Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

Για πρώτη φορά η ΔΙΣ σήκωσε ''τείχος'' κατά της Μασονίας!

Εκκλησία της Ελλάδος: ''Το θέμα της Θείας Ευχαριστίας παραμένει αδιαπραγμάτευτο''
Ιερά Σύνοδος: Η γιόγκα δεν έχει καμία θέση στη ζωή των χριστιανών Απάντηση στο Οικουμενικό Πατριαρχείο μετά την επιστολή Βαρθολομαίου με θέμα την Θεία Ευχαριστία αποφάσισε στην σημερινή συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος. Η απάντηση που θα αποσταλεί στο Φανάρι συνοψίζεται στην φράση: «η διαδικασία μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας προς τους πιστούς παραμένει ως έχει και όπως μας έχει παραδοθεί υπό των αγίων Πατέρων και υπό της Ιεράς μας Παραδόσεως». 

 Συν τοις άλλοις σχετικά με το θέμα περι «της τεχνικής της Γιόγκα» ως τρόπου αντιμετωπίσεως του άγχους, κατά την περίοδο της πανδημίας του Covid-19, που διαφημίστηκε από διάφορους κύκλους η ΔΙΣ εμφανίστηκε όπως και στο παρελθόν αρνητική, ξεκαθαρίζοντας πως η γιόγκα δεν αποτελεί «είδος γυμναστικής». 

Αυτό όμως που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν πως απεφάσισε να συστήσει στους Μητροπολίτες και τον Ιερό Κλήρο να απέχουν από κάθε εκδήλωση που διοργανώνεται από τις οργανώσεις Rotary και Lions, οι οποίες έχουν συσχετισθεί με τον Τεκτονισμό! Υπενθυμίζεται πως στο παρελθόν πολλάκις Ιεράρχες είχαν καταγραφεί από τον φωτογραφικό φακό να τελούν εγκαίνια ή αγιασμούς σε τέτοιες οργανώσεις προκαλώντας την οργή των πιστών. 

περισσότερα...

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχάριστη έκπληξη από τους ιεράρχες μας, ας πούμε ένα μπράβο, ή επί το αγγλοσαξωνικότερον "respect", ας μην είμαστε τσιγκούνηδες... Αυτή η Ι. Σύνοδος, "η επί κορωνοϊώ", μας πίκρανε πολύ, τώρα μας γλύκανε λίγο. Λέτε να έπιασαν τόπο οι γκρίνιες μας και ο διαδικτυακός θυμός μας;

Cyclus

Στέλιος είπε...

Να και ένα καλό νέο.

Ανώνυμος είπε...

Φίλοι, κάτι παίχτηκε. Μπήκα μετά από μήνες στις "ειδησιογραφικές" ιστοσελίδες των πουλημένων ρουφιάνων αληταράδων τσάτσων αγράμματων φανφαρόνων τραμπούκων γελοίων δημοσιογράφων, να δω πώς σχολιάζουν την ανακοίνωση της ΔΙΣ (μαζόχας θα μου πεις, ε ναι είμαι λίγο απ' ότι φαίνεται!). Τώρα το βράδυ, δεν πρόσεξα τίποτα σχετικό στις πρώτες σελίδες! Πριν τρεις μήνες, αν είχε βγει τέτοια ανακοίνωση που να έλεγε ότι δεν αλλάζει ο τρόπος της Θείας Κοινωνίας, και να τα βάζει από πάνω και με τη γιόγκα, το ρόταρυ κλπ... και τι δε θα διαβάζαμε! "Σκοταδισμός"! "Δολοφόνοι"! "Ταλιμπάν"!

Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αλλά σα να έπεσε γραμμή να μας αφήσουν ήσυχους, τουλάχιστον προς το παρόν. Και επιτέλους και μια σωστή ανακοίνωση της Συνόδου, μετά τα αίσχη των τελευταίων μηνών.

Να πήραν ό,τι ήθελαν και να αποφάσισαν να μην τραβήξουν άλλο το σχοινί; Να πήραν διαβεβαιώσεις για άλλα που θα δούμε σύντομα; Να βλέπουν ύφεση μεγαλύτερη απ' ότι περίμεναν και να καταλαβαίνουν ότι θα μας χρειαστούν; Να φοβούνται ιστορία με τους τούρκους και να μη θέλουν εσωτερικά μέτωπα; Να είδαν κι απόειδαν ότι ο κόσμος πηγαίνει ακόμα και μεταλαμβάνει ό,τι κι αν λένε; Να κάνουν ένα διάλειμμα πριν επανέλθουν;

Να μας λυπήθηκε ο Θεός και να έκανε στο παρασκήνιο τίποτα από τα δικά Του τα ωραία που δε θα το μάθουμε; Κάτι άλλο που επίσης δε θα μάθουμε;

Δεν ξέρω και να μην σπεκουλάρω τώρα, αλλά κάτι παίχτηκε, δεν μου βγαίνει απ' το μυαλό ότι κάτι παίχτηκε. Ίσως το μέλλον θα δείξει, ίσως και σύντομα. Πάντως απ' ότι φαίνεται θα γιορτάσουμε κανονική Πεντηκοστή, δόξα τω Θεώ γι' αυτό, και παραπέρα βλέπουμε.

musimon είπε...

Δόξα τω Θεώ βρε παιδί μου!

Ανώνυμος είπε...

Πρόκειται, αναντιλέκτως, για κατ αρχήν θετικό γεγονός.
Με προβληματίζουν, όμως, οι δηλώσεις των Ιερωνύμου και Αργολίδος Νεκταρίου, οι οποίες αποκαλύπτουν, προφανώς, τόσο τις προθέσεις των κυβερνώντων και κάποιων αν-επιστημόνων- «επιστημόνων», υπό την έννοια της θεολογικής και εκκλησιολογικής ασχετοσύνης τους, τύπου Μόσιαλου και… σία, να θέτουν συστηματικά από δω και πέρα, με αιτία και αφορμή την αναμενόμενη επέλευση τυχόν δευτέρου κύματος, της γνωστής λοιμώδους νόσου, θέμα αλλαγής του τρόπου μεταδόσεως του Αχράντου Σώματος και του Τιμίου Αίματος του Χριστού μας, και να πιέζουν τους εκκλησιαστικούς αξιωματούχους φορτικά προς τούτο, όσο και το γεγονός, ότι ασχέτως του εάν τώρα η ΔΙΣ απέρριψε την εν λόγω αλλαγή, στο μέλλον ίσως την καταστήσει αντικείμενο συζητήσεως και τυχόν λήψεως αποφάσεως επ αυτής.
Ας είμαστε λοιπόν άγρυπνοι και επιφυλακτικοί.
Λ. Ν.

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Να πουλάνε λίγη μαγκιά

για να περάσει
ευκολότερα η επόμενη
αναδίπλωση-υποχώρηση-
στον καίσαρα;

...

...θα μας τρελλάνουν
στο τέλος όλους...


Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω και μερικά ακόμα; Ο χτεσινοβραδυνός 12:10 είμαι.

Από προχτές μπαράζ επισκέψεων κυβερνητικών παραγόντων στη Σύνοδο και τον Αρχιεπίσκοπο. Ο Θεοδωρικάκος, ο μπασκετμπολίστας υπουργός υγείας, ο καραγκιόζης ο Μπογδάνος σήμερα (και ζητώ συγγνώμη από τη συμπαθέστατη φιγούρα του λαϊκού μας θεάτρου σκιών που την προσβάλω τόσο βάναυσα). "Επικοινωνιακή επίθεση" το λένε αυτό οι πουλημένοι ρουφιάνοι αληταράδες τσάτσοι αγράμματοι φανφαρόνοι τραμπούκοι γελοίοι δημοσιογράφοι, στη δική τους βαρβαρική διάλεκτο.

Η ΚΥΑ βγήκε προχτές, πριν την ανακοίνωση της ΔΙΣ, και ενώ προφανώς γνώριζαν οι κυβερνητικοί το περιεχόμενο της ανακοίνωσης. Και το περιεχόμενο της ΚΥΑ κάλλιστα θα μπορούσε, π.χ., να απαγορεύει τη Μετάληψη με κοινή λαβίδα, αλά Deuτchland uber alles, όμως δεν το έκανε. Άρα προς το παρόν φαίνεται (μέχρις αποδείξεως του εναντίου) ότι η κυβέρνηση σα να μη θέλει να μας πειράξει παραπάνω στην παρούσα φάση.

Βέβαια είμαστε καχύποπτοι και καλά κάνουμε. Φρόνιμοι ως οι όφεις. Καμία εμπιστοσύνη στους άρχοντες των εθνών, ούτε του δικού μας έθνους, ενώ και στους ιεράρχες η εμπιστοσύνη μας είναι πολύ κάτω από το μηδέν και δεν θα ανέβει εύκολα. Δεν ξεχνάμε τα αίσχη των τελευταίων μηνών. Καλούμαστε να συγχωρήσουμε, αλλά άλλο η συγχώρεση, άλλο η λήθη.

Ο εξαποδώ έχει τα σχέδιά του, αλλά και ο Κύριός μας επίσης.

Λωρίτου Ελένη είπε...

Μεγάλη η Αρτεμις των Εφεσίων !!!

