Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2020

Μεγαλύτερη βλασφημία από Αρχιερέα δεν ακούστηκε ποτέ! Περισσότερο Κόπτης και υιός της Πανθρησκείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

 
τοῦ π.Νικολάου Μανώλη

Οι Εκκλησίες μας είναι μία Εκκλησία, με «Αρχηγό τον Ιησού Χριστό»... Και στα ιερά τζαμιά λατρεύεται από το Κοράνι ο Θεός! (Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος)



Η πνευματική τύφλωση του Πατριάρχη Αλεξάνδρειας συνεχίζεται. Λες και περίμενε αιώνες να μας αποδείξει πόσο Κόπτης αισθάνεται και με περίσσια σπουδή επιδίδεται σε αυτό, σαν να μην προλαβαίνει! Προηγουμένως όμως καμαρώστε τον· Τι δηλώνει για τον Θεό ο υιός της Πανθρησκείας!!! Εξομοιώνει το Θεό μας με το θεό του Ισλάμ! Μεγαλύτερη βλασφημία δεν ακούστηκε ποτέ από χείλη Αρχιερέως.


Μεγαλύτερη βλασφημία ακούσατε από χείλη αρχιερέως; Ποιός είναι ο Θεός του Αλεξανδρείας! [ΒΙΝΤΕΟ 2020]

Ανήμερα τα Χριστούγεννα 2019!
Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα από σχετικό βίντεο του Ελληνική Κοινότητα Καΐρου

η συνέχεια της πλάνης εδω 

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η στοά έγινε μία παρεκκλησιαστική οργάνωση που λειτουργεί ως πρόναος του ναού . Μόνο οι μυημένοι της στοάς εισέρχονται μεγαλοπρεπώς στον ναό . Όπως λέμε η εκκλησία είναι Χριστοκεντρική . Τώρα έγινε στοοκεντρική , ένα εξάρτημα της στοάς . Έχει νά πεί κάτι ο αμέθυστος για τους οργανωσιακούς ; Εδώ σε θέλω μάγκα μου ! Νά μάθεις τί θά πεί παρεκκλησιαστική οργάνωση ! Όχι σαν τους καημένους τους Σωτηρικούς και Ζωικούς . Τί θα πεί Τρεμπέλας και Διώτης ! Αυτοί είναι μέν ιδιότυποι όχι όμως παρεκκλησιαστικοί , γιατί αναφέρονται στον ναό , είναι ένα μέ τον ναό . Άντε νά φτιάξουμε τις δικές μας στοές , εν όρεσι και σπηλαίοις και ταίς οπαίς της γής υπογείως ή ανωγείως ....

Τώρα μήν μας κλέβει την δόξα της πρωτοτυπίας ο πάπας Αλεξανδρείας . Πρώτη φορά ακούστηκαν στην ακαδημία του Βόλου εδώ και 20 χρόνια , που ίδρυσε και λειτουργεί ο σεβασμιότατός μας Ιγνάτιος Δημητριάδος , ο υιός του μπαμπά του παπα Μαρίνου , τον οποίο εγκωμιάζει η μητρόπολη Πειραιώς . Θα μου πείτε είναι κακό ; έ ! Πώς νά το κάνουμε ! Δεν εγκωμιάζεις τον παπα Τριαντάφυλλο Ξηρό ! Η ατιμία είναι ευεργεσία .

Παναγία Μαρμαρά είπε...

Αν ήμουν εκεί θα μπορούσα να τον κράξω; Νομίζω πως πλέον επιβάλλεται.
Ε, ρε και τι μας περιμένει...

Άκων είπε...

Σιγά σιγά το λοξοδρόμημα,

για να μην γίνεται εύκολα

αντιληπτό

κι όσοι καταλάβουν

πως έχουμε ξεφύγει και

μιλάνε για τον στραβό τον

δρόμο πούχουμε πάρει,

φαντάζουν υπερβολικοί

και αρχίζει το ...μάντρα

"δέν πειράζει"

και το άλλο

"ο Θεός δεν τα κοιτάει

αυτά"...

