Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020

Η «Νέα Τάξη Πραγμάτων» και τα προωθούμενα εμβόλια σε παγκόσμια κλίμακα

 Αντιγριπικό εμβόλιο και εμβόλιο έναντι του κοκκύτη στην εγκυμοσύνη ...
Λουκά Αθανασιάδη, Φιλόλογου
            Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί από την Κύπρο με ενημέρωσαν τις προάλλες για ένα γραπτό μήνυμα (SMS), που έλαβαν γνωστές τους εγκυμονούσες κοπέλλες από τις παιδιάτρους τους, σχετικά με την αναγκαιότητα προγεννητικού εμβολίου για τον κοκκύτη, που έχει ως εξής:



«Εμβόλιο Κοκκύτη

Στον προσωπικό γιατρό ή στο Κέντρο Εμβολιασμού Ενηλίκων

Παλιό νοσοκομείο Λευκωσίας

22801609

Εμβολιασμός εγκύων μετά τη 27η εβδομάδα κύησης με παραπεμπτικό από γυναικολόγο ή παιδίατρο.

Μπορούν να εμβολιαστούν και άτομα της οικογένειας που θα έχουν επαφή με το νεογέννητο».



            Οι απορία των εγκυμονουσών ήταν και απορία των γνωστών μου, κατέστη δε και δική μου απορία, καθώς γνωρίζαμε πως με το εμβόλιο αυτό θα εμβολιαστεί ένα παιδάκι μετά τη γέννησή του και μάλιστα σε συγκεκριμένη ηλικία. Επειδή δεν είμαι γιατρός η ειδικός στα θέματα εμβολιασμού, απευθύνθηκα σε φίλο, εκλεκτό ιατρό, με ενημέρωση στη σύγχρονη ιατρική, και τον παρακάλεσα να μας βοηθήσει να λύσουμε την απορία μας. Και ο αγαπητός μας γιατρός είχε την καλωσύνη να διερευνήσει επιστημονικά και κριτικά το ζήτημα, και μας έστειλε επιστημονική γνωμάτευση, που αναδεικνύει τη σοβαρότητα του πράγματος, την οποία κρίναμε απαραίτητο να κοινοποιήσουμε και στο ευρύ κοινό.

          
  Η απάντηση του φίλου γιατρού έχει ως ακολούθως:



            «ΚΟΚΚΥΤΗΣ (PERTUSSIS)

            Απαντώντας στὸ ερώτημα του αγαπητού Λουκά και υπακούοντας στη φωνή της ιατρικής μου συνείδησης, θεώρησα χρέος μου να ασχοληθώ με το θέμα που προέκυψε πρόσφατα, δηλαδή την πρόταση εμβολιασμού εγκυμονουσών γυναικών για την προφύλαξη δήθεν των κυοφορουμένων εμβρύων από τον κοκκύτη. Να αρχίσουμε με το τι είναι η νόσος του κοκκύτη, το αίτιο και τα συμπτώματά της.

            Το αίτιο της νόσου αυτής είναι ο αιμόφιλος του κοκκύτη (BordetellaPertussis), που μεταξυ άλλων παράγει την τοξίνη pertussis, τη νηματοειδή αιμοσυγκολλητίνη, την τραχειακή κυτταροτοξίνη, τοξίνες που για να αντιμετωπιστούν ο οργανισμός αναγκάζεται να εκδηλώσει πολλά συμπτώματα. Η νόσος μεταδίδεται με τα σταγονίδια που εκπέμπει ο ασθενής. Η  Η περίοδος επώασης, δηλ. από την ημέρα της επιμόλυνσης μέχρι την έναρξη της νόσου,είναι από 7 έως 15 μέρες. Η νόσος αφήνει ανοσία, που πρακτικά διαρκεί για όλη τη ζωή.Μόνο κατά το γήρας, που πέφτει η άμυνα του οργανισμού, μπορεί να επανεμφανιστεί.

