Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Μεσογαίας σε Κεραμέως: ''Το Σοβιετικό καθεστώς δεν απαγόρευσε την λατρεία! Η Κυβέρνηση μας το έκανε!''

Συγκλονιστική "εξομολόγηση" του Μεσογαίας Νικολάου: «Έχω υπάρξει ...
Επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων  Νίκη Κεραμέως, απέστειλε ο Mητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.
Σύμφωνα με τον π .Νικόλαο, αφορμή της επιστολής υπήρξε υπογραφή της νέας κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) από την Υπουργό Παιδείας.
Ο Μεσογαίας  ξεκαθαρίζει ότι δεν εκπροσωπεί κανέναν άλλον παρά μόνο τον εαυτό του, τονίζοντας παράλληλα ότι οι σκέψεις που ακουλουθούν εκφράζουν την κοινή λογική και τα αισθήματα πολλών συμπολιτών μας.
Αρχικά  εκφράζει τις ευχαριστίες του προς την Υπουργό Παιδείας και προς την Κυβέρνηση, για όσα κάνουν και αφορούν την προστασία και την ευημερία του ελληνικού λαού.
Στη συνέχεια εξηγεί ότι η παρέμβασή του, είναι γιατί θέλει με τον τρόπο αυτό να συμβάλλει προσωπικά στην καλύτερη ρύθμιση των θεμάτων που αφορούν την Εκκλησία.
«Θεωρώ ότι η απόφαση αυτή της κυβέρνησης, η οποία όμως φέρει την δική σας υπογραφή, παραβιάζει τα όσα διακηρύττονται περί των διακριτών ρόλων μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας» - τονίζει μεταξύ άλλων στην επίστολή του ο Μητροπολίτης Νικόλαος.
Η Κεραμέως γιατί δεν περίμενε την απόφαση του ΣτΕ για το θρήσκευμα ...Σε άλλο σημείο  υπογραμμίζει ότι «η απαγόρευση της θείας λατρείας δεν έχει γίνει ποτέ, ακόμη και από τα επισήμως ταυτιζόμενα με τον αθεϊσμό καθεστώτα, πλην του Εμβέρ Χότζα στην Αλβανία.»
«Το σοβιετικό καθεστώς πολεμήσε την θρησκευτικότητα, έδιωξε την Εκκλησία, γκρέμισε ναούς, εξόντωσε κληρικούς, δεν απαγόρευσε όμως την λατρεία κεκλεισμένων των θυρών. Η κυβέρνηση μας το έκανε!» προσθέτει χαρακτηριστικά ο μητροπολίτης Μεσογαίας.
Ακόμη ο Μητροπολίτης Νικόλαος αναφέρει ότι "σε καμμία άλλη χώρα πλην της Ελλάδας δεν έχει απαγορευθεί η τέλεση της Θείας Λατρείας, ούτε στην Κύπρο, ούτε στις σλαβικές χώρες, ούτε στην Κορέα, όπου εκεί το θέμα το ρύθμισαν οι αρμόδιες Εκκλησίες."
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

σχόλιο Αναγνώστη: 
Άσε μας βρέ ΔΕΣΠΟΤΑ!!!!
Εσείς δεν τους χαιδεύατε και είχατε αγκαλίτσες με όλον αυτόν τον οχετό.
Εσείς δέν τους είχατε επάνω στόν ΣΟΛΕΑ ΑΠΈΝΑΝΤΙ σας καί καμαρώνατε μαζί με αυτούς σαν γύφτικα σκερπάνια;;;
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ γιά τήν γενικότερη στάση σας θά ειναι μεγάλος.
Καί ενώπιον του ΘΕΟΥ κσι ενώπιον των ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κατάμαυρο στην Κεραμέως στις επόμενες
εκλογές.
Έχει προκαλέσει αφόρητα και με τα Θρησκευτικά και με την απαγόρευση της Θείας Λατρείας.

The Cave Dweller είπε...

Ψαλμός 2ος : ".... ὡς σκεύη κεραμέως συντρίψεις αὐτοῖς

Unknown είπε...

Μηπως το μπουμπουκι αυτο ειναι εβρεοπουλο; γιατι αυτο το Κεραμεως μου θυμιζει κατι απο την αγορα με τα τριαντα αργυρια του αγρου του Κεραμεως "προς ταφεις τοις ξενοις"

Ανώνυμος είπε...

Άσε μας βρέ ΔΕΣΠΟΤΑ!!!!
Εσείς δεν τους χαιδεύατε και είχατε αγκαλίτσες με όλον αυτόν τον οχετό.
Εσείς δέν τους είχατε επάνω στόν ΣΟΛΕΑ ΑΠΈΝΑΝΤΙ σας καί καμαρώνατε μαζί με αυτούς σαν γύφτικα σκερπάνια;;;
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ γιά τήν γενικότερη στάση σας θά ειναι μεγάλος.
Καί ενώπιον του ΘΕΟΥ κσι ενώπιον των ΑΝΘΡΩΠΩΝ...
Ο ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ

Φρύνι είπε...

Τουλάχιστον ο Σεβασμιώτατος μίλησε, αντέδρασε. Ας μη τα βάζουμε και μαζί του! Άλλωστε ποιος τα περίμενε όλα αυτά (αν και υπήρχαν δείγματα...).

ΜΑΡΙΑ είπε...

ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΦΩΝΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Ανώνυμος είπε...

Απόλυτη κατάσταση νεοελληνέζικης κοινωνίας 2020:

Επιστήμων πρωτίστως, φιλο-οικουμενιστής επίσκοπος -τεμενάδες στον Βαρθολομαίο- υπέρ της εξωσωματικής και δωρεάς οργάνων, χωρίς να έχει καταδικάσει ευθαρσώς το δαρβινοπιθηκισμό αλληλογραφεί με αγριεμένη "αφέντρα" υπουργίνα που τζιβιτζιλοφέρνει βαρέως, καθοδηγούμενη και προστατευόμενη από μυστική εταιρεία/λέσχη -Bilderberg(2019, Kerameus, Niki K. (GRC), MP; Partner, Kerameus & Partners)- για την άδεια τελέσεως Θ. Λειτουργιών σε άδειους ναούς.
Αρχιερείς χωρίς ποίμνιο, έθνος δίχως ανδρισμό-ανδρεία-γενναιότητα.

«πλὴν ὁ υἱὸς τοῦ ἀνθρώπου ἐλθὼν ἆρα εὑρήσει τὴν πίστιν ἐπὶ τῆς γῆς;»

Γεώργιος είπε...

Δεν μας τα λέει καλά ο Δεσπότης. Δεν γνωρίζει το «πειθαρχείν δε Θεώ ή ανθρώποις»;;;; Τι κάθεται και αναλώνεται στα παχειά και μεγάλα λόγια με επαίνους και διθυράμβους για τα μέτρα της Κυβέρνησης σχετικά με την υγεία;; Απλά και σταράτα λες: «Εγώ θα λειτουργήσω τις Εκκλησίες μου όλες τις ημέρες τηρώντας τα μέτρα που έχει θεσπίσει η Κυβέρνηση για τις συναθροίσεις όπως εφαρμόζονται στα σούπερ μάρκετ» και ΤΕΛΟΣ. Οι επίσκοποι οφείλουν να είναι ΛΕΟΝΤΕΣ και όχι ΛΑΓΟΙ, όπως έλεγε στο κοντινό παρελθόν ο Σεβαστός Αυγουστίνος Καντιώτης.