Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020

«Η αγάπη ζει με την αρμονία των αντιθέσεων και τη συγγνώμη»

15 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός νοιάστηκε καημένε μου τώρα για την αγάπη , για το δίκαιο , για την αρμονία ! Πού ζείς ! Ο μόνος νόμος που λειτουργεί είναι ο νόμος της δύναμης . Κι άν δεν έχω ηθική δύναμη , την δανείζομαι απο τους δέκα διαβόλους και στα σκοτεινά αρχίζω το έργο τους . Όταν συναντήσω μπροστά μου την αλήθεια λαμπερή , αρχοντική και ακαταμάχητη , τότε παριστάνω τον ψόφιο κοριό , τον θεοτικούλη , τον αγαπουλίνο ! Αυτό είναι μιά επίφαση ευλάβειας , είναι απιστία , γιατί αρνούμαστε την δύναμή του Σταυρού . Πώς νά τό κάνουμε ! Ο Σταυρός είναι μωρία ! ( εννοείται τοις απολλυμένοις )

Ανώνυμος είπε...

Καλά, 11:57 είναι δυνατόν να δανείζεσαι ηθική δύναμη από τους δέκα τάγκαλους;
Μήπως λήξανε τα χάπια;
Να μας έλεγες για την ηθική δύναμη της Παναγίας μάλιστα.
Sorry, αλλά σκέψου και λίγο πριν πατήσεις enter.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια αδερφέ μου

και πολυ φοβάμα
πως, αν υπήρχε το
σχετικό τέστ θα
έβγαινα... πλήρης
...ιϊκού φορτίου.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Εννοεί, νομίζω, τον ηθικισμό, που μας γεμϊζει
"συστημική
...παρεκκλησιαστική
υπερηφάνεια..."

κι εύκολη κριτική γιά
ανθρώπους που δεν ακολουθούν μεν κάποιες "τυπικές" συμπεριφορές
εξωτερικά, αλλά πού παρόλ'αυτα, έχοντας φόβο Θεού, προσέχουν στη ζωή τους.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή ούτε εγώ δεν κατάλαβα ποια είναι αυτή η σατανική..ηθική δύναμη αλλά κυρίως επειδή το σχόλιο αποπνέει έναν απαισιόδοξο αέρα, θα ήταν καλό να διευκρινίσει ο ίδιος ο σχολιαστής.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη ! Φραστικό λάθος ! Το αντελήφθηκα αφού το έστειλα και νόμισα οτι κανείς θα το προσπερνούσε . Ευχαριστώ για την διόρθωση . Εννοώ οτι άν κανείς δεν έχει την ηθική δύναμη του Θεού , που τον καθιστά ταπεινό , συμπονετικό και δίκαιο μέ τον συνάνθρωπο , δεν διστάζει νά συμμαχήσει μέ τον διάβολο και την παρέα του και νά δέχεται την δαιμονική του δύναμη . Δεν πρέπει νά υποτιμούμε τον λεγάμενο . Έχει αρκετή δύναμη νά κάνει κακό , νά συκοφαντήσει και άν λάχει νά ποδοπατήσει τον συνάνθρωπο , αφού αισθάνεται δυνατός νά το κάνει , αφού " τον πέρνει ", πάντα μέ την δύναμη του αφεντικού του ! Η δύναμη του Σταυρού ? Τρίχες ! Ποιός την πιστεύει και ποιός έχει την πεποίθησή του στην δύναμη του Σταυρού ! Μόνο όταν μας προδώσει ο λεγάμενος , γιατί είναι καί άπιστος ο αλήτης , τότε πέρνουμε το συρρικνωμένο , το ζαρωμένο , το θεοτικούλικο και αγαπησιάρικο ύφος . Τα σχήματα είναι κούφια , γιατί αρνηθήκαμε την δύναμη του Σταυρού Ημιν τοις σωζομένοις δύναμις Θεού εστί ! Η πεποίθησίς μας πρέπει νά είναι μόνο στον Σταυρό του Χριστού !

