Σάββατο 15 Αυγούστου 2020

«Γιατί δεν αντιδρά η ιατρική κοινότητα;»





«Μα αν όλα αυτά είναι απάτη, γιατί δεν αντιδρά η ιατρική κοινότητα;» Στο ερώτημα αυτό, που συχνά ακούγεται από τα χείλη ανθρώπων ανύποπτων για το τι συμβαίνει, απαντά ο φίλος Γ.Κ. που τυγχάνει και πολύπειρος γιατρός:
Η ιατρική κοινότητα, στην Ελλάδα τουλάχιστον, αντιδρά μονάχα όταν θίγονται τα συμφέροντα των αφεντικών της, λ.χ.  αυτών που σήμερα ίσως είναι Περιφερειάρχες και θέλουν αύριο να γίνουν υπουργοί. Άλλος λόγος δεν υπάρχει: καμμία δημόσια Υγεία δεν υπάρχει, κανένα  νοσοκομείο με ράντζα δεν υπάρχει, καμμία συντριπτική έλλειψη ΜΕΘ δεν υπάρχει, καμμία ασύλληπτη – εγκληματική υποστελέχωση σε νοσηλευτές και γιατρούς δεν υπάρχει… Δεν υπάρχει λοιπόν τίποτε για την ιατρική κοινότητα που να δημιουργεί κανένα πρόβλημα. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η προσωπική κονόμα, εκτός σπανίων εξαιρέσεων που φυσικά δεν έχουν καμμία δυνατότητα συνδικαλιστικής, κοινωνικής ή πολιτικής έκφρασης. 

Δεύτερον είναι δεδομένο πως τίποτε δεν υπάρχει που να ξεκινάει κεντρικά από τα αφεντικά και να διανοηθούν οι θεσμικοί άρχοντες των ιατρικών σχολών ή των ιατρικών συλλόγων (ο ορισμός του καθεστώτος, δηλαδή) να πάνε κόντρα; 
Δεν υπάρχει καμμία περίπτωση! 

Τρίτον για τους συγκεκριμένους που διοικούνε (μιλάμε για τους μεγάλους συλλόγους), όσον αφορά το επιστημονικό κομμάτι ό,τι και να πούμε θα …πάμε φυλακή.

Τέλος, οι άνθρωποι οι οποίοι νογάνε και καταλαβαίνουνε, γιατί υπάρχουν και τέτοιοι, απλά φοβούνται να βγουν και να το πούνε παραέξω, μήπως χλευαστούν (στην καλύτερη περίπτωση) ή τιμωρηθούν με κάποιον από τους πολλαπλούς τρόπους που έχει το σύστημα για να τιμωρεί γιατρούς και όχι μόνο, είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχει λοιπόν, τουλάχιστον στην Ελλάδα, περίπτωση έξω από το mainstream σενάριο να ακούσεις κάτι το διαφορετικό για οποιοδήποτε θέμα, όχι μόνο για τον κορωνοϊό. 
Δεν θα αντιδράσει καμμία επιστημονική κοινότητα.
πηγή

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Οι ταλαίπωροι
Ριρίκοι...

για μιά χούφτα δολλάρια
και κάτι ευρωπενταροδεκάρες
ξεπουλάνε την ψυχούλα τους

γιατί η ανεργία
δεν σημαίνει μόνο
πείνα... που άντε και αντέχεται...

σημαίνει προπάντων
κοινωνικό αποκλεισμό... περιθώριο... και...
μαμά, μπαμπά
που σε θεωρούν
(από καμάρι... γιατρουδάρα...)
...ντροπή και όνειδος
γιά την οικογένεια...

και πως να τ' αντέξει
ένα παιδόπουλο
όλα τούτα...;

Ανώνυμος είπε...

Δεν αντιδρά για τον απλούστατο λόγο ότι δεν μπορεί κανείς να δουλεύει σε δύο κυρίους: στον Χριστό και στον μαμμωνά. Πρέπει τόν έναν ν' αγαπήσει και τον άλλον να μισήσει... Δέν γνωρίζω πολλούς γιατρούς που να μισούν τον μαμμωνά.. Εσείς;