Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019

Η παρακμή του απάντρευτου κλήρου και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

η αρρώστια του Αρχιμανδριτισμού μεταλλάχθηκε σε καρκίνωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας

Γράφει ο Μέτοικος
Η Ορθόδοξη Εκκλησία, ούτε την εποχή του προσκυνημένου «πατριάρχη» Κύριλλου Κονταρή είχε τα χάλια που, επί των ημερών του Πατριάρχη Βαρθολομαίου έχει.
Τότε (1639) ο Κονταρής υπέγραψε ως «πατριάρχης»! Ομολογία υποταγής στον Πάπα Ουρβανό Η΄.
Σήμερα, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος δηλώνει ανερυθρίαστα πως: «επιθυμεί την επιστροφή στη Συμφωνία της Φερράρας – Φλωρεντίας και στην Ένωση των δύο μεγάλων Εκκλησιών της Χριστιανοσύνης, της Ορθόδοξης και της Καθολικής»!
Χθες και, επί των ημερών του εξωμότη Κονταρή και του προκατόχου του Κύριλλου Λούκαρη, το χριστεπώνυμο εκκλησίασμα και οι ιεράρχες του Θρόνου ευτυχώς ήσαν αταλάντευτα προσηλωμένοι στην Ορθοδοξία!
Σήμερα, όλα έχουν σαλευτεί! «Εν ταις ημέραις [αυτού] γεγόνασι [επίσκοποι] φίλαυτοι, αλαζόνες, υπερήφανοι, βλάσφημοι, έχοντες μόρφωσιν ευσεβείας, την δε δύναμιν αυτής ηρνημένοι».
Οι περί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο επίσκοποι και Αρχιεπίσκοποι, όπως ο Αμερικής Ελπιδοφόρος, αντί για Χριστό διδάσκουν εν συντομία, το κείμενο των στοίχων 2:172 του Κορανίου από την ενότητα «Η Βούς»! ως «χριστιανική» επιταγή σωτηρίας, εγκαταλείποντας τη διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας και τις επιταγές των Ιερών Κανόνων των Οικουμενικών Συνόδων!
Σήμερα, στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, οι χθεσινοί «Μήτσοι», «Κώτσοι» ή «Παναγήδες» ντυμένοι ακέραιη τη στολή τού άλλοτε απόλυτου μονάρχη της «οικουμένης», αφού αποσαφηνίζουν πως δεν είναι «μαντρόσκυλα» της Εκκλησίας, δηλώνουν ότι, ούτε ως προβατόσχημοι λύκοι θα έλεγαν˙ «Ακόμα και αν αυτό, που οι χριστιανοί μας θεωρούν σωστό, ακόμα και αν είναι αντίθετο με το Ευαγγέλιο, εγώ θα υπερασπιστώ αυτό που λένε οι Χριστιανοί μας, γιατί οι Χριστιανοί μας έφτιαξαν το Ευαγγέλιο! Δεν έφτιαξε το Ευαγγέλιο την Εκκλησία»!
Σήμερα, οι «αγαπούληδες» επίσκοποι προωθούν χωρίς φραγμούς τις αιρετικές τους δοξασίες, με όργανα τις θεολογικές τους Ακαδημίες!
Σήμερα, «οι υψηλόβαθμοι θρησκευτικοί υπάλληλοι του κράτους» ως δειλοί αντάμα και μοιραίοι ζητούν προστασία, για την κριτική των λόγων ασεβείας και των αντεθνικών πράξεών τους.
Σήμερα, όσοι έχουν υποστεί την «υπαρκτική μετάλλαξη, κυριολεκτική – [και] από σερνάμενες κάμπιες [μεταμορφώθηκαν] σε χρυσοστολισμένες πεταλούδες», σύμφωνα με την έξοχη επισήμανση του οφφικιάλιου του Φαναρίου κ. Χρήστου Γιανναρά (ευκαίρως του θυμίζουμε πως, πρέπει να στείλει τη λογία στο Φανάρι!) στήνουν στη βάση των αγαλμάτων τους, το μπουλβάρ των ασημένιων και χρυσών ιωβηλαίων, προσπαθώντας να κρύψουν τις μυρουδιές από «κάθε λογής νεκρίλα» που τους τυλίγει.