Τίποτα απο αυτά δεν συμβαίνει αγαπητέ μου κ. Νάνη ! Απλά λειτουργεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησης σαν τους ιερείς του ναού της Αρτέμιδος . Τα γεγονότα ξεπέρασαν ακόμα και τους ίδιους τους αποδομητές , οικουμενιστές , μοντερνιστές ! Καί όχι πάντα ! Μερικοί προχωρούν ακάθεκτοι ! Είναι φυσικό η μεγάλη επίθεση νά δημιουργεί ένα καταλάγιασμα . Δεν τολμούν νά προκαλούν έτι περισσότερον , γιατί αυτό ξεπερνά τον ήπιο , ύπουλο και αφομοιώσιμο ρυθμό αποδόμησης . Είναι ένα θέμα τακτικισμού και μόνο νά κρυφτούν πίσω απο τα χαρακώματα μιάς ψευδούς συντηρητικότητος . Δηλαδή τί θα περιμέναμε νά πούνε ! Δεν είναι δά ! και τόσο βλάκες , νά πούνε οτι άρδην " αλλάζει επι το υγιεινότερον ο τρόπος της Θείας Μεταλήψεως " ! Αρκεί που τίθεται θέμα . Θα χρειαζόταν νά συγκαλέσει ο Βαρθολομαίος συνδιάσκεψη των ορθοδόξων εκκλησιών για νά επιτύχουν κοινή γραμμή στό θέμα της Θείας Μεταλήψεως ; Το επιχείρημα είναι γελοίο και υποκριτικό άν όχι και κρυφίως υποβολιμαίο στην ψυχολογία των πιστών . Αρκεί που λανθανόντως περνάνε το μήνυμα οτι το θέμα είναι " θεολογούμενο " όπως συνήθως λένε ! Δηλαδή δεν υπάρχει ο κοινός για όλες τις ορθόδοξες εκκλησίες πατροπαράδοτος τρόπος θείας Μεταλήψεως και πρέπει νά τον δημιουργήσουν τώρα ? Άσχετα μέ το τί λένε , το μήνυμα που θέλουν νά περάσουν είναι , οτι ο απο αιώνες κοινός τρόπος θείας Μεταλήψεως τώρα αμφισβητείται. Ευκαιρία νά παίξουν και τον ρόλο οτι αμύνονται της παραδόσεως . Τί σημασία έχει κι άν όπως λένε δεν συντάσσονται μέ τους rotary και lions , όμως δέχονται τις δόλιες επινοήσεις και εισηγήσεις του πονηρού ; Ο πονηρός είναι πολύ δεξιοτεχνης στους χειρισμούς του και δεν επιτρέπονται τά λάθη , που θα μπορούσαν νά εγείρουν θέματα μή διαχειρίσιμα . Αν ο Βαρθολομαίος ήθελε νά περάσει ένα σωστό μήνυμα έπρεπε νά συγκαλέσει τους ανά την οικουμένην παράσπονδους αρχιεπισκόπους και νά τους βγάλει τα αυτιά και νά τους τα περάσει για μενταγιόν , όχι νά συγκαλέσει ανώδυνα και αβροδίαιτα συνέδρια! Τό ίδιο έπρεπε νά κάνει και ο Ιερώνυμος που δήθεν δεν πήρε τίποτα το αυτί του ! Θέλουν νά δείξουν οτι ξαφνιάζονται . Άς καλέσουν σε απολογία τον Αργολίδος , τον Ζουμπουλάκη πρός καθαίρεσιν και αφορισμό αντιστοίχως ! Ε!είναι φυσικό προς στιγμήν νά μπούνε μέσα οι οικουμενιστικές ξιφολόγχες ! Καί πάλι ο κλέφτης στην αναμπομπούλα χαίρεται ! Νά δούμε στο τέλος όσα λάφυρα αρπάξει ο κ...ς τους ! Οι τακτικισμοί της αγοράς και η ελπίς του εμπορίου βλέπεις !

Λωρίτου Ελένη είπε...

Υ.Γ. Ζητώ συγγνώμη που δεν δίνω τόπο για "καλό λογισμό " , αλλά ύστερα απο όλο τον σκανδαλισμό που έχει προηγηθεί επι
δεκαετίες δεν έχει μείνει ίσιος τόπος για ίσιο δρόμο ! Το " καλός " απο το " κάλος " διαφέρει κατα ένα τόνο ! Πολλούς κάλους μας έχουν φυτέψει μέσα στα μυαλά μας. Και ποιοί είναι αυτοί ; Προσευχή ! Υπακοή ! Ενότητα ! Αγάπη ! Ειρήνη ! Μέ δυό λόγια : η ψευδοευλάβεια !

Ανώνυμος είπε...

Η ιεραρχία άνοιξε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα...
ίσως το γεγονός πως μαθεύτηκε πως δινουν σε ΜΚΟ εκτάσεις για δημιουργία κέντρου μεταναστών στα Μέγαρα έναντι αδράς αμοιβής να τους ανάγκασε να αναδιπλωθούν σ΄αυτή τη φάση και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που δέχτηκαν...

Όπως και να ΄χει...είναι οικονομία Κυρίου...ας το δεχτούμε με χαρά κι ευγνωμοσύνη...