Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Εκεί στα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης προσέξτε μην σκίσετε κανένα καλσόν.




 Γράφει η Φαίη.
Φοβάμαι ότι θα είμαι πολύ σκληρή και θα δυσαρεστήσω κάποιους. Διαβάσαμε πρόσφατα στην «Επιστολή των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων Θεσσαλονίκης προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος.», ότι…
Πρώτον, τα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης παραδέχονται ότι ακόμη και μέσα στους Ιερούς Ναούς υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης εάν δεν τηρηθούν τα «μέτρα προφύλαξης» (αποστάσεις ανά τετραγωνικό μέτρο) της κυβερνήσεως:


«Κατανοοῦμε πλήρως τόν κίνδυνο πού τονίζουν οἱ ὑπεύθυνοι φορεῖς τῆς Πολιτείας μας (Ὑπουργεῖο Ὑγείας, εἰδικοί ἰατροί κ.ἄ.) ἀπό τόν συγχρωτισμό πολλῶν ἀτόμων σέ κλειστούς χώρους καί ἀπό τήν ἀπουσία μέτρων προσωπικῆς ὑγιεινῆς καί προφύλαξης. Θεωροῦμε ὅμως ὅτι αὐτό δέν ἀφορᾶ σέ καμία περίπτωση στήν τέλεση τῆς Θείας Λατρείας καί στήν τέλεση τῶν ἱερῶν ἀκολουθιῶν τῆς Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, ἐφόσον βέβαια τηρεῖται ὁ ὅρος γιά τόν ἐπιτρεπόμενο ἀριθμό ἀτόμων ἀνά τ.μ.»
Έτσι όπως το έγραψαν ποιούς ήθελαν να κοροϊδέψουν; Τους εαυτούς τους ή αυτούς που θα τους διάβαζαν;
Δεύτερον, τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Θεσσαλονίκης ζήτησαν να τελούνται «έστω προσωρινώς» οι Θείες Λειτουργίες και οι Ιερές Ακολουθίες κεκλεισμένων των θυρών:  
«Ζητοῦμε νά τελεῖται ἡ Θεία Λειτουργία ἀλλά καί οἱ κατά τήν τάξιν ἀκολουθίες τῆς περιόδου σέ ὅλους τους ἱερούς Ναούς, ἔστω καί κεκλεισμένων τῶν θυρῶν, ὡς προσωρινή καί ἔσχατη λύση στό διάστημα ἔξαρσης τῆς ἐπιδημίας.»
Τις «προσωρινές» και «έσχατες» «λύσεις» σας καλά θα κάνατε να τις ζητούσατε μυστικώς (δεν μπορούμε να σας το απαγορεύσουμε, «δημοκρατία» έχουμε) και όχι δημοσίως καθότι (εν αντιθέσει με τις μεμονωμένες εκκλήσεις άλλων) εσείς επηρεάζετε κόσμο. Είναι δυνατόν να τελούνται Θείες Λειτουργίες και Ιερές Ακολουθίες δίχως πιστούς; Εσείς κύριοι και κυρίες νομίζετε ότι προσφέρετε σε όλους εμάς «υπηρεσίες» προτείνοντας μία συμβιβαστική «λογική» λύση σε αυτήν την στημένη φαρσοκωμωδία και δεν έχετε καταλάβει ότι μας στρίμωξαν επίτηδες για να προτείνετε εσείς αυτά που θα ήθελαν να προτείνουν εκείνοι.
Αναφέρεστε στην «έσχατη» αυτή «λύση» μέχρι να περάσει η «έξαρση της επιδημίας» και δεν καταλαβαίνετε ότι δημιουργείτε προηγούμενο και δίνετε με αυτόν τον τρόπο το δικαίωμα στους κρατούντες να παίρνουν παρόμοια μέτρα κάθε φορά που «εμφανίζεται» μία επιδημία. Δεν σας προβλημάτισε γιατί ο ΠΟΥ χαρακτήρισε το κορωναϊό «πανδημία» ενώ δεν πληροί τις προϋποθέσεις.
Οι Αρχιερείς έτσι όπως έστρωσαν κοιμούνται, η ηττοπάθειά τους δεν είναι σημερινή. Μόνοι τους έδεσαν την πέτρα στον λαιμό και σκάβουν ολοένα βαθύτερα τον λάκκο. Εσείς όμως κυρίες και κύριοι σε ποιους έχετε να λογοδοτήσετε και δεν μπορείτε να μιλήσετε ελεύθερα;
Τα Χριστιανικά Σωματεία βρεθήκατε απροετοίμαστα διότι όλον αυτόν τον καιρό κάνατε πως δεν βλέπατε τι συμβαίνει γύρω σας. Ξαφνικά «ξυπνήσατε» και είδατε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός. Με όλες τις γνωριμίες που έχετε αποκτήσει με τις δράσεις σας όλα αυτά τα χρόνια θα μπορούσατε αυτήν την στιγμή, αντί να προτείνετε πολιτικά ορθές, ανόητες και επικίνδυνες «λύσεις», να οργανώνατε κατά τόπους δίκτυα επαφής Ιερέων (που το λέει η καρδιά τους) και λαϊκών για να πάνε να λειτουργηθούν ΚΑΝΟΝΙΚΑ και να κοινωνήσουν. Λίγο μυαλό θέλει και θέληση και δεν θα κάτσουμε να τα γράψουμε εδώ δημοσίως.
Πολύ φοβάμαι, ότι όταν τελειώσει αυτή η ιστορία (πριν αρχίσει η επόμενη) εσείς θα είστε οι πρώτοι που θα κάνετε τεμενάδες στους Δεσποτάδες που μας άφησαν αλειτούργητους μέσα στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή. Το βασικό σας πρόβλημα είναι ότι έχετε μολυνθεί από την νοοτροπία της κακής υπακοής, σε τέτοιο βαθμό όπου είστε καταδικασμένοι να άγεστε και φέρεστε από μισθωτούς Ιεράρχες. Σε αυτήν την εποχή που η Εκκλησία βρίσκεται εν διωγμό και χρειάζεται ομολογητές, εσείς αποτελείτε κακό πρότυπο και μάλλον λειτουργείτε ως μηχανισμός υποταγής και επιστροφής στο μαντρί.
Συμβουλή: Επειδή ό,τι συμβαίνει σήμερα θα έχει αντίκτυπο και στο μέλλον, πρώτον, κλείστε τις τηλεοράσεις, δεύτερον, κρατήστε τις «λύσεις» σας για τους εαυτούς σας.
Το είπα από την αρχή ότι θα είμαι πολύ σκληρή και θα δυσαρεστήσω κάποιους.

