Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Ο Κόσμος ξύπνησε, ...δεν τρώει κουρκούτι.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα 

Πρόβατα δεν είμαστε
Απόδοση του Πάσχα;;
Η ,εορτή του Πάσχα;;;
Αρχή της εορτής η τέλος της εορτής;;;
Επειδή πολλά ακούγονται, πολλά γράφονται και πολλά μας ρωτάνε οι πιστοί, για το θέμα αυτό , είπα να δώσω μια πολύ απλή απάντηση.
Λοιπόν, 27 του μηνός η εκκλησία μας εορτάζει την απόδοση της μεγάλης εορτής της Αναστάσεως, δηλαδή του Πάσχα. Με την λέξη<<Απόδοσις>> καταλαβενουμε ότι κάτι τελειώνει. Επομένως δεν αρχίζει.
Αυτά τα οποία ακούτε, "ότι ελάτε να συνεορτάζουμε το Πάσχα" , μην δίνετε καμία σημασία. Κάποιοι ζητάνε και ρέστα από ότι φαίνεται. Λένε" ελάτε να συνεορτάζουμε το Πάσχα, να πάρετε το άγιο Φώς και στο τέλος να πάρετε και κόκκινο αυγό".
Από ότι διάβασα, ο κόσμος, δηλαδή οι πιστοί δήλωσαν. "Εμείς κάναμε το Πάσχα, και κόκκινο αυγό φάγαμε, δεν θέλουμε τίποτα".
Λέει μια παροιμία," μετά τον πόλεμο, πολλά παληκάρια βγαίνουν".
Όλα αυτά έπρεπε να τα δώσουν στην ώρα τους. Να μην συμφωνούν να κλείσουν τις εκκλησίες, να γίνει κανονικά το Πάσχα, να δώσουν το άγιο Φώς και τα κόκκινα αυγά. Τώρα να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους.
Άλλο να πούμε, ελάτε να ακούσετε την ακολουθία της Αναστάσεως που εξαιτίας μας δεν την ακούσατε φέτος, και άλλο να πουλάνε καραμέλες, "ελάτε να συνεορτάζουμε το Πάσχα".
Ο Κόσμος ξύπνησε, ...δεν τρώει κουρκούτι. Δεν μπορείτε να τους κοροϊδεύετε άλλο., Αυτό που θέλουν οι πιστοί είναι ένα μεγάλο συγγνώμη δημόσια,και όχι άλλο κορόιδο.,
Επομένως, ούτε Ανάσταση είναι, ούτε το άγιο φώς μοιράζεται, ούτε κόκκινα αυγά.,
Αγαπητοί φίλοι, την Τετάρτη 27 Μαϊου, είναι η απόδοση του Πάσχα όπως κάθε χρόνο 40 μέρες ( με την ακρίβεια 39 μέρες από το Πάσχα), την επόμενη μέρα είναι η μεγάλη εορτή της Αναλήψεως του Χριστού μας, και σε 10 μέρες ακολουθεί η εορτή της Πεντηκοστής και του αγίου Πνεύματος. Αυτές οι εορτές, κατά την ταπεινή μου γνώμη να εκμεταλλευτείτε την"ελευθερία" γιατί από ότι φαίνεται ο κος. Τσιοδρας μας κτυπάει καμπάνα ότι έρχεται δεύτερο κύμα ιό.
Βέβαια, εάν θέλετε να σας πω την αλήθεια, πρόκειται για το κλείσιμο των εκκλησιών για την πεντηκοστή και αγίου Πνεύματος. Μακάρι να βγω ψεύτης.
Χριστός Ανέστη!
Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε χαίρετε!
π. Γεράσιμος Ηλιού
---------------------
Σημ. Θα δείτε ότι πολλοί ιερείς, Μητροπολίτες και ακόμη η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, έχουν κάνει κανονική αφίσα με το πρόγραμμα της εορτής του Πάσχα. Μην δίνετε σημασία.

2 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Καλές κατακόμβες!

Έχουμε μετά και
15αύγουστο...

...θα καρφωθούνε
τα &00\0παιδα...

στο τέλος
θα τους πάρουνε
χαμπάρι
και οι πέτρες...

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΚΗΣ είπε...

Την ευχή σας Τίμιε Πάτερ.Έτσι ακριβώς,ας παύσουν επιτέλους να μας εξοργίζουν και να μας σκανδαλίζουν.