Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

Να τις φροντίζεις τις αναμνήσεις σου.


15 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αδερφέ λυπήσου μας...

περνάμε κλιμακτήριο...

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Αδελφέ στο βάθος της καρδιάς σου έχεις έτοιμους λογισμούς!
Η αμαρτία είναι έγκλημα κατά της αγάπης Του Πατρός.-
Πάρτο αλλιώς!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο προηγούμενο που κάνει τους προσχολιάσαντες να αντιδράσουν, αλλά εμένα μ' αρέσει ο όρος που χρησιμοποιείς: να φροντίζεις.

Υπάρχουν στη ζωή μας πράγματα που θα θέλαμε να μην είχαν γίνει ή να μη μας είχαν κάνει, και ώρες ώρες ευχόμαστε να έρθει το... Αλτσχάιμερ μια ώρα αρχύτερα να απαλλαγούμε από την ανάμνηση - καθότι εξάλλου άλλο η συγγνώμη, άλλο η λήθη. Και υπάρχουν και βιώματα που μακάρι η ανάμνησή τους να μην ξεθώριαζε ποτέ, μακάρι να τα είχαμε έντονα σε όλη μας τη ζωή.

Να φροντίζεις λοιπόν. Να παρακαλάς το Θεό να απαλύνει τα πρώτα και να διατηρεί τα δεύτερα. Αυτό δεν εννοούσες τρελογιάννη; Εγώ έτσι το κατάλαβα και δε φημίζομαι συνήθως για τους καλούς λογισμούς μου.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

μα είναι θαυμαστό πως μας "διαβάζεις" τόσο καλά ! σε ευχαριστούμε...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ταλαίπωρος ών

φυσσάω αλλοίμονο και το γιαούρτι...

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

1.02αυτα που ο Θεός καθάρισε,μην τα βλέπεις ως ακάθαρτα.Εκτος,εάν τα επάναλαμβάνεις!

Ανώνυμος είπε...

δον κιχ,
ΑΝ θέλεις, σκέψου ότι όλες οι γυναίκες είναι αδελφές σου εκτός από τη γυναίκα σου.

φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Τρελλο-γιαννη όλο για αδικίες ψέμματα αναμνήσεις μας μιλάς,όλα σου φταίνε κυβερνήσεις,ο κορονοιός,ο ένας ο άλλος.Για κάνε μία αυτοκριτική στον εαυτό σου και μην έχεις εμπάθεια για τους ανθρώπους.Για τον κύριο 1:02 ας κάνει μια ανασκόπηση στις δικές του αναμνήσεις και μετά να ομιλεί για τους υπόλοιπους είσαι καθαρός?.Να εξετάζουμε τον εαυτό μας και να μην ασχολούμαστε με τους άλλους.Ο θεός κρίνει και συνχωρεί.Αν σταματούσε ο ένας να κρίνει τον άλλο ο κόσμος θα ήταν καλύτερος.

Φιλικά μην το πάρεις προσωπικά.

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Ως ιστολόγιο γνώμης και όχι απλά μοίρασμα ανακοινώσεων η ειδήσεων παρουσιάζουμε με ντοκουμέντα τον σκληρό πόλεμο που διεξάγει η νέα τάξη πραγμάτων για την πλήρη υπόταξη μας ,βλέπε κοροιοδο-ιο και άλλα .Τι σχέση έχει αυτό με την αυτοκριτική που μιλάς αδυνατούμε να το παρακολουθήσουμε...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Στην ηλκία μου,
δεν κινδυνεύω πιά
-συν Θεώ-
τόσο, από τα..."ρυπαρά"

αλλά από τά..."αγνά"
..."αισθηματα"
(βλέπε γεροντικός έρωτας)

...

και φυσικά η γκρίνια μου,
είναι ένας τρόπος
για να επαινέσω τους
φιλόξενους και
τόσο ανεκτικούς
διαχειριστές, για την
πανέμορφη κοριτσίστικη
φιγούρα...

...

μιά ομορφιά
που έχει εξαφανιστεί
στις μέρες μας,

που τα στενά χυδαία
ρούχα κάνουν την γυναίκα
σαν ένα κομμάτι σάρκας

(καλοσχηματισμένη ή
υπερτροφική ...μικρή
διαφορά έχει τελικά...)


Ανώνυμος είπε...

Προς ανώνυμο 2:02 μ.μ:
Μάλλον δεν έχετε αντιληφθεί πως έχετε περιπέσει στο ίδιο σφάλμα για το οποίο κατηγορείτε τον Τρελλογιάννη. Κι αν στην περίπτωση του θεωρείτε πως δικαιολογημένα τον Κρίνετε αφού κι αυτός...κρίνει, στην περίπτωση του κυρίου 1:02 μ.μ όχι μόνο Κρίνετε, αλλά κρίνετε και εκ του μη όντος και όποιον πάρει ο χάρος.
Ασχολείστε κι εσείς με τους άλλους. Τους συστήνετε να κάνουν αυτοκριτική..
Νομίζω πως βασικός κανόνας αυτής της διαδικασίας είναι να μπορούμε να αντιληφθούμε κάθε φορά, πότε πέφτουμε στη μεγάλη παγίδα της "κριτικής των άλλων", -αντί της "στροφής και μελέτης του εαυτού μας". Εγώ το κάνω συνέχεια..
Κι αυτά φιλικά ε..

Ανώνυμος είπε...

..εννοώ πως πέφτω συνεχώς σ' αυτή την παγίδα..

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά ψυχραιμία. Είμαι ο 1:02. Πήρε περίεργο δρόμο η κουβέντα και δεν ξέρω γιατί. Δεν καταλαβαίνω και πού έδωσε το μήνυμά μου την αίσθηση ότι κατακρίνω τον οποιονδήποτε.

Το θέμα των αναμνήσεων - δηλαδή το τι αφήνει στο νου και στην ψυχή μας η κάθε μέρα και το κάθε περιστατικό - είναι προφανώς τεράστιο. Και δεν περιορίζεται στο σχήμα αμαρτία - αρετή - συγχώρεση - ψεκάστε - σκουπίστε - τελειώσατε...

Βάλτε ένα παιδί που μεγαλώνει σε σπίτι όπου υπάρχει ψυχική ασθένεια. Για σκεφτείτε τι σκουπίδια μέσα στην ψυχή του έχει να διαχειριστεί ένας τέτοιος άνθρωπος μεγαλώνοντας για να ζήσει κανονικά και να προκόψει εν Χριστώ. Ε μη γράφω κατεβατά, όποιος καταλαβαίνει καταλαβαίνει.

Ανώνυμος είπε...

12:24 μ.μ ουδέν μεμπτόν στα σχόλιά σου, απλά είναι αυτή η μανία μας να κρίνουμε όσους κρίνουν αυτούς που κρίνουν τους άλλους και πάει λέγοντας..

Ανώνυμος είπε...

Πού , πώς , πότε θα βρεθώ στην ακροθαλασσιά για ν' αγναντέψω τον γαλάζιο μου ορίζοντα !