Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Ἀμέσως καί εὐθέως: ΟΧΙ μέ μάσκα στό Ναό, (κ.) Χαρδαλιά!

Δίκοπο μαχαίρι η θεία Κοινωνία


Οι Ποιμένες έχουν τη γενική δοτή ευθύνη, αλλά κι ο κάθε πιστός έχει τη δική του έναντι Θεού. Άλλωστε, όπως επισημαίνει ο Ιερός Χρυσόστομος, Ποιμένες και ποίμνιο είναι διάκριση μεταξύ μας ("προς την των ανθρώπων διάκρισιν"), διότι έναντι Θεού άπαντες (Ποιμένες και ποιμαινόμενοι) είμαστε Ποίμνιό Του, δηλαδή λογικά Του πρόβατα.

Επομένως, βάσει της διδασκαλίας της Εκκλησίας, τιμώντες το κατ' Εικόνα και την ιερότητα του χώρου των Ορθοδόξων Ναών, ΔΕΝ αποδεχόμαστε την εντολή να φέρουμε εντός αυτών και κατά τη διάρκεια της Θείας Λατρείας κάλυμμα ("μάσκα") στο πρόσωπό μας. Τηρούμε πάντοτε με προσωπική ευθύνη καθαριότητα, υγιεινή και προσερχόμαστε μετά φόβου Θεού, πίστεως και αγάπης.
Τιμούμε την ελευθερία που μας δώρισε ο Χριστός και άλλο ζυγό ή δουλεία δεν δεχόμαστε. Ήρεμα, ταπεινά αλλά και αποφασιστικά, όπως αρμόζει σε Χριστιανούς Ανθρώπους!
Να τολμήσω και κάτι ακόμη; Θα το τολμήσω : Αφού η μάσκα δεν επιβάλλεται στους χώρους εστίασης ΔΕΝ μπορεί να επιβληθεί ούτε στον ιερό χώρο της κατ' εξοχήν εστιάσεως, τον Ορθόδοξο Ιερό Ναό! (Άλλωστε οι Συνάξεις των πρώτων Χριστιανών ονομάζονταν "Γεύματα Αγάπης"!). Εκεί όπου προσφέρεται "εις βρώσιν", για να ζήσει ο άνθρωπος και ο κόσμος όλος, ο Άρτος ο εκ του ουρανού καταβάς, ο Αμνός του Θεού, ο μόσχος ο σιτευτός ο μη δεχόμενος αμαρτίας ζυγόν και τιθείς υπέρ ημών, ο σαρκωθείς Υιός και Λόγος του Θεού.
Δημήτριος  Κ. Ἀναγνώστου

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ εύστοχα τα γραφόμενα! Με λύπη διάβασα για τον Αρχ. Κύπρου οτι δήλωσε πως δε θα γίνει μασκαράς στα γεράματα βάζοντας μάσκα, αλλά το ποίμνιό του, προφανώς, δεν πονάει η ψυχή του να το βλέπει με μάσκα εντός του Ναού. Οι πιστοί οφείλουν να τηρήσουν τα της Πολιτείας, σύμφωνα με τον κ. Χρυσόστομο. Κρίμα το όνομα που φέρει... Ο Θεός να φυλάει από τους λυκοποιμένες

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύπρου! "Σοβαρό" πρόσωπο!

Χρήστος! είπε...

Στα λόγια και γώ καλός είμαι.Γιάτι δεν βγαίνουν να πούνε στης εκκλήσσιες απαγόρευντε η μάσκες ?

Ανώνυμος είπε...

ωιμέ, Παναγιά και Μάνα,
τέτοιοι είμαστε, τέτοιοι άρχοντες μας αξίζαν,
πάνω στο ξεκίνημα της σαρακοστής Σου,
να απαιτούν μασκαριλίκια στον Οίκο του Υιού Σου και Θεού μας,
ε όχι κύριοι, το βρίσκω ενάντια στην πίστη μου,
αρνούμαι να φιλώ το εσωτερικό της μάσκας όταν προσκυνώ,
και δεν θα παίξω καραγκιοζιλίκια στον ναό,
τώρα την φορώ, τώρα την αφαιρώ, για να πρσκυνήσω ή να μεταλάβω

με κλειδώσατε απ' έξω στην μεγάλη σαρακοστή,
και τώρα το γυρνάτε σε θεατρική παράσταση παραλόγου και για τα πανηγύρια,
για να μας ξανακλείσετε την εκκλησιά,
στα μεγάλα μας πανηγύρια του Αυγούστου
όχι ξαναλέω, δεν θα μου επιβάλλετε εσείς τον τρόπο της λατρείας μου,
ενάντια όχι μόνο στην λογική
αλλά και σε πνευματικούς κανόνες ευσεβείας τουλάχιστον,
αν όχι και απιστίας

άσε πού είμαι και σαλός και νοιώθω τούτο το μασκάρεμα,
σαν πρώτο τεστ για μαρκάρισμα
σίγουρα πάντως είναι επίθεση στο "πρόσωπο",
εξου και η τρομοκρατία των σχέσεων,
έτσι, σε απόσταση, δεν είναι αδελφός πια ο διπλανός,
είναι εν δυνάμει εχθρός, επικίνδυνος, πιθανόν κορωνοϊωμένος

Θεέ μου συγχώρα μας και χάριζέ μας έλεος.

