Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Νεκρά φίδια και νυχτερίδες δίπλα σε ζωντανά ζώα στην υπαίθρια αγορά της Ουχάν!!



Η υπαίθρια αγορά της Ουχάν, η Χουανάν, που έχει κλείσει από την 1η Γενάρη φαίνεται πως είναι η πηγή του κακού και από εκεί ο φονικός ιός ξεκίνησε να πλήττει τους ανθρώπους.

Εξάλλου, επίσημες επιστημονικές εκθέσεις ανέφεραν πως πιθανή πηγή μόλυνσης είναι οι νυχτερίδες, οι οποίες πωλούνται κατά κόρον εκεί και αποτελούν έδεσμα για τους Κινέζους (συνήθως γίνονται σούπα), μαζί με τα φίδια που επίσης αποτελούν μέρος των διατροφικών τους συνηθειών. Σημειωτέον, πως κοροναϊός είναι κατά 96.2% ίδιος με αυτόν που επιβιώνει στις νυχτερίδες (οι οποίες, με την σειρά τους, μολύνουν κυρίως τα φίδια) και μεταδίδεται με χαρακτηριστική ευκολία από τα ζώα στους ανθρώπους. Με βάση, μάλιστα, τα εργαστηριακά αποτελέσματα των εξετάσεων από το φαρυγγικό επίχρισμα και το αίμα των ασθενών διαπιστώθηκε πως ο ιός μεταλλάχθηκε και μεταδόθηκε για πρώτη φορά από τα ζώα στους ανθρώπους της συγκεκριμένης αγοράς.




ag1
ag2


Νεκρά και ζωντανά φίδια, νυχτερίδες, λύκοι, σκυλιά, αλεπούδες, γουρούνια, πουλερικά, ψάρια και ό, τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς βρίσκεται στην αγορά της Χουανάν.

Επίσης, στις φωτογραφίες υπάρχουν κοάλα κλεισμένα σε κελιά, γδαρμένα τρωκτικά και πουλερικά πεταμένα κάτω και πολλά άλλα και όλα αυτά χωρίς να τηρείται κανένας κανόνας καθαριότητας και υγιεινής.




ag3
η συνέχεια...

Δείτε επίσης και όμως Σούπα νυχτερίδας;;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η νυχτερίδα μέ κλεισμένα τα φτερά είναι σαν ποντίκι . Στα καθ' ημάς το τσίμπημα νυχτερίδας είναι δηλητηριώδες ή ενδέχεται νά είναι . Επίσης τά πουλιά , τα πετούμενα , που έρχονται στα μπαλκόνια μας και τα ταίζουμε και τα θεωρούμε αθώα μεταδίδουν νόσους....

Στην Κίνα περί ορέξεως...
σούπα νυχτερίδας ....!

Ανώνυμος είπε...

Τι αηδία Θεέ μου...