Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Δεν θα μας πει κανείς τι θα διαβάζουμε

Από την επίθεση του Ρουβίκωνα 
 Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη
"...Έχω διαβάσει εμετικά τερατουργήματα, π.χ. μηνιαίας ψευτοπροοδευτικής πατσαβούρας, χυδαία λιβελογραφήματα, απειλές στα κοινωνικά δίκτυα, ψεύδη για τη δουλειά μου, ό,τι μπορεί να κατεβάσει η γκλάβα ανθρώπου. Με τη λογική αυτών των τύπων θα έπρεπε να είμαι μονίμως με μια κουκούλα κι ένα ρόπαλο, να σπάω κεφάλια και γραφεία και να έχω καταναλώσει όλη την παραγωγή μπογιάς της Ε.Ε., ρίχνοντάς τη στους τοίχους και στις μάπες τους.
Το «να προσέχετε τι γράφετε» θυμίζει -σε κακέκτυπο, αλλά πάντως θυμίζει- μαφιόζικη λογική, λογική μπράβων – «άμα ξαναμιλήσεις για μένα ή τον κολλητό μου, θα έρθει ο Φράνκο Τζάκαλο Ρόζο και θα σου φορέσει τσιμεντένιο παλτό», «Άμα δεν το βουλώσεις, πες μας τι νούμερο κάσα φοράς» κ.λπ.
Αυτά δε τα παλικάρια είχαν και το φοβερό επιχείρημα πως οι εφημερίδες του ομίλου είναι εκβιαστικά μέσα, αφού, δήθεν, δεν έχουν μεγάλη κυκλοφορία. Η «δημοκρατία», όμως, είναι σταθερά η δεύτερη εφημερίδα του κεντροδεξιού χώρου σε κυκλοφορία, με 8.000-10.000 φύλλα. Με τη λογική των παιδιών της πλατείας, η «Αυγή», που δεν φτάνει ούτε τις 2.000-3.000, ή η αγαπημένη τους «Εφ.Συν.», που βλέπει την πλάτη της «δημοκρατίας» με κιάλια -και αν ποτέ πουλήσει όσο αυτή, θα λιποθυμήσουν από τη χαρά τους-, τότε πρέπει να πουλάνε λιανική κοκαΐνη ή να έχουν ανοίξει κάνα δουλεμπορικό «στούντιο» με πρόθυμα κορίτσα για να λιγδώσει το άντερό τους...".
η συνέχεια...

2 σχόλια:

Παναγία Μαρμαρά είπε...

Ω, μα ανέκαθεν διακρίνονταν για τις "δημοκρατικές" τους (παρ)ερμηνείες της πραγματικότητας και ιδιαίτερα για τις ακόμα δημοκρατικότερες συμπεριφορές και πράξεις τους.
Φσσίστες άμα τους έλεγες, λίγο τους πέφτει. Αυτοί είναι μισάνθρωποι, και δεν αγαπάνε κανέναν άλλον παρά μόνο την ακριβή τους πάρτη.
Και παρόλο που, πού χρόνος για έντυπη ενημέρωση, έτσι μου ρχεται να πάω να πάρω - ανελλιπώς - καμιά "δημοκρατία".

ἐμπεσῶν εἰς λάκκον τις είπε...

Ο νέος Καμμένος
ετοιμάζεται!

δημοκράτης
και ...συγκαμένος,

-συγκροτημένος-

διψασμένος για ψήφους
και δόξα,
πονηρός και καθόλου
βλαμμένος

χρυσαφιά εφεδρεία,
των ιμιτασιόν
-προδομένων-
ονείρων μας,
για μιά γνήσια
...μαϊμού πολιτεία.