Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Ενάντια στην «αποστειρωμένη» κοινωνία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο 

Η Λίντα Ζερβάκη (44), κόρη Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία, θεωρείται σήμερα μία από τις εγκυρότερες παρουσιάστριες ειδήσεων του Α΄ Γερμανικού Προγράμματος (ARD/Tagesschau). Φαίνεται όμως ότι έχει και απόψεις που παρεκκλίνουν της κυριαρχούσας πολιτικής ορθότητας στη Γερμανία, όπως αυτή εκφράζεται από τους «σοβινιστές της ηθικής», τους διάφορους «φιλάνθρωπους», την πολιτική και δημοσιογραφική τάξη ή από τους επαγγελματίες δικαιωματιστές με τα «Παρατηρητήρια» αλά Δημητρά.


Όπως η ίδια ομολόγησε, σε πρόσφατη συνέντευξή της, στην παιδική της ηλικία οι γερμανόπαιδες συνομήλικοί της επειδή δυσκολεύονταν να πουν σωστά το όνομά της τής προσφωνούσαν με το ελληνικότατο παρατσούκλι «Τζατζίκι». Στην ερώτηση αν αυτόν τον «υποτιμητικό χαρακτηρισμό» τον βίωνε σαν καθημερινό ρατσισμό η Ζερβάκη απάντησε πως αντίθετα τον έβρισκε «εντελώς διασκεδαστικό».


 Μιλώντας με αρκετή δόση αυτοσαρκασμού υποστήριξε πως πρέπει να αναπτύξουμε σωστές «ευαισθησίες» σε τέτοια ζητήματα γιατί «διαφορετικά κάποια στιγμή θα βρεθούμε όλοι σε μια αποστειρωμένη κοινωνία, όπου τα πάντα θα πρέπει να απολυμανθούν, και μετά θα πάψουν να υπάρχουν διαπροσωπικές σχέσεις.» 

Υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «σε μια σωστή κοινωνία ανήκουν και λεπτές διαφοροποιήσεις και πειράγματα», και ότι «ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο τόνος της φωνής». «Ψιλά γράμματα» δηλαδή στην εποχή του δικαιωματισμού. 

Φαίνεται πάντως πως ο Κρητικός πατέρας της θα της έδωσε πολλά μαθήματα περί «κρητικών πειραγμάτων της φιλικής παρέας», έτσι ώστε και η διαπρέπουσα σήμερα κόρη του να δίνει και η ίδια μαθήματα σωστής ανεκτικότητας, αλλά και προειδοποιήσεις για τον ελλοχεύοντα κίνδυνο των «αποστειρωμένων κοινωνιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: