Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Ο κορονοϊός ως βιολογικό όπλο

Ο καθένας μπορεί να επιλέξει εάν ο κορονοϊός εμφανίστηκε ξαφνικά ή εάν παρασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο των ΗΠΑ και του Ισραήλ για να βλάψει τους δύο εχθρούς τους, την Κίνα και το Ιράν – ή της Κίνας που βλάπτει την ίδια. Δυστυχώς όμως, όπως ακριβώς συνέβη με το «Stuxnet», όταν το τζίνι βγει από το μπουκάλι, δεν είναι εύκολο να το κατευθύνει κανείς εκεί που θέλει – να το ελέγξει ή να το βάλει ξανά μέσα. Οι συνέπειες δε για τον πλανήτη θα είναι ανυπολόγιστες, μοναδικές στην ιστορία. Εκτός αυτού, ίσως έτσι εξηγείται η απότομη αλλαγή στάσης της Ρωσίας που κήρυξε τον ενεργειακό πόλεμο στη Σαουδική Αραβία και στις ΗΠΑ.   


Η θεωρία που επικρατεί είναι πως ο κορονοϊός δεν προέρχεται από μία φυσιολογική μετάλλαξη – αλλά παράχθηκε σε εργαστήριο βιολογικού πολέμου (πηγή). Σύμφωνα δε με αναφορές, υπάρχουν στοιχεία του ιού που έχουν μεν σχέση με τον HIV, αλλά δεν θα μπορούσαν να εμφανιστούν φυσιολογικά. Είτε όμως έχει αναπτυχθεί, είτε έχει παραχθεί σε εργαστήριο του Ινστιτούτου Ιολογίας του Wuhan στην Κίνα, η διαφυγή του θα μπορούσε να ήταν τυχαία. Οι τεχνικοί πάντως που εργάζονται σε τέτοια περιβάλλοντα επιβεβαιώνουν πως συχνά παρατηρούνται διαρροές (πηγή).
Αναπόφευκτα υπάρχει όμως και μία άλλη θεωρία, συνωμοσίας ή μη. Βασίζεται στο ότι ο πρόεδρος Trump έθετε διαρκώς το ζήτημα της αυξανόμενης κινεζικής παγκόσμιας ανταγωνιστικότητας, κατά το Strategic Culture Organization. Πως θεωρούσε την Κίνα άμεση απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια και την παγκόσμια κυριαρχία των ΗΠΑ. Ίσως λοιπόν να θέλησε, εξαπολύοντας τον ιό, να δημιουργήσει προβλήματα στην οικονομία και στη στρατιωτική ισχύ της Κίνας.
Φυσικά είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς πως ο πρόεδρος Trump θα έκανε κάτι τόσο απερίσκεπτο. Εν τούτοις, υπάρχουν προηγούμενα σε αυτόν τον τύπο συμπεριφοράς. Πιο αναλυτικά, το 2005-09 οι αμερικανικές και οι ισραηλινές κυβερνήσεις ανέπτυξαν κρυφά έναν ιό υπολογιστή – τον «Stuxnet», με στόχο να βλάψουν τα συστήματα ελέγχου και λειτουργίας των ιρανικών υπολογιστών που χρησιμοποιούνται στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.
Εκτός αυτού, υπάρχει το ισραηλινό Ινστιτούτο Ερευνών Γαλιλαίος που ισχυριζόταν πως θα έχει έτοιμο το εμβόλιο του κορονοϊού για διανομή και χρήση εντός 90 ημερών (πηγή). Κατά τις δηλώσεις του θα τα καταφέρει τόσο γρήγορα, επειδή έχει προηγηθεί μία έρευνα τεσσάρων ετών σχετικά με τον κοροναϊό των πτηνών που είναι παρόμοιος με αυτόν που μολύνει τους ανθρώπους. Η έρευνα αυτή χρηματοδοτείται από τα Υπουργεία Επιστήμης και Τεχνολογίας, καθώς επίσης Γεωργίας του Ισραήλ.
Ακόμη όμως και να παραχθεί ένα εμβόλιο, δεν θα πρέπει κανονικά να δοκιμαστεί για παρενέργειες, με μια διαδικασία που συνήθως διαρκεί πάνω από ένα χρόνο και περιλαμβάνει τη χρήση του σε μολυσμένους ανθρώπους; Γιατί ισχυρίζεται κάτι τέτοιο λοιπόν το ισραηλινό Ινστιτούτο;
Συνεχίζοντας, εάν κάποιος θεωρεί πως οι ΗΠΑ πράγματι ήθελαν να δημιουργήσουν τον κορονοϊό, τότε είναι πολύ πιθανόν να συνεργάστηκαν με το Ισραήλ. Μόνο έτσι θα μπορούσε να εξηγηθεί η αναφορά του ισραηλινού Ινστιτούτου στο εμβόλιο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα – ενδεχομένως επειδή ο ιός και η θεραπεία του αναπτύχθηκαν ταυτόχρονα.
Από την άλλη πλευρά, είναι δύσκολο να εξηγηθεί γιατί ο κορονοϊός έπληξε μία χώρα εκτός της Κίνας τόσο γρήγορα και τόσο σοβαρά. Εννοείται εδώ το Ιράν που θεωρείται ο μεγαλύτερος εχθρός των ΗΠΑ και του Ισραήλ μαζί και το οποίο είχε πολλά κρούσματα ήδη από το Φεβρουάριο (πηγή). Το μεγαλύτερο αριθμό θανάτων μετά την Κίνα, πριν ακόμη μεταφερθεί η επιδημία στην Ιταλία. Μολύνθηκαν πέντε ιρανοί βουλευτές, ο αντιπρόεδρος του Ιράν και ο υπουργός υγείας – ενώ η οικονομία της χώρας πλήγηκε πολύ σοβαρά (πηγή).
Παράλληλα, ο εκτελεστικός διευθυντής του προέδρου Trump καυχήθηκε στο Twitter πως ο ιός έπληξε το Ιράν, όσο δεν μπόρεσαν να πετύχουν οι αμερικανικές κυρώσεις. Ένας εκπρόσωπος δε της ιρανικής κυβέρνησης του απάντησε πως είναι απάνθρωπο να εύχεται να εξαπλωθεί ένας θανατηφόρος ιός, απολαμβάνοντας να βλέπει τους ανθρώπους να υποφέρουν.
Κλείνοντας, ο καθένας μπορεί να επιλέξει εάν ο κορονοϊός εμφανίστηκε ξαφνικά ή εάν παρασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο των ΗΠΑ και του Ισραήλ για να βλάψει τους δύο εχθρούς τους, την Κίνα και το Ιράν – ή της Κίνας που όμως βλάπτει την ίδια. Δυστυχώς όμως, όπως ακριβώς συνέβη με το «Stuxnet», όταν το τζίνι βγει από το μπουκάλι, δεν είναι εύκολο να το κατευθύνει κανείς εκεί που θέλει – να το ελέγξει ή να το βάλει ξανά μέσα. Οι συνέπειες δε για τον πλανήτη θα είναι ανυπολόγιστες, μοναδικές στην ιστορία. Εκτός αυτού, ίσως έτσι εξηγείται η απότομη αλλαγή στάσης της Ρωσίας που κήρυξε τον ενεργειακό πόλεμο στη Σαουδική Αραβία και στις ΗΠΑ.
Σε κάθε περίπτωση, τα κρούσματα στην Ευρώπη αυξάνονται κατακόρυφα (πηγή), ενώ όλες και περισσότερες χώρες στον πλανήτη κλείνουν τα πάντα και απομονώνονται – κανένας δεν γνωρίζει δε εάν ο ιός μεταλλαχτεί, με αποτέλεσμα να διαρκέσει πολλούς μήνες ακόμη η ύπαρξη του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: