Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Ο ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΪΔΟΥΡΑΚΙ.


Ενώ ευρισκόταν καθ' οδόν, γιά να επισκεφθή μία χώρα όπου κατοικούσαν ειδωλολάτρες, ο Άγιος Μαρτίνος, Επίσκοπος Γαλατίας, συνάντησε ένα γεωργό, ο οποίος καθόταν περίλυπος μπροστά στο νεκρό γαϊδουράκι του και συλλογιζόταν πόσο μάταιη ήταν η διδασκαλία των Χριστιανών. Δεν μπορούσε να καταλάβη το, πώς του νεκρού ανθρώπου το σώμα, που θα φθαρή στην γη, είναι δυνατόν ν' αναστηθή άφθαρτο.
Ο Άγιος Μαρτίνος του μίλησε γιά την Παντοδυναμία του Θεού και ο ειδωλολάτρης του ζήτησε, γιά να πιστέψη, ν’ αναστήση το γαϊδουράκι του.


Παρ’ όλο που ο Άγιος του εδίδαξε, ότι μόνο οι άνθρωποι έρχονται σε κρίσι και ανασταίνονται και όχι τα άλογα ζώα, ο ειδωλολάτρης επέμενε πως, γιά να πεισθή, έπρεπε ν’ αναστήση το γαϊδουράκι του.
Ο Άγιος Μαρτίνος, έστρεψε το βλέμμα του προς τον Ουρανό, ύψωσε τα χέρια του και προσευχήθηκε: «Κύριε ο Θεός μου, που έγινες αιτία σωτηρίας γιά όλους τους ανθρώπους, ανάστησε και τούτο το ζώον, γιά να επιστρέψη και ν’ αποκτήση επίγνωση ο άνθρωπος αυτός, διότι, με αυτό το θαύμα Σου, θα γνωρίση την Παντοδυναμία Σου και θα πιστεύση σ’ Εσένα».
Δεν πρόλαβε να τελειώση την προσευχή του ο Άγιος και το γαϊδουράκι σηκώθηκε υγιέστατο και περπάτησε. Το θαύμα αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να πιστέψουν και να βαπτισθούν Χριστιανοί όλοι οι κάτοικοι εκείνης της Χώρας.
Πηγή: ΘΕΟΔΡΟΜΙΑ.
Από το βιβλίο: «Η Ζωοφιλία των Αγίων και η Αγιοφιλία των ζώων».
Εκδόσεις "Ο Άγιος Στέφανος".

4 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αμάν με πιά με τη

"ζωοφιλία"...

φ ι λ ο ζ ω ΐ α λέγεται

(το άλλο σημαίνει
κάτι που...
αισχρό και λεγειν!)

(... όχι πως με χαλάει
βεβαια
να πουλάω εξυπνάδα...)

Ανώνυμος είπε...

"Ζωοφιλία" λέγεται ! Απλά το αισχρόν είναι η διαστροφή ." Φιλοζωία " είναι η αγάπη του ανθρώπου για την επίγειο ζωή και η εμπαθής προσκόλληση σε αυτήν .

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Φιλόζωοι...
φιλοζωϊκός σύλλογος...
έτσι το λεγαμε καποτε.

Ενώ λέγαμε
Ζωόφιλος
παιδόφιλος
κτλ

τώρα αν για
χάρη των
κίναιδων
(ομοφιλόφιλων)
αλλάξαμε πιά την
γλώσσα...

ας το λέμε ετσι...
τι να πώ...

συγγνώμη,
είμαι ίσως

περισσότερο
δεινόσαυρος
απ όσο πίστευα...

Χριστός Ανεστη!