Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Σάλος με τον... παπα-facebook

Νέα απάτη από τον αυτοαποκαλούμενο «αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο», που καλεί πιστούς σε εξομολόγηση μέσω διαδικτύου

Τον γύρο του facebook κάνει από χθες ανάρτηση ενός ρασοφόρου, που αυτοαποκαλείται «πατέρας» ή «αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος» και προτείνει στους χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης να τους εξομολογήσει μέσω messenger!
Το φαινόμενο αγυρτών ρασοφόρων οι οποίοι εξαπατούν συστηματικά αφελείς ή καλόπιστους, με σκοπό το προσωπικό οικονομικό κέρδος, ή που έχουν περίεργα κίνητρα όπως ο επικίνδυνος «πατήρ Κλεομένης», τείνει να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη διοίκηση της Εκκλησίας της Ελλάδος, το υπουργείο Παιδείας και τις αστυνομικές Αρχές.
Εκατοντάδες κοινοποιήσεις έχει από χθες η ανάρτηση του αυτοαποκαλούμενου «αρχιμανδρίτη Χριστόδουλου», ο οποίος «διαφημίζει» εξομολογήσεις μέσω του messenger του facebook.
«Η εξομολόγηση είναι μυστήριο της Εκκλησίας και δεν γίνεται μέσω chat στο facebook ή σε άλλες ηλεκτρονικές πλατφόρμες» τονίζουν συνοδικές πηγές της Εκκλησίας της Ελλάδος στη «δημοκρατία» εφιστώντας την προσοχή των πιστών και των πολιτών απέναντι σε πρόσωπα που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στον κλήρο και τα οποία επιχειρούν να αποσπάσουν χρήματα από κόσμο.
Ο «αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος», σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, ονομάζεται Νικόλαος Διαμαντόπουλος, δεν είναι κανονικός κληρικός, πολύ περισσότερο δεν έχει το οφίκιο του αρχιμανδρίτη.
Δεν ανήκει στο κλίμα της Εκκλησίας της Ελλάδος και δεν είναι εγγεγραμμένος σε καμία μοναστική αδελφότητα, ούτε στην Ελλάδα ούτε στο Αγιο Ορος.
Ο εν λόγω ρασοφόρος πριν από λίγο καιρό είχε απασχολήσει πάλι την επικαιρότητα διαφημίζοντας μέσω διαδικτύου κρουαζιέρες για γυναίκες στο Αγιο Ορος.
Οποιος περιηγηθεί στο προφίλ του στο facebook θα δει ότι είναι ιδιαίτερα δραστήριος με πολλές αναρτήσεις καθημερινά «διαφημίζοντας» τις υπηρεσίες του ή αναζητώντας θύματα, καθώς ισχυρίζεται ότι είναι άστεγος. Μάλιστα, σε παλιότερη φωτογραφία του από το 2015 έδινε αριθμό τραπεζικού λογαριασμού καλώντας πολίτες να τον ενισχύσουν χρηματικά!

Ρεπορτάζ Αντώνης Τριανταφύλλου

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Καβαλάρηδες άγιοι και ξυπόλητοι αγιογδύτες...."
Στίχοι Κ.Χ.Μύρη από τον δικέφαλο γυπαετό.
Επίκαιροι και διαχρονικοί στίχοι.
Τα μάτια μας δεκατέσσερα από τους αγύρτες.

Ιννοκέντιος

Ανώνυμος είπε...

πραγματικά, έτσι που είναι γεμάτοι κοριούς οι ιεροί ναοί φαίνεται πιο ασφαλής η γραπτή εξομόλογηση στο messenger