Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020

Να την φοβάσαι την Αγιά Σοφιά, Ερντογάν!


Καλύτερα δηλαδή να ανέβαζε το συμπαθέστατο "αρνάκι άσπρο και παχύ, της μάνας το καμάρι..." (αφού του κάθισε να ανεβάσει τραγουδάκι στο Twitter) ο Ερντογάν. 
Λιγότερο ρεζίλι θα γινόταν από τώρα που ανέβασε βιντεοκλίπ, αναφέροντας τα εξής: "Αγία Σοφία ... Ας πνέουν οι άνεμοι της ελευθερίας στον τρούλο σου...ήσουν πάντα δική μας, είμαστε δικοί σου ...". 
Από πού και ως που ο ελληνικότερος ορθόδοξος ναός της υφηλίου ιδιοκτησία των Τούρκων και οι ...Τούρκοι της ΑγιαΣοφιάς; Αυτό μόνο σε ανέκδοτο χωράει! 
Έχουν τα τεμένη τους, έχουν τα ιερά τους, την ταυτότητά τους ως μουσουλμάνοι. Γιατί τα προδίδουν όλα αυτά για μια ελληνική εκκλησιά;
Δεν λέμε.... Η Αγιά Σοφιά έχει την γοητεία της, το μυστήριό της, τους θρύλους, τις κρυμμένες της αλήθειες, τους αιώνες της ιστορίας να την βαραίνουν και όλα τούτα (και άλλα πολλά, που δεν φαίνονται) την κάνουν άκρως επιθυμητή και ποθητή αλλά δεν γίνεται έτσι το πράγμα....Αν θέλεις να είναι κομμάτι σου και να είσαι δικός της, πρέπει να είσαι Έλληνας και Ορθόδοξος! Αλλιώς δεν γίνεται. Διότι η μεγάλη του Γένους εκκλησία είναι ναός της Ορθοδοξίας και κτήμα και πόθος του ελληνισμού.
Αυτοί που δεν μπήκαν από την ...θύρα των δικαίων μας και των ιδεωδών, αυτοί που την καταπάτησαν δηλαδή, "κλέφτες εισί και ληστές" όπως λέει και το Ευαγγέλιο. 
Και είστε αυτό ακριβώς! Βέβηλοι και κατακτητές.
 Έλα, θρασύτατε Ούννε, να δεις μερικούς από τους λόγους που δεν είναι δική σου : 
Για λέγε τώρα, Ερντογάν. 
Είναι δικός ο Χριστός ή μήπως η Παναγιά ή ο Μ. Κωνσταντίνος που προσφέρει την Πόλη και ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός, που προσφέρει την ΑγιαΣοφιά;
Ο Λέων ο ΣΤ ο σοφός που προσπίπτει στον Κύριό μας είναι δικός σου, Ερντογάν;
Ή μήπως είναι στην μητρική σου γλώσσα, αυτό που φαίνεται στο ανοιχτό Ευαγγέλιο

 " Ειρήνη υμίν. Εγώ ειμί το φως του κόσμου" ;
Ούτε με Αυτόν που το είπε έχεις σχέση, ούτε με την ειρήνη την πάντα νουν υπερέχουσα, απόγονε σφαγέων!
Και από τούτους ποιός είναι...δικός σου;
Η πορφυρογέννητη Αυγούστα Ζωή ή ο σύζυγός της Κωνσταντίνος Θ΄ο Μονομάχος; 
Η ευγένεια της ιστορίας δεν ανήκε στο γένος σου Ερντογάν και μην προσπαθείς να κλέψεις την δόξα, τον πλούτο και το φως μιας άλλης χώρας, μιας άλλης πατριάς!
Τουλάχιστον δείξε περήφανος γιαυτό που σου έδωσαν οι πρόγονοί σου και ακόμη και αν δεν είσαι, υποκρίσου!
Όσο για την ΑγιαΣοφιά....μιλάει ελληνικά και ψάλλει βυζαντινά, γιαυτό ποτέ δεν θα γίνει δική σου!
Επιπλέον, ο μαρμαρωμένος βασιλιάς δεν είναι απλώς μια ιστορία. Είναι ο τρόμος σου αλλά μην το δείχνεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: