Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020

Λίγα λόγια περί Κορονοιου

Γράφει ο  Μάριος Ματσάκης
 
 Ξανά άρχισε Ο πανικός των "Αρμόδιων" και η λήψη υπερβολικών, ασαφών και μη πρακτικών μέτρων. Λαμβάνονται αποφάσεις που θεωρώ ΔΕΝ έχουν έκδηλο λογικό υπόβαθρο, επιστημονικό ή πολιτικό ή άλλο. 
Παρακαλώ κ. Αρμόδιοι λάβετε υπόψιν τα εξής: 
1_ Η απλή αύξηση στην παρουσία θετικών τεστ στον ΚΟΡΟΝΟΙΟ δεν σημαίνει απαραίτητα και την αύξηση στην παρουσία νοσησης από τον ΚΟΡΟΝΟΙΟ. Αυτό πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό. Ενώ ΕΙΧΑΜΕ εκατοντάδες θετικά ΤΕΣΤ από τα μέσα Μαΐου μέχρι σήμερα, ΕΙΧΑΜΕ ΜΟΝΟ 5-6 εισαγωγες στο νοσοκομείο και αυτοί οι ασθενείς είχαν μόνον ελαφρά συμπτώματα. Ούτε μια περίπτωση διασωλήνωσης ΔΕΝ είχαμε , ούτε κανένας θάνατος δεν σημειώθηκε. Αυτό ΣΕ εμένα δείχνει ότι ο ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΤΟ καλοκαίρι είναι "εξασθενημενος" και πολύ λιγότερο επικίνδυνος. Βασικά Η επιδημία του ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ τελείωσε για φέτος στην Κύπρο ( δηλαδή όπως συμβαίνει κάθε χρόνο και με την απλή εποχική γρίπη) και μπορεί να ξανά εμφανιστη ΤΟ φθινόπωρο-χειμώνα όταν με την βοήθεια του θεού θα έχουμε εμβόλιο. Σε αυτό το στάδιο της πανδημίας Η εκτέλεση των ΤΕΣΤ για ΚΟΡΟΝΟΙΟ δεν είναι κατά την γνώμη μου επιβεβλημένη . Τεστ πρέπει να γίνεται μόνο σε περίπτωση όπου υπάρχουν συμπτώματα. Άδικα ξωδευουμε ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΣΕ ΤΕΣΤ. ΤΟ μόνο που πετυχαίνουμε είναι να δημιουργούμε "Πανδημία θετικών τεστ" και όχι πραγματική εικόνα της νόσου. 
 
2_ Η παρουσία θετικών ΤΕΣΤ χωρίς ΣΟΒΑΡΗ νόσηση έπρεπε να είναι μάλλον επιθυμητή, ΓΙΑΤΙ αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η άνοσια (και προστασία) στον γενικο ΠΛΗΘΥΣΜΟ. 
 
3_Η τοποθέτηση της Ελλάδας ΣΤΗΝ κατηγορία Β είναι προς το παρον τουλάχιστον ΚΑΙ ανεξήγητη και αδικαιολόγητη. 
Η πρόσφατη αύξηση των θετικών τεστ στην Ελλάδα είναι μικρότερη από την αντίστοιχη αύξηση στην Κύπρο, αν λάβουμε υπόψη ότι η Ελλάδα είναι 10.000.000 και εμείς 800.000 δηλαδή Η Ελλάδα στο θέμα του ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ είναι ΣΕ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από την Κύπρο. ΓΙΑ παράδειγμα αν εμείς έχουμε 25 (κρουσματα) Ο αντίστοιχος αριθμός στην Ελλάδα ΘΑ έπρεπε να έιναι 12 φορές μεγαλύτερος δηλαδή 300. Τέτοια αναλογία αριθμών δεν υπήρξε. 
 
4_Δεν είναι σοφον να έχουμε διαφορά μέλη της "επιδημιολογικής ομάδας"να λένε διαφορετικά πράγματα (βλέπε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις Καραγιάννη, Κλοστρικη, Νικολοπουλλου) . Να οριστεί ένας εκπρόσωπος και αυτός μόνο να κάνει δημόσιες δηλώσεις. 
 
Παρεμπιπτόντως, δύο ερωτήσεις για τους επιδημιολόγους. 
Ερωτ.1 πόσοι από τους προαναφερθέντες " ειδικούς επιδημιολογους" είναι γιατροι? Απάντηση: Από ότι ξέρω κανένας. Ερωτ.2 : Πόσοι απο την Ομάδα Επιδημιολογων που συμβουλεύουν τον Πρόεδρο έχουν αναγνωρισμένη Ιατρική Ειδικότητα στην Επιδημιολογια; Απαντηση: ΑΠΟ ότι ξέρω κανένας . Καλο θα ήταν να δημοσιευτούν τα ονόματα όλων όσων αποτελούν αυτή την Ομάδα μαζί με το βιογραφικό τους. ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙ Ο πολίτης ποιοι παιρνουν απόφασεις που επιρεαζουν ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ την ζωή του. 
 