πηγή

22 σχόλια:

Γεωργιος είπε...

Γιατι την πεφτετε στην Θεσνικη ? Διαιρει και βασιλευε μηπως ?? Απο 80 Μητροπολεις εδω βρηκατε ? Και που ξερετε αν δεν γινονται Θειες Λειτουργειες ? Δεν ειδατε τι εγινε και στην Κυπρο ? Behave....

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Αλμυρά τα λέει,
αλλά δεν απευθύνεται
...σε αθώες περιστερές!

Ε;

Ανώνυμος είπε...

Απλά κυρά Φαίη (πως βαφτίστηκες εσύ ξέρεις).

Αν κλείσουν μέσα όλους τους ιερείς ποιος θα ξαναλειτουργήσει;
Με τη νηστεία πρόσεχε μη φας και κανένα άνθρωπο.

Καλή Ανάσταση.

Ανώνυμος είπε...

Χα ! Χά ! Μας διασκεδάζεις !

dminoglou@gmail.com είπε...

Αδελφή Φαιη θερμά συγχαρητήρια!Ο Θεός μαζί σου
Ντροπή στα σχόλια που υποβλήθηκαν!

Ανώνυμος είπε...


«ὁ γὰρ πᾶς νόμος ἐν ἑνὶ λόγῳ πληροῦται, ἐν τῷ, ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν. εἰ δὲ ἀλλήλους δάκνετε καὶ κατεσθίετε, βλέπετε μὴ ὑπ' ἀλλήλων ἀναλωθῆτε». (Γαλ. ε΄14-15)

Ἀπόστολος Παῦλος

Ρωμιός είπε...

Εμπαθές το κείμενο της ΦΑΙΗΣ (δεν τη γνωρίζω τη γυναίκα αν είναι γυναίκα) άρα μη παρηγορητικό, μη εποικοδομητικό.Τις ώρες αυτές θέλουμε λόγους παρακλήσεως και όχι διχασμών.

Ανώνυμος είπε...