και μ'αυτό το μαρτύριο

σταγόνας, να γίνεται

...μαρτύριο της

συνειδήσεως, αισθανόμαστε

αδύναμοι και

απογοητευμένοι.


Ίσως γι' αυτό μας άφησε

παρακαταθήκη ο Άγιος

γέρων Σοφρώνιος

το:

"κράτα την ψυχή σου στον

Άδη και μη απελπίζου".

Ο Θεός δεν μας

εγγαταλείπει ποτέ.

Ας σταματήσουμε να

ελπίζουμε

στις δυνάμεις μας

κι ας οπλιστούμε με την

ε υ χ ή όπως μας το λένε

όλοι οι σύγχρονοί μας

άνθρωποι του Θεού.

Ο καιρός γαρ, ίσως και να

μην είναι τόσο εγγύς

-γιατί δεν έχουμε ακόμη

δυναμώσει αρκετά για τις

μπόρες που θά'ρθουν-...








Ανώνυμος είπε...

Αυτό έπρεπε ήδη νά γίνεται απο χρόνια πρίν . Νά μήν έχουν χλωρό κλαρί νά σταθούν . Ας όψεται ο εφησυχασμός που καλλιεργούν οι ίδιοι οι παπάδες και οι πνευματικοί . Οι πνευματικοί κατάντησαν το ποίμνιο σαν τά προβατάκια που σε μία άλλη ανάρτηση , τά έκλεισε ο τσομπάνος σε κλουβί . Πλήρης μετάλλαξη . Τά πρόβατα έγιναν κουνέλια !

Ανώνυμος είπε...

Μέ πόσα κομποσχοίνια άραγε ανταλλάσσεται η ιερή υποχρέωση της ομολογίας ; Μέ τρία εκατοστάρια ή μέ τρία τριακοσάρια ; Τα κομποσχοίνια έχουν γίνει ένα πρόσχημα νά διασώσει κανείς το είδωλό του , νά μήν το ποδοπατήσει στην απρέπεια ,γιά τους ευ-υπόληπτους και καλοαναθρεμμένους πολίτες, του πεζοδρομίου . Εξαγοράζει κανείς το είδωλό του μέ τρία ή και παραπάνω τριακοσάρια κομποσχοίνια . Κάπου εκεί τιμάται ! Δηλαδή στην φτήνια ! Μπουτίκ λάικα ! Δυστυχώς δεν είμαστε οι μάγοι νά επισκεφτούμε τον Χριστό στην φάτνη . Αισχυνόμεθα την μεγαλοπρέπειά μας . Όσο για τους αγίους συγχρόνους και παλαιοτέρους ποτέ δεν μίλησαν για τέτοιου είδους συναλλαγές . Όσοι το κάνουν απλά δεν είναι άγιοι . Ο π. Σωφρόνιος είναι άγιος μέ μία επαίσχυντη και ζητιανεμένη αγιοκατάταξη , γιατί ποτέ δεν μίλησε κατά αυτόν τον τρόπο . Οι άγιοι ποτέ δεν καλλιεργούν αυτοείδωλα . Το "κράτα την ψυχή σου στον Άδη " έχει άλλη έννοια . Εκόντες άκοντες μήν λέμε και ό, τι θέλουμε . Σε κάθε περίπτωση άν τόσο πολύ έχουμε ταυτιστεί μέ το είδωλό μας , μπορούμε και αυτό νά το κάνουμε , δηλαδή νά το ανταλλάξουμε μέ κομποσχοίνια . Αυτό είναι μία ιδιωτική υπόθεση ! Γιατί νά την δημοσιοποιούμε ; Χρειαζόμαστε και μάρτυρες για την δοσοληψία ;

Νίκος Κ. είπε...