5_ Όπως και να εξελιχθεί το θέμα των θετικών τεστ στον ΚΟΡΟΝΟΙΟ , σε λίγες εβδομάδες το όλο ζήτημα " κορονοιος" θα έχει λήξει με την έλευση και χρήση του σχετικού εμβολίου. 
 
6_ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΤΟΥΣ τελευταίους μήνες από το κάπνισμα, ποτό και τα τροχαια δυστυχήματα έχασαν την ζωή τους ΠΟΛΥ πολυ Περισσότεροι άνθρωποι στην Κύπρο και στο εξωτερικό ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ. Μήπως θα πρέπει να απαγορεύσουμε τα τσιγάρα , το αλκοόλ και τα αυτοκίνητα?? 
 
7_ Τα ΜΜΕ για τους δικούς τους λόγους (τηλεθέαση, ακροαματικότητα) μεγαλοποιουν ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ και παρουσιαζουν την ΜΙΑ μονο επιστημονική άποψη επί του θέματος, εφαρμόζοντας έτσι ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ σ'αυτούς που έχουν ΑΝΤΙΘΕΤΗ γνώμη. Κρίμα! 
 
8_ Η αστυνομία έχει αρκετή δουλειά να κάνει καταπολεμώντας το έγκλημα. Ας μην ΤΟΥΣ φορτώνουμε και την ευθύνη να κυνηγούν όσους στέκονται στα μπαράκια Ας σοβαρευτούμε κύρια Γιολιτη.
 
ΑΥΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΔΗΛΑΔΉ!!! 
 
Βιογραφικό :Ο Μάριος Ματσάκης είναι Ελληνοκύπριος πολιτικός. Διετέλεσε Ευρωβουλευτής και βουλευτής στην Εκλογική Περιφέρεια Λεμεσού εκλεγμένος με το ΔΗΚΟ την περίοδο 1996-2004
 Ο Μάριος Ματσάκης γεννήθηκε στη Λεμεσό στις 2 Αυγούστου 1954.[2] Ομιλεί, πέρα από την ελληνική, την αγγλική γλώσσα.[2]
Απέκτησε πτυχίο μικροβιολογίας και διδακτορικό στη βιοχημεία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.[2] Ακολούθως απέκτησε πτυχίο γενικής ιατρικής και γενικής χειρουργικής από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.[2] Στη συνέχεια απέκτησε πτυχίο ιατροδικαστικής από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης.[2] Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Ιατρικό Δίκαιο στο ίδιο πανεπιστήμιο.[2] Ακολούθως, απέκτησε δίπλωμα Δικανικής Ιατρικής στη Μεγάλη Βρετανία και τίτλους στην ειδικότητα της Παθολογικής Ανατομικής και της Ιατροδικαστικής στην Ελλάδα.[2]
Εργάστηκε ως ιατρικός λειτουργός γενικής ιατρικής και γενικής χειρουργικής σε νοσοκομεία και πανεπιστημιακές κλινικές του Κέιμπριτζ, του Έλυ και του Λίβερπουλ την περίοδο 1984-1986.[2] Την περίοδο 1986-1993 εργάστηκε ως επιμελητής και λέκτορας ιατροδικαστικής και παθολογοανατομίας σε νοσοκομεία και πανεπιστημιακές κλινικές του Λονδίνου, του Λέστερ και της Γλασκώβης.[2]
Στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο, όπου και εργάστηκε ως ιατροδικαστής στις Ιατρικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας (Ιανουάριος 1994-Ιούλιος 1995).[2] Στη συνέχεια εργάστηκε ως ιδιωτικός ιατροδικαστής.[2]

5 σχόλια:

ΑΝΑΤΟΛΙΟΣ είπε...

Λογικός και επιστημονικά τεκμηριωμένος λόγος.
Με αυτούς τους κυβερνητικούς "λοιμωξιολόγους", θα ξαναγράψουμε τα βιβλία ιατρικής, όπως με τους κυβερνητικούς "ιστορικούς" ξαναγράφουμε τα βιβλία ιστορίας.
Ας ελπίσουμε πως με τους κυβερνητικούς "ιεράρχες", δεν θα ξαναγράψουμε το Ευαγγέλιο....

Βασιλική είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αδερφέ... έγραψες...!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Τον κύριο Ματσάκη τον εκτιμώ πολύ, είναι ένας εξαίρετος επιστήμων και ένας συγκροτημένος ψύχραιμος και αξιόλογος άνθρωπος, οι τοποθετήσεις του περί του κορωναϊού σοβαρές και έγκυρες, εύγε κύριε Ματσάκη, εύγε!