Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το παρακάτω σατιρικό κειμενάκι το είχα συντάξει στις 24 Μαρτίου και το είχα αποστείλει σε μερικούς φίλους στο Viber.

Cyclus

ΠΑΡΩΔΙΑ

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2021.

Τραγικόν τέλος εύρεν ο κορυφαίος καθηγητής λοιμωξιολογίας Salvatore T., ο επονομαζόμενος και «στρατηγός της μάχης κατά της επιδημίας του Εστεμμένου Ιού», όταν εντοπίσθηκε εξερχόμενος από σούπερ μάρκετ της συνοικίας του το απόγευμα της σήμερον ημέρας, περί ώραν 6 μ.μ. Εικάζεται ότι ο διαπρεπής καθηγητής εθέαθη και ανεγνωρίσθη κατ’ αρχήν από νεαρόν κουρέα, ο οποίος διατηρεί το κατάστημά του κλειστόν από τον Μάρτιον του παρελθόντος έτους, συμφώνως προς τα οδηγίας του ανωτέρω φονευθέντος καθηγητού. Ει και ο αδοκήτως φονευθείς ετύγχανε, κατ’ ανάγκην αδήριτον, ακούρευτος ήδη από τας αρχάς του παρελθόντος έτους και, επιπλέον, έτρεφε μακρύτατον γένειον, ίσως διά να μην αναγνωρίζεται (εδώ και καιρόν, ως γνωστόν, ομιλούσε από τηλοψίας με το πρόσωπον σκιασμένον), εντούτοις δεν διέφυγε της προσοχής του νεαρού, υποχρεωτικώς ανέργου κομμωτού. Ο τελευταίος, ο μόνος επιτρεπόμενος πελάτης εντός του σούπερ μάρκετ κατά το διάστημα μεταξύ 5ης και 6ης μεταμεσημβρινής ώρας, συμφώνως προς την σχετικήν Πράξιν Νομοθετικού Περιεχομένου, εκάλεσεν εις βοήθειαν κατά του καθηγητού τον μοναδικόν επιτρεπόμενον (ωσαύτως κατά την ως άνω Πράξιν) υπάλληλον του σούπερ μάρκετ.

Κατ΄αναφοράν μασκοφόρου (διά προστασίαν εκ του δεινού "Εστεμμένου Ιού") γραίας, η οποία υπήρξεν αυτόπτης μάρτυς εκ της βεράντας αυτής, ο ατυχής λοιμωξιολόγος, έντρομος και αποπειρώμενος να διαφύγει εκ των δύο απηνών διωκτών του, ανεζήτησεν άπελπις βοήθειαν εις παρακείμενα καταστήματα, τα οποία, εντούτοις, ατυχώς ήσαν όλα κλειστά από πολλού χρόνου, ωσαύτως συνεπεία της προαναφερθείσης Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου. Εκ των οιμωγών του καταδιωκομένου καθηγητού προεκλήθη αναστάτωσις εις τας παρακειμένας οικίας. Ακολούθως, και παρά τον αφόρητον καύσωνα των ημερών, πλήθος ανθρώπων, ανδρών τε και γυναικών, όλων εγκλείστων από ενός και πλέον έτους, με κόμην (ενίοτε και γενειάδα, περί των ανδρών) χαρακτηριστικώς μακράν και παντελώς ατιμέλητον, λόγω του υποχρεωτικού σφραγίσματος παντός είδους κωμμωτηρίων, εξήλθον των οικιών αυτών αλλόφρονες και μη λαμβάνοντες ουδαμώς υπόψιν τους αυστηροτάτους περιορισμούς. Όμως, φευ, αντί να συνδράμωσιν τον ατυχή ιατρόν, ως θα ανέμενεν τις, ηνώθησαν, ως μη ώφειλον, μετά των απηνών διωκτών του.

Ανώνυμος είπε...

(συνέχεια από το προηγούμενο, ΠΑΡΩΔΙΑ).

Τοιουτοτρόπως, ο επιφανής λοιμωξιολόγος εύρεν τραγικόν θάνατον ενώπιον προθήκης καταστήματος αλυσσίδος γυναικείων ενδυμάτων (με χειμερινά ενδύματα του παρελθόντος έτους, ειρήσθω εν παρόδω, καθότι το κατάστημα ετύγχανε κλειστόν από αρχάς Μαρτίου του 2020). Συμφώνως με πολλούς αυτόπτας μάρτυρας, ο Δρ Salvatore T. διεμελίσθη τάχιστα και εντός ολίγων λεπτών υπό του εν εξάλλω καταστάσει και εις αγρίους (λόγω και της κόμης των) προσομοιάζοντος πλήθους.

Η μετακομιδή του Δρ Salvatore T. εις το παρακείμενον Μέγα Κρατικόν Νοσοκομείον, ει και ούτο ετύγχανεν κατ' ουσίαν κενόν, δεν εστάθη δυνατή, καθότι, κατ' εντολήν του θανόντος, άπασαι αι κλίναι είχον επιταχθεί εν αναμονή των τυχόν ασθενών εκ του φημιζομένου ως εξαιρετικώς θανατηφόρου "Εστεμμένου Ιού". Διαπιστωθέντος, προσέτι, του επισυμβάντος θανάτου του ατυχούς επιστήμονος, εκρίθη ατελέσφορος η αναζήτησις ετέρου νοσηλευτικού ιδρύματος (ίσως συνετέλεσεν προς τούτο και η έκδηλος απροθυμία του οδηγού του ασθενοφόρου, ωσαύτως τρέφοντος μακράν και ατιμέλητον κόμη). Εν τέλει, η σωρός του αγρίως δολοφονηθέντος καθηγητού διεκομίσθη αυθωρεί εις το έναντι του νοσοκομείου κείμενον Κοιμητήριον, αποτεθείσα εις θάλαμον τινά...

Αργά το εσπέρας της σήμερον αποφράδος ημέρας το Υπουργικόν Συμβούλιον της Κυβερνήσεως, συνεδριάσαν διά τηλεδιασκέψεως, υπό την Προεδρίαν του Πρωθυπουργού, εξέφρασεν σύσσωμον τον αποτροπιασμόν του διά την ειδεχθή δολοφονίαν του Δρ Salvatore T. Ειρήσθω εν παρόδω ότι το τραγικόν περιστατικόν επισυνέβη την επάυριον της ονομαστικής εορτής του θανόντος, καθ' ην ο Πρωθυπουργός τού είχε προσωπικώς και διά τηλεδιασκέψεως ευχηθεί τα δέοντα. Η σύμπτωσις αύτη, ετόνισεν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσδίδει οποσούν έτι μεγαλυτέραν τραγικότητα εις το συμβάν. Ο ίδιος επεσήμανεν ωσαύτως, και προς μεγάλην λύπην της Κυβερνήσεως, την πλήρην αδυναμίαν της αστυνομίας όπως εντοπίση και συλλάβη τους δράστας του αποτροπαίου εγκλήματος.

Περί το μεσονύκτιον ο Πρωθυπουργός, εις διάγγελμα αυτού, ανεκοίνωσε την άρσιν από τούδε και στο εξής οιουδήποτε περιορισμού εις τας εξόδους και τας μετακινήσεις των πολιτών ανά την επικράτειαν.

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΒΑΣΙΛΕΙΑ είπε...

ΑΜΗΝ

Ανώνυμος είπε...

ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΧΑΣΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ!

Μιλά ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Βολουδάκης.

https://www.youtube.com/watch?v=rePTYTZME3s

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο Hard Aliaz

την γλύτωσε
ο μπαγάσας...

Πανταζής Ιωάννης είπε...

Α χα χα, ευφυές,!!!;;