Εντάξει ας κηρύξει κι αυτός το λόγο του,αφού δε μπορεί να κηρύξει το Λόγο Του.
Ποιος τον ακούει άλλωστε;Οι πολλοί δεν ασχολούνται με τα ανόητα κηρύγματα του όποιου ιεράρχη,ούτε καν με τον ίδιο,αλλά έχουν γνώση τι συμβαίνει.Η σιωπή ας μη θεωρηθεί αδυναμία.Τώρα εάν θέλει κάποιος να τους "κράξει" ας το κάνει,αρκεί να έχει το γνωστικό υπόβαθρο και τον τρόπο να το κάνει,αλλιώς θα τον βάλουν στο τσουβάλι με τους γραφικούς και έχουν τον τρόπο,αφού εξυπηρετούν την ΝΤΠ.
Επίσης πάλι εδώ μέσα,βλέπω στα σχόλια κάποιων κρυμμένων πίσω απ'την ανωνυμία,όπως πάντα,αναφορές στο ιστολόγιο του Αμέθυστου.Τους προτείνω να μελετήσουν(εάν μπορούν)τις αναρτήσεις του.Έχουν πολλά να μάθουν που θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν όπως πρέπει τα τεκταινόμενα.

Άκων είπε...

Αμάν ρε φίλε,

τι τα πέρασες τα κομποσχοίνια;

πληκτρολόγια;

Το: "είσελθε εις το ταμιείον σου όσον όσον

έως ότου αν παρέλθει η
οργή Κυρίου"...ατομισμό εκφράζει κι αυτό;

Δεν χορτάσαμε ακόμα
δράση
κι ακτιβισμό;

Ανώνυμος είπε...

Φοβάστε  την γραφικότητα  Mr. ανώνυμε  ;   Το   βαφτιστικό σας  "  Νίκος  Κ.  "  δεν  λέει  τίποτα  .   Στα  συγχωροχάρτια  μόνο  λογίζεται  ως  επωνυμία  .  Τότε  αυτό  σημαίνει  σύμφωνα  μέ  τα  λεγόμενά  σας  ,  οτι  δεν  έχετε  " γνωστικό  υπόβαθρο  "  , "  τρόπο  "  και  επάρκεια   νά  το  κάνετε  .  Αυτό  χαρακτηρίζει  τα  καθ'  υμάς  .  Τά  καθ'  ημάς  τί  σας  ενδιαφέρουν  ; 

Νίκος Κ. είπε...

Nickname είναι ένα αναγνωριστικό,κάτι σαν ψευδώνυμο που χρησιμοποιείται ευρέως στο internet και όχι μόνο.Στην ουσία είναι αυτό που στα ελληνικά λέμε παρατσούκλι.
https://www.youtube.com/watch?v=caCN1iXp970

Ανώνυμος είπε...

Το μαρτύριο φίλε μου , συνειδήσεως ή αίματος ή συκοφαντίας ή αυτοεξευτελισμου ή καταρράκωσης ή κατατρεγμού ή της απεκδύσεως του βασιλικού χιτώνος της καλής ανατροφής και της κενώσεως στον τρίχινο σάκκο του "όποιου κι όποιου " , του τυχαίου του χωριού ή της πόλης , της αποβολής του δερμάτινου χιτώνος της " αξιοπρέπειας ", του κοινωνικού status , του επιπέδου , όλα ετούτα τά βλέπετε για ακτιβισμό ; Κι άν απογυμνωθούμε απο όλα τα ανωτέρω θά μας περιβάλει ο Θεός μέ αραχνούφαντο χιτώνα φωτός . Όταν τά θέματά μας , αυτά που μίζερα κουβεντιάζουμε , τά κάνουμε κοινωνικά ή εκκλησιαστικά αιτήματα , τότε αυτά τά θέματα αλλάζουν κλίμακα .

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εσένα σου βγήκε το όνομα παρ' όλη την στωική θεώρηση των πραγμάτων . Δεν πειράζει ετούτο , δεν πειράζει τό άλλο . Τί θα σε πείραζε και το παρατσούκλι της γραφικότητος ; χα ! Χά ! Θα σπάζαμε και πλάκα !

Άκων είπε...

Έτσι ναί.
Ο χωρών χωρείτω...