Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Τι απέδειξε ο κύριος Φάυνμαν



Ο Ρίτσαρντ Φάυνμαν ετοιμάζει στο γραφείο του διάλεξη με τίτλο «Όλα όσα γνωρίζουμε». Μας εξηγεί μερικά από τα μυστήρια του σύμπαντος και του ατόμου και μας μιλάει για όσα έζησε και όσα ονειρεύεται, αποκαλύπτοντας συναρπαστικά περιστατικά από τη ζωή του. Ο Φάυνμαν δεν είναι ένας οποιοσδήποτε άνθρωπος. Είναι ένας Νομπελίστας Φυσικός που βραβεύτηκε για την Κβαντική Ηλεκτρο-Δυναμική (QED), ένας χαρισματικός λέκτορας, ιδιοφυής επιστήμονας αλλά και κλόουν, που καταφέρνει να κρατάει καθηλωμένο το ακροατήριό του κάθε φορά που δίνει διάλεξη. Είναι ένας από τους φυσικούς που, στα 25 του χρόνια, δούλεψε για την κατασκευή της πρώτης ατομικής βόμβας. Είναι παθιασμένος ντράμερ, ερασιτέχνης ηθοποιός, δημιουργικός ζωγράφος, ονειροπόλος ταξιδιώτης, αθεράπευτος γυναικάς, ένας υπερδραστήριος άνθρωπος. Συγκρούεται με το κατεστημένο στο όνομα της αλήθειας και αντιμάχεται τη σοβαροφάνεια με ειρωνεία και χιούμορ.

Παίζει ο μακαριστός  Κοτανίδης

4 σχόλια:

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Διψαμε τόσο
να πιστέψουμε

σε κάτι
-να γεμίσουμε το κενό-

που οι κάθε λογής
κλόουν

μας έχουνε
στο πιάτο.

Νίκος Κ. είπε...

"Είναι παθιασμένος ντράμερ, ερασιτέχνης ηθοποιός, δημιουργικός ζωγράφος, ονειροπόλος ταξιδιώτης, αθεράπευτος γυναικάς, ένας υπερδραστήριος άνθρωπος".Καλά όλα τ'άλλα,το "αθεράπευτος γυναικάς" το βεβαιώνει γιατρός;
"Ἐμοὶ δὲ μεγίστη πρᾶξίς ἐστιν ἡ ἀπραξία"(Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος)

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΛΟ, ΚΟΣΜΟΚΑΛΟΓΕΡΕ ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗ; ΜΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΦΘΕΙΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟ ΨΟΝΙΟ..

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Και το
βραβείο
καλων λογισμών...

...goes to...

Ανώνυμος 5:25.

(Άδικο βέβαια,
αλλά έτσι γίνεται
με κάποια βραβεία,
τα παίρνουν αυτοί
που δεν τ'αξίζουν).