Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Δύο δικηγόροι «πάνε» στα δικαστήρια Κεραμέως και Τσιόδρα,


για τους κλειστούς ναούς
και την επιβολή… αθεΐας!
Κεραμέως Τσιόδρας


Την απόδοση ποινικών ευθυνών στα πρόσωπα που συνέβαλαν στο κλείσιμο των ιερών ναών, αλλά και στον αποκλεισμό των πιστών από τη θεία κοινωνία, ζητούν με αναφορά τους στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δύο δικηγόροι, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της μετατροπής της Ελλάδας σε… αθεϊστικό κράτος!

Στην υπ’ αριθμόν 3993 αναφορά-καταγγελία που κατέθεσαν στις 28 Μαΐου, οι δύο δικηγόροι στρέφονται σε βάρος της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, αλλά και κατά του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και άλλων προσώπων σε δημόσια αξιώματα, που με τις πράξεις τους επιχείρησαν να καταργήσουν τη θρησκευτική συνείδηση των Ελλήνων.

Όπως υποστηρίζουν, τόσο οι επίμαχες κοινές υπουργικές αποφάσεις, όσο και οι δηλώσεις από δημόσια χείλη για «κλείσιμο» των εκκλησιών είναι αντισυνταγματικές, καθώς θίγουν το δικαίωμα στη θρησκευτική λατρεία.
«Ο ιερός ναός, που είναι οίκος του Θεού, παρουσιάζεται ως απλός χώρος συνάθροισης, επικίνδυνος για την υγεία των ανθρώπων», αναφέρει χαρακτηριστικά η αγωγή, τονίζοντας, παράλληλα, ότι «τα ιερά μυστήρια και οι ιερές ακολουθίες της Εκκλησίας παρουσιάζονται ως θανάσιμη απειλή, ενώ είναι μέσα σωτηρίας και υγείας».

Μάλιστα, κατά τις δύο δικηγόρους, τα επιβαλλόμενα μέτρα για τον κορωνοϊό εξισώνουν την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού με τις άλλες θρησκείες και δόγματα και αποτελούν προσπάθεια επιβολής αθεΐας στη χώρα μας! «Η πολιτική ηγεσία αποφάσισε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία, οι ιεροί ναοί και τα ιερά μυστήρια απειλούν τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων», επισημαίνει η αναφορά από τα βέλη της οποίας δεν γλίτωσε ούτε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Επιβολή της επιστήμης επί του ορθόδοξου δόγματος

Όπως αναφέρουν οι δύο δικηγόροι, η συμμετοχή του λοιμωξιολόγου στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου «αποτελεί προσβολή του Τριαδικού Θεού», καθώς επιχειρήθηκε «η επιβολή της επιστήμης επί του ορθόδοξου δόγματος».

Αναφερόμενες δε στο μυστήριο της μετάληψης οι δύο δικηγόροι επισημαίνουν ότι ο κίνδυνος μετάδοσης ασθενειών στους πιστούς «αποτελεί ένα εφεύρημα μοναδικό στα χρονικά», ενώ χαρακτηρίζουν τις σχετικές αιτιάσεις ανυπόστατες.

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απολύτως κανένα συνταγματικό δικαίωμα να καταργεί στην πράξη τις θρησκευτικές ακολουθίες και το λειτουργικό τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας», καταλήγει η αναφορά των δύο δικηγόρων, που ζητούν την τιμωρία όσων συνέταξαν τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις, αλλά και εκείνων που, με δηλώσεις τους, προκάλεσαν διχόνοια στους πιστούς.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχως τιποτα δεν θα γινει

Πέτρος είπε...

Για τους κλειστούς ναούς πρώτος υπεύθυνος είναι ο Μητσοτάκης

π. Δ είπε...

Υπάρχουν ευτυχώς ακόμα και σε καιρούς αποστασίας σαν την δική μας εποχή, εκείνοι, οι λίγοι μεν που εσωτερικά όμως δεν είναι καθόλου "λίγοι"!
Υπάρχουν ευτυχώς, ακόμα ψυχές δυνατές που δεν διστάζουν να σηκώσουν στις πλάτες τους την δική μας ανεπάρκεια!
Που δε διστάζουν να μιλήσουν όταν οι πολλοί σιωπούν!
Ευτυχώς,που κάποιοι πάνε κόντρα στο ρεύμα, και ξεφεύγουν από την μάζα γιατί έχουν μέσα τους θρονιασμένο στην καρδιά τους Τον Κύριο Ιησού Χριστό!
Μια λέξη μοναχά γι αυτό το θάρρος σας αδελφοί!
Ευχαριστούμε!

Ανώνυμος είπε...

Ποιοι είναι οι ΔΥΟ δικηγόροι;

Ανώνυμος είπε...

Σε κάποιων τις εισηγήσεις όμως βασίστηκε...

Ανώνυμος είπε...

Οχι, αδελφε! Τοσο καιρο αυτο λεμε: πρωτοι υπευθυνοι ειναι οσοι δεν οργανωσαν εγκαιρως τα της εκκλησιας ωστε να κανουν ρεαλιστικες προτασεις και φυσικα οσοι( οι ιδιοι) δεν ειπαν μετα ουτε μια λεξη αντιρρησης...ο Μητσοτακης ερχεται μετα.Ευκολυνει τους πρωταιτιους να ριχνουμε αλλου το βαρος.