν να περάσει χωρίς μάσκα. Εννοείται ότι με τέσσερα παιδιά δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να πληρώνω πρόστιμο. Τις Κυριακές δεν φοράει κανείς μας στην εκκλησία.

Ανώνυμος είπε...

Χαλάρωσε λίγο....

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Peace, man!!!

and...

rest in peace bro...

Ανώνυμος είπε...

Από την πολύ χαλαροτητα φτάσαμε εδώ. Καλά τα λέει.

Γιαννακίδης Ιωάννης είπε...

Α πολύ χαίρομαι που διαφοροποιείται ο Σωτήρ από την απόφαση της ΔΙΣ..
Έγραψα πάντως για υποταγή του Νικολάου στον Καίσαρα, όπως και τον Μάρτιο που έκλεισε τους ναούς...

Ανώνυμος είπε...

Ο ερντογάν καίει την Ελλάδα απ' άκρου εις άκρον
κι εμείς ασχολούμαστε με τους δεσποτάδες...
Η τουρκία είναι έτοιμη να χιμήξει στα νησιά μας
κι εμείς τσακωνόμαστε για τις μάσκες.
Η τεράστια πλειοψηφία των αναγνωστών αυτού του
μπλογκ δεν φοράμε και δεν θέλουμε τις μάσκες.
Ετοιμαστείτε για πόλεμο αδελφοί κι αφήστε τα
υπόλοιπα για μετά..
Προσευχή τώρα τίποτα άλλο για τις ένοπλες
δυνάμεις μας...

Ιερομόναχος Πολύκαρπος

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ελάχιστοι μοναχοι και κληρικοί και ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ επίσκοποι "βλέπουν" και δείχνουν ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ να ΜΗΝ υποταχτούν στον ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ Καίσαρα. Και τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ήρθαν ακόμη!

Ανώνυμος είπε...

Εκπλήσσομαι που εκπλήσσεστε τόσοι με τη συμπεριφορά του. Λογικά το ίδιο εκπλαγήκατε και με τον Κονάνο. Ίσως τώρα αρχίσετε να υποψιάζεστε ότι η ευλάβεια και η ορθοδοξία δε μετράται με το μήκος της γενειάδας...

Ανώνυμος είπε...

προς π.πολυκαρπο ΝΑΙ :Και τούτο ποιήσαι κακείνο μη αφιέναι!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ετσι!

Ανώνυμος είπε...

Ναι σεβασμιώτατε. Να φορεθεί η μάσκα. Και αύριο αν ειναι για τον ιό να φορέσετε και σκάφανδρο. Και μαντήλα. Τα πάντα όλα που λένε.

Ανώνυμος είπε...

Τι λέει ο Σεβασμιώτατος Μεσογαίας; δεν είναι βλασφημία; δηλαδή ούτε αυτό τους πειράζει; προσωπικά αδέλφια πιστεύω πως αυτή θα είναι και η καταστροφή μας (πνευματική κυρίως αλλά και φυσική), αυτή η χλιαρότητα αυτή η ανοχή που δείχνουμε σε κάθε τι ανήθικο ανίερο και αντιχριστιανικό, π.χ. μας λένε σήμερα οι δεσποτάδες: δεν πειράζει το ένα δεν πειράζει το άλλο δεν πειράζει και το παράλλο δείξτε αγάπη δείξτε ανοχή κ.τ.λ , μα και τι πειράζει εν τέλει; αυτά μας παρέδωσαν οι Απόστολοι; οι Άγιοι Πατέρες; αυτά έλεγαν οι σύγχρονοι Άγιοι Γέροντες μας Παΐσιος και Πορφύριος; Όχι δα, οδηγούμαστε ως Έθνος προς την καταστροφή ας είμαστε ειλικρινείς, μετάνοια μόνο αδέλφια, αμήν!!!

Ανώνυμος είπε...

Απαράδεκτο!!!
Μήπως καλύτερα να έμενες στις σπουδές σου σεβασμιώτατε;
Γιατί εδώ που είσαι τώρα τα έχεις κάνει θάλασσα....

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Βλέπεις οι μορφωμένοι

όταν έχουν και...
χρυσά δεσμά... δηλαδη βόλεμα στα
...ρετιρέ...
όντας οι στυλοβάτες των
δαιμονοκρατούμενων "αγορών"...
(των υπόγειων
Φαραώ του καιρού μας)

τρέμουν στην ιδέα
να χάσουν τα
μπακιρένια τους προνόμια
γενόμενοι...
ενα με την πλέμπα

κι έτσι ξεπουλιούνται...

όσο όσο...

Γεωργός... είπε...

Η ζυγαριά έγινε προς την επιστημιολογική θεώρηση...άλλωστε τα φυσικομαθηματικα θεωρήματα x ψ είναι ενάντια στην ψυ.χη.. Αναστα ψυχή μου μη καθευδης..

Ανώνυμος είπε...

Μήπως δεν πρόκειται για μετάλλαξη...
Μάλλον εμείς δεν είχαμε καταλάβει ότι πρόκειται για ασεβείς και όχι για ευσεβείς.