Η Φαίη (ποια είναι αυτή η Φαίη??) Μιλάει ως άτομο. Τα χριστιανικά σωματεία έχουν μια άλλη υπόσταση, χιλιάδες μέλη και σίγουρα θα μελέτησαν πολύ προσεχτικά την επιστολή πριν την στείλουν.
Επίσης η πρώτη πρόταση τους (που την αποκρύπτει η κ.Φαιη) είναι να λειτουργούνται η εκκλησίες με ανοησία πιστών ανά τ.μ. ως δεύτερη πρόταση αναφέρεται η "κεκλεισμένων των θυρών" . Όταν προτείνεις κάτι με σοβαρότητα για έχεις αποτέλεσμα πρέπει να βλέπεις κ τις συνθήκες. Η πρόταση να λειτουργούν οι ναοί όπως και πριν θα ακυρωνονταν αμέσως... Εκτός αν θέλουμε να κάνουμε προτάσεις μόνο για να το παίζουμε ομολογητες. Εγώ βρίσκω πολύ σωστή την πρόταση στην παρούσα φάση. Για αργότερα βλέπουμε...

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι η ΚΥΡΙΑ Φαίη; ούτε εγώ έχω την τιμή να την γνωρίζω αλλά φαίνεται να υπάρχει στην ψυχή της, αρετή και τόλμη! Θα πέσετε τώρα οι εγκάθετοι ή και αθεολόγητοι άντροπαπαδες να την δαγκώσετε; Υποφέρει από το δημιουργηθέν ΧΑΟΣ, η κοπέλα και ξεσπαθώνει. Καλά τα λέει. "Ξυπνήσστεεε! δημιουργείται ΚΑΚΟ προηγούμενο!" φωνάζει. Και λέει αλήθεια!

Ανώνυμος είπε...

Τό μόνο πράγμα απο το οποίο έχεις νά αναλωθείς χριστιανέ μου είναι η εθελοτυφλία σου σε όσα κακά γίνονται . Δεν έχω ικανή την Φαίη νά φάει κάποιον άνθρωπο . Μεταφορικώς βέβαια μέ αυτά που λές μπορεί νά σε φάει για μεζέ . Καλά για μεζέ άν λάχει σε τρώει και ο ίδιος ο τρελογιάννης . Γι αυτό πάψε νά λές μαλακίες !

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι οι ρωμηοί κ. Ρωμηέ ! Εμπαθείς ! Έχουν πάθος , πολύ πάθος ! Τρέλλα ! Άν δεν έχεις πάθος δεν μπορείς νά λέγεσαι Ρωμηός . Άλλαξε το όνομά σου και κάντο κάπως αλλιώς πχ. Λελές !

Ανώνυμος είπε...

Ας κρατήσουμε όλοι μικρά καλάθια για τις " κλειστοθυρικές" θείες Λειτουργίες και τα ωφέλη τους . Η ζωή της εκκλησίας και η θεολογία της θα αποδείξουν την νοσηρότητα που κουβαλάνε . Όχι μόνο δεν ωφελούν όπως κάποιοι διατυμπανίζουν και μάλιστα αγιορείτες , αλλά βλάπτουν και προσβάλλουν τον πυρήνα της Θείας Λατρείας . Σύντομα θα δημοσιευτούν κείμενα που το αποδεικνύουν περίτρανα . Δεν χρειαζόμαστε κορονοιούς μέσα στην Θεία Λατρεία . Αυτές οι Θείες Λειτουργίες είναι καλύτερο νά μήν γίνονται , γιατί κουβαλούν εκκλησιολογική αλλοίωση . Είναι μιά ανοησία όπως πολύ σωστά εκ παραδρομής γράψατε .

Ανώνυμος είπε...

