Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Οι συναυλίες νόμιμες, οι Ορθόδοξες Λιτανείες παράνομες..



Όταν η βλακεία χτυπάει κόκκινο, ε, βάζουμε καλό λογισμό δεν λέμε αυτό που σκεφτόμαστε ότι είναι  φασιστικά υποκείμενα και  Χριστιανομάχοι !

Οι συναυλίες νόμιμες, η Θεία Κοινωνία παράνομη;
Ένα οξύμωρο γεγονός εκτυλίχθηκε σήμερα στους δρόμους της πρωτεύουσας.
Την ώρα που η ναοί παραμένουν κλειστοί εδώ και ένα μήνα, την ώρα που φέτος ο κόσμος δεν κοινώνησε το Πάσχα, σήμερα πραγματοποιήθηκε συναυλία πάνω σε ένα φορτηγάκι από γνωστή καλλιτέχνη.
Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες δεν φαίνεται να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Με  παρών  τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη  , φωτογράφους και θαμώνες να «συνωστίζονται» για να απαθανατίσουν το γεγονός.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απολαμβάνει τα τραγούδια της Αλκηστις Πρωτοψάλτη

Προχθές  στο Αίγιο επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων στο αυτοκίνητο που μετέφερε της εικόνα της Παναγίας της Τρυπητής, προστάτιδας της πόλης. Και όλα αυτά διότι δεν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα. Όπως ανέφερε μάλιστα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση επιβλήθηκαν και σε περίπου δέκα πολίτες, οι οποίοι συμμετείχαν στην περιφορά!

Για την περίπτωση της συναυλίας δεν γνωρίζουμε αν τηρούσε ή δεν τηρούσε τα προβλεπόμενα. Δεν είναι άλλωστε αρμοδιότητά μας. Απλά εδώ τίθεται το γνωστό ερώτημα, αν πολλές φορές το νόμιμο είναι και ηθικό!
πηγή 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΦΥΣΙΚΑ και ειναι ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ Χριστιανομάχοι. Πρέπει να είναι τυφλός κάποιος για να μην το βλέπει...

Ανώνυμος είπε...

Έχουν καταληφθεί από λύσσα εκκλησιομαχίας.
Ταπείνωσαν την τροφό και σώτειρα του Γένους Εκκλησία και τους κληρικούς της.
Τέτοια Ύβρις δεν είχε σημειωθεί ξανά σε αυτόν τον τόπο!
Λ. Ν.

Ανώνυμος είπε...

Λ.Ν.
ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ κατάλληλα η ΎΒΡΙΣ..ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ...

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΘΑ ΣΦΡΑΓΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΘΕΛΕΤΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ

Ας δούμε τι χρειάζεται για να μείνουν για όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σφραγισμένες οι εκκλησίες και μάλιστα αυτό να επαναλαμβάνεται κάθε λίγο και λιγάκι, κατά το δοκούν.

Η συνταγή, με εγγυημένη επιτυχία, έχει τα εξής συστατικά:

1. Ένας άβουλος, άφωνος, γηρασμένος και με μηδαμινή θεολογική κατάρτιση προκαθήμενος της Εκκλησίας.
2. Ένας ολίγον ναρκισσιστής επίσκοπος, "οξυνέστατος" θεολογικός νους, με παραδοσιακό και δη "ησυχαστικό" προφίλ, που να δικαιολογεί "θεολογικά" το σφράγισμα στα ΜΜΕ. Είναι ο "θεολογικός νους" του σφραγίσματος, απευθύνεται στους "καλλιεργημένους πιστούς".
3. Ένας δημοσιοσχεσίτης επίσκοπος, με λουκ καλοκάγαθου "Σάντα Κλάους", που να μοιράζει ανούσια, γλυκούλικα, "παρηγορητικά" και κατά βάση αηδιαστικά αρθράκια στα εκκλησιαστικά ΜΜΕ για κατανάλωση από τους αφελείς πιστούς, αλλά και άχρωμες συνεντεύξεις στα κοσμικά ΜΜΕ. Απευθύνεται στους λιγότερο καλλιεργημένους ή χλιαρούς πιστούς και στους δημοσιογράφους.
4. Ένας "σύγχρονος προοδευτικός μητροπολίτης for dummies" με τεχνηέντως "προκλητικές" απόψεις, που "ταράζουν τα νερά" και λειτουργεί παράλληλα με τους δύο προηγούμενους. Αυτό που οι άλλοι το λένε θεολογικά (ο αρ. 2) και γλυκανάλατα (ο αρ. 3), αυτός το λέει ωμά, κυνικά, προκλητικά, για να μην πω πρόστυχα...Αυτό δεν απευθύνεται καθόλου στους πιστούς, αλλά στους εχθρούς των πιστών, οι οποίοι και τον λατρεύουν.
5. Ένας κλήρος (επίσκοποι και πρεσβύτεροι) που έχει μάθει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, και ο μισθός να πέφτει (προς το παρόν...) βρέξει χιονίσει.
6. Μία τεχνηέντως φοβισμένη κοινή γνώμη, που τρέμει τον "αόρατο θάνατο" και τον "δολοφονικό ιό", νομίζοντας ότι ζει σε πραγματικό χρόνο την "Πανούκλα" του Καμύ (την οποία δεν έχει διαβάσει...).
7. Ένας γηρασμένος δημογραφικά πληθυσμός, που μάλλον προσδοκά το επόμενο κύμα μετανάστευσης.

Δεν ξέρω αν ξέχασα κάτι...

Cyclus

Υ.Γ. Την κιτς "πρώτη αρχιερατική θεία λειτουργία" του αγίου Ιωαννίνων στον νεόδμητο ναό του αγίου Παϊσίου, μόνο με χρυσοστολισμένους κληρικούς, χωρίς εκκλησίασμα, όπου ακόμα και ο ψάλτης ήταν κάποιος "αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου" (καλά, πόσοι τέτοιοι υπάρχουν στον ντουνιά;) θα την είδατε... Απορώ πώς και δεν σηκώθηκε ο άγιος να τους πάρει στο κυνήγι με καμία μπαστούνα...

Ανώνυμος είπε...

ποιος ειναι ο οξυνΟΥστατος (από το οξύς+νους), επίσκοπος, αγαπητέ; δεν καταλάβαμε...

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο Ναυπάκτου βρε!

Ο ...σαντακλάους
ποιός νάναι άραγε;
(Πρέπει να ξαναρχίσω να παρακολουθώ λίγη τηλεόραση...)

Το σχόλιο, άπαιχτο!

Unknown είπε...

Αδέλφια μου το σκέπτομαι πολύ το θέμα αυτό και καταλήγω στην σκεψη. Μήπως τους έχουμε παρεξηγηση και από πολύ αγάπη για τους Έλληνες! Μας προστατεύουνννν λέω εγώ τώρα καλή πάσα τους έδωσα.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε φίλε έπρεπε να τους πάρει με μπαστούνα δηλαδή; Τι κακό έκαναν, δηλαδή που είναι το μεμπτό της υπόθεσης;