Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Ένα σπάνιο εκκλησιαστικό γεγονός στην Αιτωλοακαρνανία: περιοδεία του Μητροπολίτη με λείψανα Αγίων για τον κοροϊοδο-ϊό

Ένα σπάνιο εκκλησιαστικό γεγονός έλαβε χώρα στην Αιτωλοακαρνανία.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π.Κοσμάς περιόδευσε ανεπίσημα όλη την Μητρόπολη απ άκρου εις άκρον κρατώντας Ιερά Λείψανα Αγίων, μεταξύ των οποίων των Αγίων Χαραλάμπους, Λουκά Κριμαίας και Νικηφόρου του λεπρού.
Το έπραξε με αφορμή την απειλή του κορονοϊού χωρίς να ενημερώσει ιερείς και χριστιανούς
Σε όλη τη διαδρομή του ο Μητροπολίτης ευλογούσε με τα Ιερά Λείψανα, τις ενορίες , τις κωμοπόλεις και τα χωριά και πραγματοποίησε ελάχιστες προγραμματισμένες στάσεις.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν επέτρεψε ο Μητροπολίτης να ενημερωθούν οι ενορίτες και δεν τέλεσε καμία ακολουθία στους Ναούς που στάθμευσε.
Ειδικότερα, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε στάση σε Φλωριάδα, Μπούκα, Πλαγιά και Άγιο Νικόλαο Βονίτσης, Πάλαιρο , Πετροχώρι Θέρμου, Περιθώρι και Ι.Μονές Λιγοβιτσίου και Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βονίτσης.
«Το γεγονός αυτό ήταν έκτακτο και απροσδόκητο και μας χαροποίησε ιδιαίτερα, αποτελεί δε μεγάλη ιολογία για όλη την ενορία μας», αναφέρεται εκ του Ι.Ν.
Αγίου Νικολάου του νέου του εν Βουνένοις της κοινότητας Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.
πηγή


σχολιο :Δόξα τω Θεώ ,να και ένας επίσκοπος
 που διασώζει έστω και με αυτόν τον τρόπο την αρχαία παράδοση!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Κοσμάς έχει βίωμα και αυτό προσφέρει όχι μόνο τώρα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση αλλά από τότε που ήταν ιεροκήρυκας. Την ευχή του να έχουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ο συνεπίσκοπος του, ο "Άγιος" Ναυπάκτου, πολυγραφότατος και γνώριμος πολλών σύγχρονων Αγίων, ξιφουλκεί έναντι της απείθειας στις εντολές της "Ιεράς" Συνόδου. Οι συνειδητοί Χριστιανοί, λέει, δεν είναι αναρχικοί, πειθαρχούν σε αυτό που τους ζητείται...Έγινε απειλή η επαφή με τον Ναό και τα Μυστήρια. Να μείνουμε σπίτια μας το Πάσχα, να τιμωρηθούμε που δεν βιώναμε το Πάσχα...Ας του πει κάποιος οτι τα Μυστήρια είναι φάρμακα και όχι βραβεία και οτι μέσα από την τιμωρία ελάχιστα έως καθόλου παιδαγωγείται κάποιος...Και κάτι άλλο: οι Χριστιανοί είναι η κατεξοχήν αναρχικοί γιατί έχουν την αναφορά τους στον Άναρχο!

Ιωάννης Μ. Τσιλιμιγκάκης είπε...

Στις 18 Μαρτίου ο Σεβ. Ναυπάκτου είχε πει (https://www.youtube.com/watch?v=aY1B-ZPulfA, 08:01-09:01) ότι δεν θα μπορούσε η Εκκλησία να προχωρήσει περαιτέρω, δηλαδή να απαγορεύσει την τέλεση της Θ. Λειτουργίας, διότι "δεν μπορούσε να αποδεσμευθεί τελείως από την ίδια την ταυτότητά της", συμπληρώνοντας ότι "η Θ. Λειτουργία είναι το κέντρο της εκκλησιαστικής ζωής, είναι η ίδια η ταυτότητά της". Τώρα πώς ο ίδιος συνευδοκεί στην επιβληθείσα από την πολιτική εξουσία απαγόρευση, η οποία κατ' αυτόν "κονιορτοποιεί και την ίδια την ταυτότητά της (της Εκκλησίας)"...

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα, Κάτι ΠΟΛΥ ...υποπτο θα περιέχουν οι φάκελλοι των επισκόπων, ώστε οι μεγαλόσχημοι αυτοι, να υποχωρούν τόσο ΠΑΘΗΤΙΚΑ εμπρός σε ΑντίΧριστες Εντολές Χουντικού τύπου με ΠΡΟΦΑΣΗ την υγεία του λαού δήθεν, βάζοντας ήσυχα και ταπεινά την επισκοπική ουρά στα γέρικα σκέλια τους. Δεν επιθυμώ να γνωρίζω το τι ...βρόμικο οπτικοακουστικουλικό κατέχει η Ασφάλεια για πάρα πολλούς επισκοπικούς φακέλλους,και τους ΕΚΒΙΑΖΕΙ ο Μητσοτάκης, ώστε οι επίσκοποι οι Αθεόφοβοι παντελώς, να παριστάνουν ενώπιον της Εγκόσμιας Εξουσίας, τις φρόνιμες...δεσποινίδες...αναπτύσσοντας ΑΝΗΚΟΥΣΤΕΣ δήθεν θεολογίες,και αποφασίζοντας ΕΡΗΜΗΝ του ΠΙΣΤΟΙ λαού, περί ΜΗ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ, ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΑΠΟ ΑΙΩΝΩΝ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ! Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ, ΤΕΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΝΑΛΟΓΑ....
ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΔΕΣΠΟΤΑ...

Ανώνυμος είπε...

Κραυγή ἀγωνίας πρός τόν Μητροπολίτη...ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ....ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ...

https://hristospanagia3.blogspot.com/2020/04/blog-post_54.html#more

Ανώνυμος είπε...

Κοροιδοιός !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Βρε να μην βρίσκομαι στην πατρίδα την ΖΑΒΕΡΔΑ!!!
Ο Αιτωλίας ΚΟΣΜΑΣ είναι η εξαίρεση του κανόνα.
Δεν με ξάφνιασε.Μας έχει συνηθίσει διότι απλά βρίσκεται κοντά στον λαό.

Ανώνυμος είπε...

Αιτωλοακαρνανία μηδέν κρούσματα του ¨γιου της κορόνας¨!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Σπουδαίος ο άγιος Αιτωλίας κι αξιέπαινη η πράξη του.
Εκφράσεις όμως όπως κοροδο-ιός δεν συνάδουν κ.Τρελογιά-
ννη.Με τόσους θανάτους συνανθρώπων μας....

Νικάνωρ μοναχός
πρώην παλαιοημερολογίτης

γερολακος74 είπε...

Ας το εκαναν κι εδω στην Αττικη τόσοι Αρχιερεις κι ακομη περισσοτεροι ιερεις να παρει κουραγιο ο κοσμος......