Σάββατο 30 Μαΐου 2020

Άφωνη αλλά και συγκινημένη η Σίφνος για τον Αντώνη. Ο κάτοικος του πανέμορφου κυκλαδίτικου νησιού είδε στον ύπνο του την Παναγία και γύρισε με τα πόδια την εικόνα της Χρυσοπηγής απ’ άκρη σ’ άκρη στη Σίφνο.!



Ο φετινός εορτασμός της Παναγίας της Χρυσοπηγής – την οποία δοξάζει η Σίφνος – αποτελεί μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Λόγω των μέτρων για τον "κορονοϊό", οι εκδηλώσεις περιορίστηκαν στην τέλεση της Θεία Λειτουργίας και του Αγιασμού, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 στον Ιερό Βράχο της Χρυσοπηγής ανήμερα της γιορτής. Ωστόσο, με αφορμή ότι είδε την εικόνα της Παναγίας στον ύπνο του, ο Αντώνης έκανε τάμα να μεταφέρει αντίγραφο της εικόνας Παναγίας της Χρυσοπηγής σε όλες τις ενορίες του νησιού και να καταλήξει στις Καμάρες, τηρώντας το έθιμο.
πηγή

3 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Έστε ως τα παιδία...

με...ελέγχεις αδερφέ...

Καλή δύναμη!

k.Pittas είπε...

Βοήθεια του η Κυρά της Σίφνου!!Λέμε να την προσκυνήσουμε το καλοκαιράκι!!

Ανώνυμος είπε...

Αφού η Σίφνος και τα γύρω νησιά παραμένουν αποιμαντα εδώ και πολλές δεκαετίες, καθότι (αρχι)ποιμένες πολλοί, αλλά και διαδοχικοί , διεφθειραν τον αμπελώνα Κυρίου και έδωκαν την μερίδα Του εις έρημον άβατον, και οι καλοπραιρετοι νησιώτες φεύγουν ανεξομολογητοι, γενεές επί γενεών που ψευδώνυμοι Φίλοι Αρετων και Δώρα Θεού, μεγαλα και μικρά, τους ελαχαν να καθηνται καμαρωτα στους ξυλογλυπτους θρόνους των εκκλησιών τους, αλλά να μην τους τρέφουν με Λόγο Θεού, ε ορίστε. Κατέβηκε η ίδια η Παναγία μας να ποιμάνει τα έρμα τα προβατάκια του Υιού Της. Να δώσει ο καλός Θεός ο επόμενος αρχιποιμενας να είναι ο ποιμήν ο καλός, και όχι ο μισθωτος... Αμήν, γενοιτο...

Cyclus