Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Θύμωσε το Μαριώ....

Η κ. Ρεπούση είναι θυμωμένη με οτιδήποτε χριστιανικό και ελληνικό, σύμφωνα με την ανάρτησή της στο facebook. Αυτό δηλώνει, σχολιάζοντας αρνητικά την απόφαση του ΣτΕ , σύμφωνα με την οποία τα θρησκευτικά πρέπει να…«αποβλέπουν στην ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης των ορθόδοξων μαθητών».
Η κ. Ρεπούση λοιπόν -ναι αυτή που στην Σμύρνη του 1922 δεν είδε παρά ...συνωστισμό στην προκυμαία και όχι σφαγή- εξοργίζεται (όπως λέει χαρακτηριστικά) με τους αγιασμούς,  την προσευχή, τις εικόνες των Αγίων, τις φωτογραφίες των αγωνιστών του ΄21.
Αποκαλεί μάλιστα και το ελληνικό κράτος φονταμεταλιστικό, που σημαίνει (εν συντομία) ότι είμαστε τυπολάτρες και ακραίοι ως προς τα θρησκευτικά και εθνικά μας πράγματα. 


Το ακριβές κείμενο της κ. Ρεπούση
Καλή μου κυρία, όπως τα έκανες μούσκεμα με την Σμύρνη έτσι τα μούσκεψες και με τις αξίες μας και μπέρδεψες την ορθόδοξη πίστη που -νοηματοδοτεί την ζωή των χριστιανών- με τις ακραίες συμπεριφορές που είχαν άλλοι άνθρωποι στο όνομα της πίστης τους. Παρομοίως έπραξες και με την αγάπη μας για την πατρίδα και σε εκνευρίζουν αυτοί που αγωνίστηκαν για να είσαι εσύ σε ελεύθερη πατρίδα και να πουλάς μυαλό και προοδευτισμό, έχοντας τσεπώσει (το ρήμα χρησιμοποιείται με την ακριβή έννοια του όρου "βάζω στην τσέπη") και μισθό βουλευτίνας! 
Αλήθεια όταν πληρωνόσουν ως μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, δεν ...ντρεπόσουν που έπαιρνες τα... φονταμεταλιστικά μας χρήματα;
Άκου καλή μου κυρία και βάλτο καλά στο νου σου (και συ και οι όμοιοί σου ): Αυτό το κράτος που σε κάνει υστερικιά , είναι τόσο large που σου επιτρέπει να μιλάς κατά του Συντάγματός του (διότι εκεί ορίζεται ότι " H παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του Kράτους και έχει σκοπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τους σε ελεύθερους και υπεύθυνους πολίτες "). Αν ήσουν εν... φονταμεταλισμώ, θα είχες φορέσει μαντήλα καλή μου και θα είχες κλειστεί στο σπίτι να μαγειρεύεις γιαπράκια για τον αφέντη! Δεν σου τα έχουν πει αυτά οι καταπιεσμένες μετανάστριες της Ανατολής που προσεταιρίστηκαν τα συντρόφια σου, για να το παίξουν ψυχόπονοι και προχώ;
Γιαυτό λοιπόν θα σου πρότεινα να υποκλίνεσαι στην πατρίδα που σε τρέφει (διότι πάντα στο Δημόσιο ήσουν) και να είσαι σεμνή και σεβαστική με την θρησκεία ΚΑΙ των Ελλήνων, παράλληλα με την προτίμησή σου προς τα αλλότρια "πιστεύω" ή "δεν πιστεύω".
Είναι θέμα τουλάχιστον ευγένειας (στοιχειώδους) αν θέλεις να παραμερίσεις την ηθική ή όποια άλλη υποχρέωση!
Κατά τα άλλα, δεν σε εμπόδισε κανείς να παραμείνετε (πιθανώς) άθεη και (πιθανώς) άπατρις....(βλέπεις η Δημοκρατία και η Αγάπη της Ελλάδος και της Ορθοδοξίας αντίστοιχα, σου δίνουν και αυτό το προνόμιο).
 Έλενα 

Σημείωση
Άφησα για το τέλος το φοβερό σχόλιο που διάβασα στο φίλιο ιστολόγιο  yiorgosthalassis. όπου ο "Γιώργος Θαλάσσης" τα λέει όλα με την εξής μία φράση:  Αν της ρίξει κάποιος λίγο Αγιασμό μάλλον θα δούμε μετά εικόνες θρίλερ από την ταινία ''Ο εξορκιστής".."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αποκλειστε κοινωνικα αυτους τους παλιανθρωπους.