Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Αναχειροτονία Κληρικού της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας στο Παρίσι


Δεκτός στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεων στη Δυτική Ευρώπη, έγινε κληρικός της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Συγκεκριμένα την Κυριακή 1 Μαρτίου 2020 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι στο Παρίσι, ο Μητροπολίτης Ντουμπίνσκ Ιωάννης προέβη σε αναχειροτονία πρώην κληρικού.
Σύμφωνα με την Αρχιεπισκοπή ο Μητροπολίτης Ιωάννης, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, αναχειροτόνησε τον π. Ιερόθεο, ο οποίος επέστρεψε στην κανονική Εκκλησία.
Να αναφερθεί ότι ο π. Ιερόθεος από την Μητρόπολη Χάρκοβο, είναι ο δεύτερος κληρικός που αναχειροτονείται από τον Μητροπολίτη Ιωάννη. 
πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Φαναρι είχε στη δικαιοδοσία του ένα μεγαλοπρεπή ρωσικό ναο του 19ου αιώνος, στην πιο καλή συνοικία του Παρισιού, και τον έχασε ανέλπιστα, επειδή κάποιοι νέο-Φαναριωτες συμβούλεψαν τον Βαρθολομαίο να καταργήσει ξαφνικά την Ρωσική Αρχιεπισκοπη στο Παρίσι, που υπαγόταν στην Κωνσταντινούπολη, και να τη συγχωνεύσει με τη μητροπολη Γαλλίας, του γνωστού Εμμανουήλ και του βοηθού του... Χωρίς να υπολογίζουν την αντίδραση κληρου και λαού και ειδικά του επισκόπου Ιωάννη, πνευματικού τέκνου του Αγίου Σιφρωνιου και χειροτονία του ίδιου του Βαρθολομαίου, στο Φανάρι ! Και το πουλάκι πέταξε και πήγε στη Μόσχα... Άλλο ένα κατόρθωμα του γνωστού και μη εξαιρετέου Εμμανουήλ...

Cyclus