Όσοι είναι απαθείς να γράψουν τα απαθή τους κείμενα και να τα χαρούμε.
Έχει τα δίκια της η αρθρογράφος του κειμένου.
Σίγουρα, από όσο μπορώ να καταλάβω, δεν είναι μόνον αυτά που επισημαίνει αλλά η Φαίη ξέρει πως λειτουργούν εκ των έσω κάποια σωματεία οπότε είναι κοινωνός των προβληματισμών πολλών μελών και φίλων των σωματείων που δεν τους εκφράζουν συνολικά οι ενέργειές τους.
Σίγουρα γίνεται έργο στα χριστιανικά σωματεία διότι υπάρχουν αγνές ψυχές, σοφοί και εργατικοί άνθρωποι που διαθέτουν την διακονία τους για την Πίστη μας.
Ωστόσο, υπάρχει η ''πολιτική'' που ασκούν τα προεδρεία και τα διοικητικά συμβούλια που φιμώνουν αγνές φωνές, καρποφόρες προσπάθειες και την δημιουργικότητα πολλών νέων ανθρώπων.
Ο πειρασμός του να ''καθοδηγούμε'' ανθρώπους και να μάς αποδέχονται υποχρεωτικά στα πλαίσια ενός κανονισμού θέλγει δυστυχώς πολλούς αν και γελοίος κατά την υπόσταση του και απαράδεχτος σε ένα υποτίθεται χριστιανικό περιβάλλον.
Αλήθεια ποιά η δράση των σωματείων για την απαγόρευση ουσιαστικά της δημόσιας ομιλίας του καθηγητή κ.Κων.Καρακατσάνη για το φλέγων από πνευματικής σκοπιάς θέμα του εγκεφαλικού θανάτου και των μεταμοχσχεύσεων; Δεν θα έπρεπε να είναι εκεί κάποιο ή όλα τα χριστιανικά σωματεία και να του προσφέρουν αναλόγιο να κάνει την ομιλία του;
Δεν είναι ένα ζήτημα που μάς πονάει όλους;
Ποιά η θέση των χριστιανικών σωματείων για την μαύρη και καταστροφική δεκαετία των μνημονίων και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας; Δεν τους αγγίζει το θέμα;
Η ανεργία, οι νέοι μας που έφυγαν στο εξωτερικό, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί;
Η οικονομική καταστροφή της Ελλάδας μας;
Ποιά η δράση τους για τον διωκόμενο ελληνισμό π.χ. στην Βόρεια Ήπειρο. Καταπατήσεις και κατασχέσεις εκτάσεων και ακινήτων από τον Ράμα, ολιγόωρη παροχή ρεύματος με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι ελληνικές επιχειρήσεις σε Χειμάρα, Τεπελένι, Δέλβινο και τις λοιπές κωμοπόλεις του Ελληνισμού των 3.500 πλέον χρόνων της Βορείου Ηπείρου;
Η Βόρεια Ήπειρος είναι κοντά μας, δίπλα μας, δεν είναι στα κατεχόμενα της Κύπρου.
Θα μπορούσαν να βοηθήσουν με δεκάδες τρόπους και να αναπληρώσουμε την προδοσία του κράτους στον ιερό αυτό τόπο.
Για το μάθημα ατο θρησκευτικών είδαμε όντως πολλές δράσεις από τον Σωτήρα πρόσφατα, την Εστία Πατερικών Μελετών με πορεία πριν τρία χρόνια και ομιλία πρόσφατα και λοιπά χριστιανικά σωματεία.
Για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Κάτι είδαμε αλλά λίγα.
Για τον Οικουμενισμό και το ουκρανικό σχίσμα;
Απόντα τα χριστιανικά σωματεία. Κάνει τζίζζ.
Εμ μετά πως να σάς εμπιστευτούν αν δειλιάζετε σε τόσο βασικά θέματα.
Και πόσα ακόμη.
Και τώρα που μάς στερήσανε τις θείες λειτουργίες; Τώρα που μάς τα πήρανε όλα όπως έλεγε ο Άγιος Πορφύριος κι εμείς χειροκροτάμε την...δημοκρατία...;
Ποιά η συλλογική δράση που θα πιέσει τη νεοταξική κυβέρνηση και την σύνοδο της Εκκλησίας που έπαυσαν τα πάντα.
Δεν θα έπρεπε να είμαστε όλοι στην πρώτη γραμμή και τα χριστιανικά σωματεία;
Μας πήραν το μείζων και περιοριζόμαστε μόνον σε επιστολή ή καταγγελία;
Όταν λοιπόν σάς γράφουν κάποια πράγματα σε πολλά έχουν δίκιο δυστυχώς.

Καλή Ανάσταση,

Γιάννης Κατσ.
Θεσσαλονίκη

Ρωμιός είπε...

Επανέρχομαι δεύτερη και τελευταία φορά με σιγανή φωνή ως αύρας λεπτής.Είναι δυνατόν αυτές οι ομολογιακές παράφωνες σάλπιγγες που δανείζονται μάλιστα κοσμικούς χαρακτηρισμούς (μ@λ@κίες,λελές)να αποπνέουν ορθόδοξο άρωμα;Αυτά τα "νταηλίκια" δεν έχουν καμμιά σχέση με το μαρτύριο και τους μάρτυρες.Βεβαίως και διαφωνώ κάθετα με τους χειρισμούς της Ι.Συνόδου! Βεβαίως και δεν με εκφράζει το μήνυμα του Ιερώνυμου (όπως τον ονομάζει η Φαίη ξεχνώντας οτι έχει κάποιον τίτλο ο άνθρωπος.Όμως θέλω να κρατώ χειρουργικό ιατρικό νυστέρι και όχι χατζάρι όπως κάποιοι.
ΥΓ είμαι άνδρας 56 ετών και υπηρετώ ως θεολόγος σε Γ/σιο της Δυτ.Θεσσαλονίκης

Ανώνυμος είπε...