            Η νόσος παρουσιάζει τρία στάδια.Αρχικά καταρροή χωρίς πυρετό και νυχτερινό ερεθιστικό βήχα, που διαρκεί μέχρι δύο βδομάδες. Το δεύτερο στάδιο της νόσου διαρκεί άλλες 2-6 βδομάδες, όπου ο βήχας γίνεται εντονότερος με πολλούς παροξυσμούς (5 έως και 40) κατά τη διάρκεια της μέρας αλλά και της νύχτας. Οι κρίσεις βήχα διαδέχονται η μία την άλλη, καταλήγουν δε σε εμετό, άπνοια και κυάνωση, δηλ. το πρόσωπο του παιδιού μπλετίζει από έλλειψη οξυγόνου. Στα νεογνά και βρέφη οι παροξυσμοί βήχα είναι άτυποι, αλλά βλέπουμε και εμετούς και κρίσεις άπνοιας. Το τρίτο στάδιο διαρκεί 2-3 βδομάδες και οιπαροξυσμοί του βήχα γίνονται ηπιότεροι, αραιότεροι και τελικά υποχωρούν.

            Οι επιπλοκές είναι συχνότερες στα βρέφη και τα εξασθενημένα παιδιά και αφορούν κυρίως το αναπνευστικό και το κεντρικό νευρικό σύστημα. Με την επιμόλυνση από άλλα μικρόβια, π.χ πνευμονιόκοκκο ή αιμόφιλο γρίππης, μπορεί να οδηγήσει την κατάσταση του βρέφους σε πνευμονία, βρογχεκτασία  και ατελεκτασία. Σπανιότατη επιπλοκή η κοκκυτική εγκεφαλοπάθεια, με σπασμούς, αταξία και κώμα.

            Υπάρχει θεραπεία και αυτή συνίσταται: 1ον στη χορήγηση υγρών για την αντιμετώπιση της αφυδάτωσης, 2ον σε βρέφη  κάτω του 1 έτους η περίθαλψη, που πρέπει να γίνεται ενδονοσοκομειακά για τυχόν επιπλοκές και, 3ονφαρμακευτική αγωγή μεΕρυθρομυκίνη, ή κλαριθρομυκίνη και αζιθρομυκίνη, με καλά αποτελέσματα. Όσο για την πρόληψη της νόσου,υπάρχει το εμβόλιο του κοκκύτη, το οποίο όμως αμφισβητείται μέχρι σήμερα.Ας δούμε λίγο την ιστορία του εμβολίου κατά του κοκκύτη.

            Καταρχήν ο εμβολιασμός κατά του κοκκύτη γίνεται σε συνδυασμό με το εμβόλιο της διφθερίτιδας και του τετάνου στο τριπλούν (D.P.T.) εμβόλιο, που εφαρμόστηκε από το 1936. Ο εμβολιασμός αυτός εφαρμόστηκε τριάντα με τριανταπέντε χρόνια μετά την ελάττωση των θανάτων από την ασθένεια λόγω καλύτερων συνθηκών διαβίωσης και καλύτερης διατροφής του γενικού πληθυσμού. Αυτό το πρώτο εμβόλιο (D.P.T.) περιείχε εξαγνισμένες ανατοξίνες για τη διφθερίτιδα και τον τέτανο και αδρανοποιημένα στελέχη του κοκκύτη. Πολύ σύντομα μετά από την έναρξη του εκτενούς εμβολιασμού με το (D.P.T.) αναφέρθηκαν οι πρώτες αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο, με πρώτη τη μελέτη των Byers και Mell, το 1948. Η μελέτη αυτών των επιστημόνων συσχέτιζε την εμφάνιση εγκεφαλοπάθειας ή και επιληπτικών σπασμών στα παιδιά, μετά από τον εμβολιασμό. Όμως οι εμβολιασμοί με το ίδιο εμβόλιο συνεχίστηκαν και η Αμερικανική Ιατρική Εταιρεία αναγκάζεται να αναγνωρίσει και να ανακοινώσει τις πρώτες παρενέργειες, για τις οποίες οι παιδίατροι ήταν και είναι ακόμα υποχρεωμένοι να ενημερώνουν τους γονείς, όπως ασφαλώς και θα πρέπει να ενημερώνουν για τις παρενέργειες όλων των εμβολίων. Τελικά μόνο οι αθώες παρενέργειες αναγνωρίζονται και ανακοινώνονται, δηλαδή πυρετός, κλάματα κατά παροξυσμούς (κάτι σαν σοκ από το νευρικό σύστημα του παιδιού), και ορισμένες τοπικές αντιδράσεις από το δέρμα, όπως οίδημα, ερυθρότητα και λίγος πόνος. Κανείς δεν μίλησε για σπασμούς, πιθανή πνευματική καθυστέρηση η άλλες νευρολογικές βλάβες του εγκεφάλου.

            Από το 1978-1979, αυτό το εμβόλιο συνδέθηκε με το Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου των βρεφών, δηλαδή τον ανεξήγητο θάνατο βρεφών στη κούνια τους λόγω βλάβης του κεντρικού νευρικού συστήματος και καταστολή της αναπνοής, που οδηγεί σε ασφυξία και θάνατο. Ο μεγαλύτερος εφιάλτης κάθε γονιού είναι πλέον το Σύνδρομο Αιφνιδίου Θανάτου, που μέχρι σήμερα θεωρείται ανεξήγητο φαινόμενο. Ποια η προφανής όμως αιτία αυτού του Σύνδρομου; Το 1983 το Τμήμα Παιδιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου UCLA και το τμήμα Δημόσιας Υγείας του LosAngeles, ανακοίνωσαν μια άλλη ανησυχητική μελέτη, που αφορούσε 145 θανάτους βρεφών με το σύνδρομο αυτό. Αριθμός 53 βρεφών από τα 145 της έρευνας πέθαναν σε μικρό χρονικό διάστημα—μόλις μερικών ημερών— μετά το εμβόλιο (D.P.T.). Περαιτέρω, άλλα 27 βρέφη διαπιστώθηκε ότι πέθαναν μέσα σε 28 μέρες μετά από τον εμβολιασμό.

            Την ίδια χρονιά η Σουηδία παίρνει μια σοβαρή απόφαση:Να σταματήσει τη μαζική χορήγηση του εμβολίου κατά του κοκκύτη, όταν διαπιστώθηκε ότι το 80% των 5140 κρουσμάτων από κοκκύτη που σημειώθηκαν το 1978, είχαν λάβει τρεις δόσεις του εμβολίου του κοκκύτη. Ταυτόχρονα στην Αγγλία, έρευνα του Κέντρου Επιτήρησης Νοσημάτων από το 1970 μέχρι το 1990 εντόπισε πάνω από 200.000 κρούσματα κοκκύτη σε παιδιά. Όλα αυτά τα παιδιά είχαν εμβολιαστεί κατά του κοκκύτη. Δηλαδή, αντί να τα προστατέψει, λες και το ίδιο το εμβόλιο βοήθησε στη μετάδοση του κοκκύτη.

            Στο τέλος του 1990, το εμβόλιο D.P.T αποσύρεται από την ιατρική πράξη και αντικαθίσταται από το εμβόλιο DTaP (διφθερίτιδας, τετάνου και ακυτταρικού κοκκύτη), που περιέχει τοξοειδές Διφθερίτιδας(30IU), τοξοειδές του Τετάνου (40IU) και πρωτεϊνικά στοιχεία του αιμόφιλου του κοκκύτη με αντιγονική δράση. Αλλά, με τον νέο αυτό τύπο εμβολίου μήπως σταμάτησαν οι παρενέργειες; Αλίμονο, παρατηρούνται σχεδόν οι ίδιες, εκτός από την μετάδοση της ίδιας της ασθένειας στον παιδικό πληθυσμό.

            Εδώ πρέπει να τονίσουμε το εξής σημαντικό. Λόγῳ του ότι το εμβόλιο αυτό χρησιμοποιείται σε παγκόσμια κλίμακα και έτσι πρέπει να είναι ανθεκτικό από τους μείον 50 βαθμούς Κελσίου μέχρι τους συν 50 βαθμούς Κελσίου, σ᾽ αυτό το εμβόλιο προστίθεται ως συντηρητικό και αντιγονικό ενισχυτικό του εμβολίου το Φωσφορικό Αλουμίνιο ή  Υδροξίδιο του Αλουμινίου (600mcg-850mcg). Ηποσότητα αυτή θεωρείται «αμελητέα» από την ιατρική κοινότητα, λαμβάνοντας υπόψη ότι καθημερινά από το νερό, το φαγητό, γενικά το περιβάλλον, παίρνουμε την ίδια ποσότητα φωσφορικού αλουμινίου. Η διαφορά είναι ότι όταν δηλητηριαζόμαστε από το περιβάλλον, το αλουμίνιο περνά πρώτα μέσω του πεπτικού συστήματος και με την βοήθεια του συκωτιού και των νεφρών μπορεί να αποβάλουμε μέρος από αυτό που τρώμε. Αντίθετα, με τον πιο πάνω εμβολιασμό όλη η ποσότητα του αλουμινίου πάει κατευθείαν στον εγκέφαλο και ολόκληρο το νευρικό σύστημα. Γνωρίζουμε δε από την επιστήμη της Ιστολογίας ότι η υφή του νευρικού ιστού είναι τέτοια, που απορροφά και συγκρατεί, εφόρου ζωής, όλα τα βαρέα μέταλλα. Και αυτά, αφού συσσωρευτούν, προκαλούν ανάλογα με την αντοχή του κάθε οργανισμού, βλάβη στο νευρικό σύστημα. Είναι ακόμη σημαντικό να τονίσουμε εδώ ότι δεν ξέρουμε ποτέ το όριο αντοχής κάθε οργανισμού. Και εδώ μιλούμε για κυοφορούμενο βρέφος. Διότι τα βαρέα μέταλλα του εμβολίου θα διαπεράσουν τον μητρικό σάκκο και θα απορροφηθούν από τον οργανισμό και το νευρικό σύστημα του βρέφους, με ανυπολόγιστες βλαβερές συνέπειες.