Αντρέας.

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου Αντρέα για μια Ελλάδα νέα!

Δημήτριος Ἰ. Κάτσουρας είπε...

Έκλεισαν τους Ναούς επικαλούμενοι την "πανδημία" ενώ υπήρξε αντίδραση από τους πιστούς. Εν συνεχεία, επέβαλαν μέτρα προστασίας εντός των Ναών. Σε γενικές γραμμές, παρά τη διαφωνία, τηρήθηκαν. Τώρα επιβάλλουν τη μάσκα, παρότι υπάρχουν και ισχυρές επιφυλάξεις επιστημόνων γι αυτό. Αν ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΛΕΊΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ, ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΟΧΥΡΌ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΥΓΗΣ ΤΟΥ ΠΙΣΤΟΎ ΛΑΟΥ, ΝΑ ΞΈΡΟΥΝ ΌΤΙ ΘΑ ΓΊΝΕΙ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ! Δεν μας ενδιαφέρει τι κάνουν άλλες χώρες. Μέχρις εδώ και μη παρέκει. Όσοι ζωντανοί ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες να αντισταθούμε μέχρι θανάτου. Και κάτι τελευταίο : τα περί υποχρεωτικού καθολικού εμβολιασμού να τα ξεχάσουν! Δεν τους εμπιστευόμαστε! Τώρα που δεν υπάρχει ούτε Δεξιά να σέβεται την Πίστη, ούτε αριστερά να αγωνίζεται για την ελευθερία και τον άνθρωπο, ούτε Ποιμένες να θυσιάζονται για το ποίμνιό πάρα το θυσιάζουν για να κρατήσουν το θρόνο τους, απέμειναν κυρίως οι απλοί πιστοί Χριστιανοί να αγωνιστούν για όλους! Χρέος και τιμή μας!

Ανώνυμος είπε...

Έκτακτα μέτρα Υπουργού Υγείας για την Επαρχία Λεμεσού

Με βάση τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας για την Επαρχία Λεμεσού από αύριο και για τρεις εβδομάδες δεν επιτρέπεται εντός των Ιερών Ναών η παρουσία περισσοτέρων από 75 άτομα. Επίσης σε κλειστούς χώρους είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Από την ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Λεμεσού....

Τα σχόλια δικά σας

Παυσανίας

Γεωργός... είπε...

Μαζυ σου Ανδρεα ..για να αντισταθουμε στο μαρκαρισμα που ερχεται...Αυτοι που μας πουλησαν καιδεχθηκαν χθες αυτες τις καινοτομιες τις στηριζουν σημερα τι περιμενουμε να τις αποριψουν αυριο; ο σωζων ευατον σωθητω ...

Ανώνυμος είπε...

" Όσοι ζωντανοί ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες να αντισταθούμε μέχρι θανάτου. Και κάτι τελευταίο :τα περί υποχρεωτικού καθολικού εμβολιασμού να τα ξεχάσουν! Δεν τους εμπιστευόμαστε! Τώρα που δεν υπάρχει ούτε Δεξιά να σέβεται την Πίστη, ούτε αριστερά να αγωνίζεται για την ελευθερία και τον άνθρωπο, ούτε Ποιμένες να θυσιάζονται για το ποίμνιό πάρα το θυσιάζουν για να κρατήσουν το θρόνο τους, απέμειναν κυρίως οι απλοί πιστοί Χριστιανοί να αγωνιστούν για όλους! Χρέος και τιμή μας!"

ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Γιατί ξέρουν, οτι είναι πολύ εύκολο να βρεθούν
κατηγορούμενοι για...
ισοβια...και φοβούνται...

...ενταξει...δεν είναι
σίγουρα...
ομολογητες και μάρτυρες

όμως,
πόσο πιό καθαρα να το πεί οτι δεν κάνει να
γινόμαστε μασκαραδες...

...ας μας κόβει λιγακι κι εμάς!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αν και ποτέ μου δεν ψήφησα ούτε...Αντρεα
ούτε Αντώνη ούτε Γιωργάκη ούτε Κούλη...

μ'αυτόν τον Αντρέα...

...ναι!

Μαζί του...!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Προσυπογράφουμε για το
τελευταιο...

αλλά δεξιά και αριστερά,
το μόνο που πάλαιψαν

ήταν για να διχάσουν τους
λαούς...
και τα κατάφεραν!