Βρε Ρωμιέ
αφού δεν σε εκφράζει το μήνυμα της ΔΙΣ και του αρχιεπισκόπου
δείτε μας ΠΟΥ δημοσίευσες τις διαφωνίες σου;

Πότε εγκάλεσες τους δεσποτάδες μας που έκλεισαν τις εκκλησίες ερμητικά;
Απέδειξε ότι πραγματικά κι εσύ διαφώνησεςς.
ΔΕΙΞΕ μας τα δικά σου σοβαρά και σεμνά άρθρα αφού δεν σ αρέσουν αυτά της Φαίης.



Όσο για τα ορθόδοξα σωματεία της Θεσσαλονίκης
αποτελεί πραγματικά ΚΑΤΑΝΤΙΑ να γλείφουν δεσποτάδες, κυβερνητικούς κλπ
για να παρακαλέσουν να αφήνουν τους πιστούς να κοινωνάνε χωρίς να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία! Αυτό ζητάνε οι χριστιανοί στην Ελλάδα σήμερα!!! Θα τους κοιτάνε οι εκατομμύρια μάρτυρες της πίστης μας και θα ντρέπονται.


Σκεφθείτε τι αντιδράσεις θα είχαμε αν αυτά τα μέτρα τα είχε πάρει ο Τσίπρας.
Τώρα που τα αποφάσισαν οι Μασόνοι της ΝΔ, ΓΙΑΤΙ δεν τολμάνε να αντιδράσουν τα ορθόδοξα σωματεία;

Στα ορθόδοξα σωματεία έστειλα εμαιλ 2-3 βδομάδες πριν την τελευταία εκδήλωσή τους στο Βελίδειο .Τους απέδειξα ότι ο ένας εκ των ομιλητών μιλάει συστηματικά σε εκδηλώσεις Ροταριανών (προφανώς θα έπρεπε να το είχαν ψάξει και από μόνοι τους). Τους έστειλα τους συνδέσμους, φωτογραφίες κλπ.
Τι λέτε να μου απάντησαν ;
ΤΙΠΟΤΕ απολύτως!
|Ο ομιλητής (Μάζης) μίλησε κανονικά
και μάλιστα στην ομιλία του πρόβαλε και τον Ροταριανό Φράγκο Φραγκούλη!


ΑΥΤΑ είναι τα ορθόδξα Σωματεία της Θεσσαλονίκης. Μια ζωή στο γλείψιμο και τη διαπλοκή.
Γι αυτό βουλώνουν το στόμα σε θέματα πραγματικά σοβαρά όπως ο Οικουμενισμός. Για να μην έρθουν σε κόντρα με τους δεσποτάδες.
Γι αυτό υπάρχουν: ως ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης αντιδράσεων.

Μ.Σ.

Φαίη είπε...

Καιρός ήτανε να ταραχθούνε λίγο τα λιμνάζοντα νερά και να προβληματιστούν ορισμένοι.
Διερωτώμαι. Πού ήταν τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία όταν η Ελλαδική Εκκλησία αυτοαναιρέθηκε στην Κρήτη; -ως συνοδικό όργανο (άλλα αποφάσισαν στην Ιερά Σύνοδο να κάνουν στην Κρήτη και με άλλα επέστρεψε η αντιπροσωπεία) και ως Τοπική Εκκλησία (ονόμασαν τις αιρέσεις «εκκλησίες»). Πού ήταν τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία όταν οι ταγοί της Εκκλησίας προσέβαλαν το Μυστήριο της Ιεροσύνης, αναγνωρίζοντας τους καθηρημένους, αχειροτόνητους σχισματικούς; Ε, τώρα κατέβηκαν και άλλο ένα σκαλοπάτι και προσέβαλαν και το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. (η περιγραφή της... αναμενώμενης «πτώσης» είναι του π. Αναστασίου)
Δεν έβλεπαν τόσον καιρό τα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία τι συνέβαινε ή μήπως κρατούσαν τόσο λεπτό χειρουργικό ιατρικό νυστέρι που έπιανε αέρα κοπανιστό;
Αν μη τι άλλο, ίσως εάν υπήρχε μία ισχυρή αντίδραση από το ποίμνιο να είχε ανακοπεί αυτή η κατρακύλα, έστω για τον φόβο των Ιουδαίων. Πόσες φορές απέφυγαν να συλλάβουν τον Ιησού Χριστό για τον φόβο των Ιουδαίων; Σήμερα, φτάσαν στο σημείο να εξορίσουν και το Σώμα και το Αίμα του Χριστού από την ζωή μας, διότι δεν νοιώθουν να τους κατατρέχει ο φόβος των Ιουδαίων. Και το χειρότερο, ακόμη και τώρα που συνέβη αυτό, ορισμένοι γράφουν με μισόλογα για να μην ξεφύγουν από τα «προβλεπόμενα». Τί είναι τελικά η ζωή στην Εκκλησία; Οι τίτλοι; Τα εξωτερικά σχήματα; Οι καθωσπρεπισμοί; Να στεκόμαστε σαν τα ντουβάρια μέσα σ' έναν Ναό και να ξυπνάμε μόνο όταν μας απαγορεύσουν την είσοδο;