Θυμίσου μανδάμ ! Η δαιμονική δύναμη έχει κοντά και πολύ εφήμερα ποδάρια ! Κάπου θα 'ρθείς αντιμέτωπος μέ την αλήθεια .

Ανώνυμος είπε...

Οκ. Απλά πες μου ποια είναι αυτή η "δύναμη" που σε διαβεβαιώνει πως ο σχολιαστής 11:23 μ.μ. είναι μανδάμ και ποια είναι αυτή η λαμπερή αλήθεια από την οποία μας απομακρύνει η δαιμονική μας δύναμη..

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω για τη δύναμη του σώματος, της ψυχής, του πνεύματος, του μυαλού, της σκέψης, της καρδιάς. Και φυσικά, για τη δύναμη του Θεού που εποίησεν σώμα και ψυχή. Ούτε αγαπούλικο, ούτε θεούσικο ύφος. Αλλά ποτέ δε θα πάψω να φωνάζω τη δύναμη της αγάπης απέναντι σε οποιαδήποτε ψυχρή λογική, πιστό αντίγραφο μιας δαιμονικής δύναμης.
Τρελλογιάννη,
Ξέρω πως σιχαίνεαι τα πρωτόκολλα, π.χ. χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων κ.λ.π. προς αποφυγήν του ιού, αλλά θεωρώ πως θα ήταν πιο έντιμο εάν τηρούσες τα πρωτόκολλα στην εμφάνιση των σχολίων σου για όλους τους φίλους σου-ή τουλάχιστον για όσους νομίζουν κάτι τέτοιο-με τον ίδιο τρόπο και όχι για μερικούς κατ' ιδίαν.
Όπως και να 'χει, η φίλη 3:36 π.μ. έχει απόλυτο δίκαιο. Καιρός να απαλλαγούμε από κάθε δαιμονική επήρρεια και από τους δέκα διαβόλους και πεποίθησή μας πρέπει να είναι μόνο ο Σταυρός του Κυρίου μας, με μοναδικό σκοπό τη Σωτηρία της Ψυχής μας..

Ανώνυμος είπε...

Όταν έγραψα το σχόλιο 3.36 π.μ. δεν είχε εμφανιστεί το σχόλιο 11.23 . Απάντησα στο κακοπροαίρετο σχόλιο 3.10 μ.μ. , που ένα φραστικό λάθος το θεώρησε παρενέργεια απο " ληγμένο φάρμακο " ! Θα έπρεπε νά την αποκαλέσω " κυράτσα " , αλλά λίαν επιεικώς την αποκάλεσα μανδάμ ! Ποιό το πρόβλημα ! Μήπως είναι η ίδια " κυράτσα " που εισηγείται στον τρελογιάννη νά κόβει σχόλια ; γιατί ? Για νά προστατεύει την κακοήθεια , την ανεπάρκεια ? Για νά βοηθήσει κάποιους νά κυκλοφορούν μέ φερετζέ ? Όλα τα πράγματα δεν γίνονται στο σκοτάδι ! Το σκοτάδι μπορεί νά σε βοηθά νά διεισδύεις μέσα σε ένα αγαπημένο ιστολόγιο και νά σπέρνεις ψιθύρους . Καί τί το θεώρησες το ιστολόγιο ! Φιλαράκι σου ? Ένταξη σε μία παρεούλα απο καθαρματάκια για νά νοιώθουμε αρκετά δυνατοί ώστε νά ξεβράζουμε κακοήθεια κατα το γνωστό επαρχιώτικο τυπικό που ανθεί στην εκκλησιαστική πιάτσα ? Ο τρελογιάννης είναι καλός ! Μ....κας όμως δεν είναι ! Επίσης όσον μέ αφορά και στον βαθμό που συμμετέχω σε αυτό εδώ το ιστολόγιο τέτοιες πλάτες δεν παρέχουμε σε κανέναν . Ο καθείς εδώ προχωρά μέ το κούτελό του . Ούτε μάσκες κορονοιού , ούτε φερετζέδες ανωνυμίας ! Σε αυτό το ιστολόγιο γράφω επι μία δεκαετία μέ όνομα και ταυτότητα . Εσύ ποιά είσαι ? Προσωπικώς δεν θέλω ο τρελογιάννης νά κόβει σχόλια που μέ αφορούν . Άν το έκανε είναι γιατί μέ την καλωσύνη που τον διακρίνει , ήθελε νά κάνει μία οικονομία των πραγμάτων , βασικά για νά προστατεύσει εσένα και όχι εμένα , για νά μήν φάς τα μούτρα σου καημένη μου ! Ξανοίχτηκες σε μεγάλη αγορά και δεν σε σηκώνει ....! Αυτά τα κόλπα έχουν πέραση στην παρεούλα μας , στην γειτονιά μας ...παραπέρα έ ! Τότε παραπέρα θυμόμαστε και κανένα Σταυρό !

