Πέμπτη 30 Απριλίου 2020

ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΉ η Κεραμέως για την Θεία Κοινωνία. Ανακύπτει μείζον θέμα για την υπουργό, με το οποίο τάχιστα θα πρέπει να ασχοληθεί η εκκλησιαστική διοίκηση, και να δράσει επί τη βάσει των όσων διακελεύουν, σχετικώς, οι ιεροί κανόνες.

30-04-20 H Υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Ν.Κεραμέως στο ΣΚΑΙ ...

 ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΉ η Κεραμέως για την Θεία Κοινωνία: «Δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης» ωστόσο, ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο".





Οι εκκλησίες ανοίγουν υπό όρους, διευκρίνισε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων  Κεραμέως, με συνέντευξή της στο ΣΚΑΙ.

Δείτε το ερώτημα για τη Θεία Ευχαριστία από 12.45 κ.εξ.

Υπογράμμισε ότι είναι πολύ πιθανόν οι μάσκες να είναι υποχρεωτικές, καθώς στους ναούς πηγαίνουν και ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, και οι ειδικοί έχουν αποφανθεί επ΄αυτού.

Ερωτηθείσα για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, η κ. Κεραμέως επανέλαβε ότι δεν «υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης». Υπογράμμισε ωστόσο, ότι οι επιστήμονες έχουν αποφανθεί για τους τρόπους μετάδοσης του νέου κορωνοϊού μεταξύ των οποίων είναι και το σάλιο.

Η υπουργός υπογράμμισε ότι η Εκκλησία αλλά και οι πιστοί έχουν επιδείξει εξαιρετικά υπεύθυνη στάση το τελευταίο διάστημα και κυρίως τις ημέρες του Πάσχα «και τους ευχαριστούμε για αυτό»

Πρόσθεσε τέλος, ότι θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες αναφορικά με τα μέτρα πρόληψης που θα ισχύσουν στους ναούς μόλις επιτραπεί η παρουσία πιστών στις Ιερές Ακολουθίες και τη Θεία Λειτουργία.

Το  βίντεο εδώ
Κατόπιν τούτου, ανακύπτει μείζον θέμα για την υπουργό, με το οποίο τάχιστα θα πρέπει να ασχοληθεί η εκκλησιαστική διοίκηση, και να δράσει επί τη βάσει των όσων διακελεύουν, σχετικώς, οι ιεροί κανόνες.
Νισάφι πια!

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όποιος χριστιανός πάει στον Οικο του Θεού με μάσκες θα είναι η μεγαλύτερη βλασφημια. Σε χομπιστες χριστιανους καλύτερα να μείνουν σπίτι. Εχουν καταπατησει όλα τα της πίστεως. Ντροπή.

Ανώνυμος είπε...

Ας δούμε αν θα ανοίξουν πραγματικά οι ναοί γιατί μέχρι τότε ίσως προκύψει κάποιο κατασκευασμένο πρόβλημα και μας ξανακλείσουν μέσα....
Για όλα είναι ικανοί

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ εισπράξει ΑΦΘΟΝΟ ΣΑΛΙΟ στιε επομενες εκλογές η δεσποινίς Κεραμέως, να ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙ!

Ανώνυμος είπε...

Η ποιά να ασχοληθεί με την Κεραμέως;;; Η Εκκλησιαστική Διοίκηση;; Ωραίο ανέκδοτο. Μία παρέα είναι όλοι τους, με συμφωνημένα τα πάντα, απλά τα ανακοινώνουν σιγά-σιγά. Όπως εργαλειοποιήθηκε η Οσία Μαρία στο θέμα της Θείας Κοινωνίας, έτσι τώρα θα φέρουν στο προσκήνιο τον Άγιο Ιάκωβο και θα πουν στη Λειτουργία του η μετάδοσή της Θείας Κοινωνίας γίνεται αλλιώς, οπότε ας εισάγουμε κάτι ανάλογο. Όλα πολύ ωραία μελετημένα...προδομένοι από παντού κατ΄άνθρωπο

Ανώνυμος είπε...

Κατάσταση νεοελληνέζικης Ορθόδοξης Εκκλησίας, 2020:

μια επιθετική 'αφέντρα' που τζιβιτζιλοφέρνει βαρέως εώς απολύτως, διαπλεκόμενη και χειραγωγούμενη από ελιτίστικες γνωστικές-εωσφορικές μυστικές εταιρείες(Bilderberg) αποφασίζει εν λευκώ περί της ιερατικής και πνευματικής δραστηριότητας του ορατού Σώματος του Χριστού στη χώρα μας.
Αυτά είναι τα επίχειρα όταν χειροτονείς επί χρόνια τέκτονες, υλιστές και κίναιδους -πρωτοφανή στην Ιστορία της Εκκλησίας- για ιερείς και αρχιερείς.

Ανώνυμος είπε...

Δεν το ήξερα ! Δεσποινίς είναι ; Η γλωσσολαλιά δεν θα την αφήσει νά βάλει στεφάνι !

Ανώνυμος είπε...

" Οι επιστήμονες αποφάνθηκαν ...." ! Καρφώνει άραγε τον Τσιόδρα , ο οποιος απαντά και παραπέμπει για τά " πνευματικά θέματα στην Ιερά Σύνοδο ! Αποκαλύπτονται οτι το επίμαχο σημείο είναι αυτή καθ' εαυτή η Θεία Κοινωνία ! και όχι ο συνωστισμός , ο οποίος θα μπορούσε νά ρυθμιστεί . Η Ιερά Σύνοδος είναι επίορκος ενώπιον των ευθυνών της ! Άφησε τους αθέους πολιτικούς νά ρυθμίσουν τα του οίκου του Θεού !

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Το υλιστές
-συχνά ανεπίγνωστους-
είναι ο κανόνας
(και που να βρείς
κάτι άλλο...)

για τα άλλα
θα ήθελα πολύ
να μην ισχύουν

αλλά θυμάμαι
νεαρό διάκο
παρατρεχάμενο
του πρώην...πατριώτη...

που αποσχηματίστηκε
τελικά, όταν βγήκαν
φόρα στο πανελλήνιο
τα...όλα όσα

ο οποίος είχε χειροτονηθεί
παρα την γνώμη για το
ποιόν του,
τού πνευματικού του!



Ελένη είπε...

Τσιορδας ,Κεραμεως ,Μητσοτάκης ....κ.τ.λ
Περιμένετέ μας...στις επόμενες εκλογές θα σας "υπερασπιστούμε"!!!! Σα δε ντρέπεστε!!!!

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=8XarxHzAlIg