Ρωμιός είπε...

Αγαπητή κ.Φαίη,είχα σκοπό να μην σας απαντήσω, αλλά βλέποντας ότι διαβάσατε το σχόλιό μου και σχολιάσατε τα περί χειρουργικού νυστεριού,είπα να σημειώσω λίγα πράγματα με χριστιανική αγάπη.Καταρχήν δεν υπήρξα ποτέ μέλος κανενός χριστιανικού σωματείου!Επομένως δεν υπερασπίζομαι κανέναν.Αντίθετα, το Μάρτιο του 83 κρατούσα κι εγω μια χατζάρα πιό μεγάλη από τη δική σας και ήμουν έτοιμος να πάρω κεφάλια αστοχριστιανών. Τότε άκουσα από τον π.Βασίλειο Γοντικάκη αυτό περι νυστεριού.Δεν ξέρω άν είχατε γεννηθεί το 1983. Μάλλον όχι.Εξακολουθώ να πιστεύω οτι είσαστε σε επικίνδυνο επαναστατικο πυρετό.Θα βρείτε όμως την Αλήθεια.Έχετε καλή διάθεση. Στον αδελφό που ζητάει τα ντοκουμέντα του αγώνα μου κατά της δεσποτοκρατίας απαντώ πως δεν κρατάω αρχείο προσευχών.Οι προσευχές έχουν αίμα και είναι απείρως δυσκολότερες από τα μανιφέστα! Χαίρετε εν Κυρίω!

Φαίη είπε...

Κύριε Ρωμιέ, με συγχωρείτε, πριν πάνω να βάλω το θερμόμετρο οφείλω να σας πω ότι προτιμώ την χατζάρα παρά το χειρουργικό νυστέρι του π. Γοντικάκη... όντως έκανε αριστοτεχνική δουλειά «χριστιανικής αγάπης» στην ψευδοσύνοδο!

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Φαίη, τί επιστολή έκανες στην Ιερά Σύνοδο, ποιους εκπροσώπησες και τι αποτελέσματα είχες; Έχεις κάποιον ιερέα να μας συστήσεις να πάμε να λειτουργηθούμε ακόμη και έξω στην ύπαιθρο και να κοινωνήσουμε όπως επί Μ. Βασιλείου; Αυτά περιμένω να ακούσω σαν επαναστατικό λόγο και τα υπόλοιπα είναι καταναλωτικά απόβλητα.

Φαίη είπε...

Κύριε Ανώνυμε 11:17 π.μ., με την ελπίδα ότι θα καταλάβετε την μωρία του ερωτήματός σας σας το επιστρέφω:

«Εσύ Ανώνυμε 11:17 π.μ. τί επιστολή έκανες στην Ιερά Σύνοδο, ποιους εκπροσώπησες και τι αποτελέσματα είχες; Έχεις κάποιον ιερέα να μας συστήσεις να πάμε να λειτουργηθούμε ακόμη και έξω στην ύπαιθρο και να κοινωνήσουμε όπως επί Μ. Βασιλείου; Αυτά περιμένω να ακούσω σαν επαναστατικό λόγο και τα υπόλοιπα είναι καταναλωτικά απόβλητα.»

Ανώνυμος είπε...

Καλό το κόπι πάστε

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος 11:17 π.μ. προς Φαίη
Δέν πειράζει, ότι κατάλαβες, κατάλαβες, ανώφελες οι επιπλέον εξηγήσεις. Καλόν αγώνα! σε όλους.