            Επίσης άλλη παρενέργεια από το DTaP είναι η αύξηση του φαινομένου Arthus, που χαρακτηρίζεται από έντονο πόνο, οίδημα, διήθηση, αιμορραγία και σπάνια τοπική νέκρωση, δηλαδή ουσιαστικά μια επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση.

            Έχοντας αυτά στο μυαλό μας, προσπαθούμε να κατανοήσουμε περαιτέρω τη νεοφανείσα πρακτική αυτή, που συνιστά σε εγκύους να εμβολιάζονται με το Tdap (Aluminium 390mcg) ταυτόχρονα με τον περίγυρο τους, δηλαδή όλους τους ενήλικες κάτω των 65χρόνων, με στόχο δήθεν την προστασία του νεογέννητου βρέφους. Γιατί να εκθέσουμε όμως τη μητέρα και το έμβρυο έστω και στις «ελάχιστες...» πιθανότητες οποιασδήποτε βλάβης από το εμβόλιο, λες και έχουμε πανδημία κοκκύτη ανά πάσα στιγμή, σε κάθε γωνιά της γης;

            Καταλήγοντας, να σημειώσουμε πως ο  αριθμός ιατρογενών θανάτων ανα το παγκόσμιο είναι 783,936 τον χρόνο, από στατιστικές των οργανωμένων χωρών ΜΟΝΟ...



            Αυτή την ενημέρωση θέλουμε να μεταφέρουμε στο αναγνωστικό κοινό, σε όλους τους γονείς, που προβληματίζονται για τη γραμμή που θα ακολουθήσουν για τουςεμβολιασμούς των παιδιών τους. Αυτή όμως η σφαιρική τεκμηριωμένη ενημέρωση, όπως προαναφέραμε, είναι κάτι που έπρεπε να κάνουν και οι ίδιοι οι παιδίατροι πριν από κάθε εμβόλιο».

*   *   *

            Αγαπητοί μου αναγνώστες, νομίζουμε πως τα περαιτέρω σχόλια περιττεύουν. 
Μία μόνο σκέψη να μου επιτρέψετε τελειώνοντας. Μήπως η προώθηση του εν λόγω εμβολίου με τις τόσο προφανείς επικίνδυνες επιπτώσεις συσχετίζεται άμεσα με την ύφεση που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες φαρμακοβιομηχανίες, ένεκα της παγκόσμιας αντίδρασης και κατακραυγής κατά των εμβολιασμών, που η Νέα Τάξη Πραγμάτων τροχιοδρόμησε, ως «φυσική» συνέχεια της «πανδημίας» του Κορωνοϊού, που δημιούργησε και υλοποίησε;


1 σχόλιο:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο Θεός να φωτίζει,αγαθούς
ιατρούς,
να μας ενημερώνουν

γιατί
ο ...νεωτερικός κομπογιανιτισμος

φορώντας την προσωπίδα
της "επιστημοσύνης"

και διαφθείροντας έντεχνα
τον χώρο της υγείας, έχει
καταφέρει να απαξιώσει

(δίκαια μεν )την επιστήμη
(πονηρά δε) πρός ώφελος
των παντοίων "ανατολικής" προελεύσεως...μαγιολικών
υποκατάστατών της

(από την σκύλα
στην χάρυβδη)...