Σήμερα, η «μεγάλη απογοήτευση» από το χορό των «επισκόπων», διδάσκει ως απόφοιτος της «ακαδημίας Βόλου» πως, στην Εκκλησία υπάρχει μόνο ένας Πρώτος! Και αυτός είναι ο Βαρθολομαίος!
Σήμερα, στον αιώνα της πληροφορίας «άνθρωποι τόσο ελάχιστων προσόντων ή και κραυγαλέα ανύπαρκτης σοβαρότητας» ζητούν την απόκρυψη από το Λαό εκκλησιαστικών γεγονότων μείζονος σημασίας, διατηρώντας για τον εαυτό τους το «δικαίωμα» να ξεφουρνίζουν όποια ανοησία και κακοδοξία θέλουν από την ασφάλεια του επισκοπικού θρόνου!
Σήμερα, η αρρώστια του Αρχιμανδριτισμού μεταλλάχθηκε σε καρκίνωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.
Σήμερα στη Μόσχα, οι Πατριάρχες: Ιεροσολύμων Θεόφιλος Γ΄ και Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλος δεν μνημόνευσαν κατά τη διάρκεια του Συλλείτουργου τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο !
Το γεγονός, μόνο συμβολικό δεν είναι, καθώς επισημοποιεί το σχίσμα στην Ορθόδοξη Εκκλησία.
Σήμερα, στην Αθήνα, ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επιθυμεί να μιμηθεί, όχι το ήθος και την αγωνιστικότητα για την Ορθοδοξία του πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιου αλλά την πράξη παραίτησής του!
Αφού, ως αρχιεπίσκοπος οργάνωσε το ξεπούλημα των δικαίων του ιερού κλήρου, υπονόμευσε την αγωνιστικότητα του Ελληνικού Λαού για την προστασία της ιστορίας του, συγκατάνευσε στην μετατροπή του μαθήματος των θρησκευτικών σε μάθημα θρησκειολογίας, αφού αγνόησε την εκκλησιαστική ιστορία και έχει παραβεί τους Ιερούς Κανόνες με τη μνημόνευση του σχισματικού Επιφάνιου της Ουκρανίας, με μόνο «θετικό» το ότι δεν έκανε πράξη την εκφρασμένη θέλησή του για κατάργηση της Αυτοκεφάλου Ελληνικής Εκκλησίας! σκέφτεται να παραιτηθεί, με το στίγμα του αιώνια ακοινώνητου από δυο Πατριάρχες!
Η παραίτηση του πρώην Καλαβρύτων Αμβρόσιου που, ως επίσκοπος λοιδορήθηκε εμετικά από τα «πνευματικά» αναστήματα του Ιερώνυμου Λιάπη και, πάντως, οπωσδήποτε με την ανοχή του! Είναι πράγματι «σώφρων και ηρωική» και, τούτο διότι ο άγιος Καλαβρύτων Αμβρόσιος μπορεί με παρρησία να υποστηρίξει μπροστά στο Βήμα του Χριστού πως: «τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, τον δρόμον τετέλεκα, την πίστην τετήρηκα».
Ο Αθηνών Ιερώνυμος Λιάπης, αφού δεν έμεινε εδραίος στην πίστη «εν οις επιστώθη» την ώρα της κρίσης του μπροστά στον Μεγάλο Λευκό Θρόνο, μόνο στο έλεος του Κυρίου μπορεί να ελπίζει, αφού, «ουδέν ούτω παροξύνει τον Θεόν, ως το Εκκλησίαν διαιρεθήναι».
Τι ντροπή!
Να εκφράζουν οι Αμερικανοί την ευαρέσκειά τους, για τη μεγάλη «συμβολή» τού Ιερώνυμου Λιάπη στην διαίρεση της Ορθοδόξου Εκκλησίας και, την ίδια στιγμή, για τον ίδιο λόγο δυο Πατριάρχες να τον ονομάζουν ακοινώνητο, διακόπτοντας το μνημόσυνό του! 
πηγή 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Σήμερα, η αρρώστια του Αρχιμανδριτισμού μεταλλάχθηκε σε καρκίνωμα της Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας."
Πολύ σκληρή κουβέντα αλλά και τόσο αληθινή...

Ιννοκέντιος