Κυριακή 19 Ιουλίου 2020

Καθηγητής Πνευμονολογίας: 13 φορές πιο πιθανό να νοσήσουμε με υφασμάτινη μάσκα

Την  επιστημονική  άποψη ότι οι υφασμάτινες μάσκες είναι εν δυνάμει επικίνδυνες εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σημειώνοντας πως έως σήμερα δεν υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι η υφασμάτινη μάσκα μάς προστατεύει από τη μετάδοση λοιμώξεων και άρα και από τον κορονοϊό. «Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει καμία σοβαρή επιστημονική απόδειξη ότι οι υφασμάτινες μάσκες προστατεύουν. Υπάρχουν μάλιστα σοβαρές μελέτες, η καλύτερη που κυκλοφορεί, που λένε ότι αν φοράω συνέχεια υφασμάτινη μάσκα, για αρκετή ώρα, έχω 13 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πάθω λοίμωξη του αναπνευστικού, απ’ ό,τι αν φοράω χειρουργική μάσκα και 8 φορές από το να μη φορά καμία μάσκα», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha. 


 «Η μόνη λογική που μπορεί να έχει μία υφασμάτινη μάσκα είναι να τη φοράω για πολύ μικρό χρονικό διάστημα, μέχρι να νοτίσει. Μέχρι, δηλαδή, από την εκπνοή μου να υγρανθεί. Πριν λίγο καιρό, επίσημα όργανα της επιστήμης δεν έλεγαν για υφασμάτινες μάσκες. Υπάρχει σοβαρή μελέτη που είναι εναντίον της χρήσεως και υπάρχει ελεύθερα στο διαδίκτυο μελέτη που συλλέγει τα αποτελέσματα από όλες τις μελέτες που έχουν γίνει, που αφορούν όμως κυρίως τις χειρουργικές μάσκες, και που λέει ότι το όφελος είναι μάλλον μικρό», συμπλήρωσε ο καθηγητής.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εαν οι μάσκες προστατεύουν,
γιατί νόσησαν τόσοι νοσηλευτές και γιατροί στην Ιταλία και αλλού(τουλάχιστον όπως μας είπαν τα αναξιόπιστα ΜΜΕ) οι οποίοι έκαναν χρήση ειδικών μασκών(Ν95);

Πώς διαδόθηκε η γρίπη στην Γουχαν, ενώ φορούσαν μάσκες από την αρχή της επιδημίας αλλά και πιο πρίν;

Πώς διαβήκαμε την κορύφωση και εκμηδένιση της επιδημίας από Ιανουάριο εως Μάιο(τέλη Μαρτιου που επιβλήθηκε η καραντίνα, ήδη έφθινε η επιδημία) χωρίς μαζική μασκοφορία και τώρα ξαφνικά διατάζουν με φετβάδες τη χρήση της ανθυγιεινής μάσκας-φίμωτρου;

Προφανώς, τους έμειναν αδιάθετα μεγάλα αποθέματα μασκών και τη ζημία των κρατικοδίαιτων μπιζναδόρων πρέπει να τη μοιραστεί και ο λα(γ)ος(στιφάδο) με «αλληλεγγύη και κοινωνική ευθύνη».

Βασίλης είπε...

Τα συστημικά και μπουκωμένα με εκατομμύρια ευρώ ΜΜΕ δεν θα παίξουν προφανώς αυτές τις δηλώσεις. Έχουν όμως καθήκον οι πραγματικοί επιστήμονες και όχι οι κατ'επίφαση που στην ουσία λειτουργούν ως πλασιέ ξένων φαρμακοβιομηχανιών και ως φερέφωνα του Π.Ο.Υ. και της ΝΤΠ , να πουν δημόσια την επιστημονική αλήθεια , αυτή που οι άλλοι λένε και ξελένε ανάλογα με τις εντολές που δέχονται.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το έχετε καταλάβει; ΘΕΛΟΥΝ να ΜΑΣ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΝ. ΜΕ ΧΡΗΣΗ μάσκας θα ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ευκολότερα!

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αν αρρωστήσουμε
χωρίς να πέσουμε
στα χέρια των "ειδικών"

θα περάσουμε ένα... καλό
συνάχι...

το θεμα είναι νομίζω
να παραδώσουμε την ψυχή
μας, φ ο β ο ύ μ ε ν ο ι να εκκλησιαστούμε τον 15αύγουστο ελπίζοντας
ούτως ή άλλως
στην θεία π ρ ό ν ο ι α

αλλά, τοποθετώντας
πάνω απ'αυτήν

τον δυσσεβή φόβο

των ψευτοτοειδικών,
που διασπείρουν
τα τοξικά νεοταξικά τσιράκια, μπουκωμένα
ευρώ, δολλάρια...
και φοβούμενα μην χάσουν τις...θεσάρες τους...!