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχει νόημα 5:35. Συγνώμη αν με παρεξήγησες.
Έριξα την ευθύνη στα χάπια κι όχι σε σένα, αλλά δεν το κατάλαβες.
Για μένα ΔΕΝ έχει ηθική δύναμη ο διάβολος και είναι κρίμα να περνάς σατανικά μηνύματα σε ανθρώπους που έχουν άγνοια.
Για όλα θα δώσουμε λόγο στον Θεό κι αν σιωπούμε είναι σαν να συμφωνούμε.
Καλοπροαίρετα πάντα. Ας είσαι Φωτεινή.

«δούλοι αχρείοι εσμέν, ότι ο οφείλομεν ποιήσαι πεποιήκαμεν» (Λκ. 17, 10).



Ανώνυμος είπε...

Ποιά χάπια παιδί μου ? Ξέρεις νά παίρνω τίποτα χάπια ? Αυτή είναι η τέχνη του ψιθυρισμού ! Λές κάτι , αλλά και δεν το λές και δεν αναλαμβάνεις την ευθύνη των λεγομένων σου ! Λυπάμαι για το επίπεδό σου και επιμένω στο ερώτημά μου άν ξέρεις νά παίρνω τίποτα χάπια και για ποιά πάθηση !

Για την " ηθική δύναμη του διαβόλου " εξήγησα στο σχόλιό μου 3.36 . Αν δεν κατάλαβες δεν μπορώ νά κάνω κάτι περισσότερο .

Ανώνυμος είπε...

Η ΗΘΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ, ΤΗΣ ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.

Ο πονηρός έχει Ανήθικη Αδυναμία, 8:27.

Είναι τρόπος έκφρασης «τα ληγμένα χάπια» για να μην κατηγορηθεί ο άνθρωπος.
Πρόσεξε, να μη παρασυρθείς από τις ανορθόδοξες πλάνες, σε παρακαλώ.
(Κι ελπίζω να μη κάνεις γιόγκα, γιατί δαιμονίζονται οι άνθρωποι και μετά δεν ξέρουν τι λένε και τι κάνουν).

Με αγάπη Χριστού.



Ανώνυμος είπε...

Βρέ άι απο δώ ηλίθια ! Απορώ πώς ο τρελογιάννης ασχολείται μαζί σου !

Ανώνυμος είπε...

" τρόπος του λέγειν " δεν φταίς εσύ φταίει η μαλακία , που κουβαλάς μέσα στο κεφάλι σου ...!

Ανώνυμος είπε...


Η Αλήθεια δεν είναι ηλίθια, 12:20.
Να προσέχουμε μη κατασκηνώσουν οι δαίμονες και οι ιδέες τους στα εγκεφαλικά μας κύτταρα...