Κυριακή 25 Αυγούστου 2019

Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ» ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ» ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ


Ο «ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ» ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ» ΣΟΔΟΜΙΣΜΟ


Του Παναγιώτη Νούνη
(Οι υπογραμμίσεις με την μεγαλογράμματη γραφή έγιναν σκόπιμα, υπό τού γράφοντος)

Αντιγράφω έκπληκτος από το αγγλικό κείμενο-ανακοινωθέν (με μετάφραση, εντός εισαγωγικών στα ελληνικά, από το Google με λεξιλογικές διορθώσεις δικές μας) τα αμέσως επόμενα εμετικά γραφθέντα που θα ενθουσιάσουν ιδιαίτερα τους ανά την οικουμένη ομοφυλόφιλους και λεσβίες, είτε αθέους είτε και θρησκευόμενους:
«Μια διεθνής ομάδα «μελετητών, ΠΟΙΜΕΝΩΝ, κλινικών και άλλων εμπειρογνωμόνων» συγκεντρώθηκαν στην Οξφόρδη από τις 16 έως τις 19 Αυγούστου για να συζητήσουν τις ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥΣ σχετικά με τα σύγχρονα ΘΕΜΑΤΑ ΦΥΛΟΥ, φύλου και σεξουαλικότητας ΣΕ ΣΧΕΣΗ με την ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από μελετητές του Πανεπιστημίου του Exeter και του Κέντρου ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ Χριστιανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Fordham και ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΘΗΚΕ από το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ στο πλαίσιο του έργου Bridging Voices, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Fordham.
Η Fordham και η Exeter ΕΛΑΒΑΝ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ από το ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ πέρυσι για να ξεκινήσουν μια μελέτη για τα "ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ των LGBTQ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με την Ανατολική ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ".
Το συνέδριο συγκέντρωσε περίπου 50 μελετητές από διάφορους ακαδημαϊκούς κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της Θεολογίας, της φιλοσοφίας, της ιστορίας της Εκκλησίας, του κανόνα δικαίου και των φυσικών και κοινωνικών επιστημών, με τους ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΩΝ, τους LGBTQ ακτιβιστές και τους κλινικούς που παρακολουθούν, επιπρόσθετα με ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ από την ΠΑΠΙΚΗ και ΑΓΓΛΙΚΑΝΙΚΗ εκκλησία.
Όπως και με την αμφιλεγόμενη ιστοσελίδα του Ορθόδοξου Κέντρου Fordham, ο στόχος του συνεδρίου ήταν να «διεγείρει τον διάλογο» για ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ να μάθει πώς να ανταποκριθεί στις ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ του 21ου αιώνα.
Τα θέματα περιελάμβαναν ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΑ θέματα στη Γραφή και την Παράδοση, τη Θεολογική ανθρωπολογία, την Ηθική, τις ποιμαντικές προκλήσεις, τις ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ και τον κοσμικό χαρακτήρα και τη δημόσια πολιτική. Όπως δηλώνει το δελτίο τύπου, ακούστηκαν απόψεις από ΔΙΑΦΟΡΕΣ οπτικές γωνίες - τόσο ΕΚΕΙΝΟΙ που ΣΕΒΟΝΤΑΙ τις διδασκαλίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όσο και ΕΚΕΙΝΟΥΣ που ΑΝΤΙΤΙΘΕΝΤΑΙ σε αυτές, βρίσκοντάς τις ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ.
"Η συγκέντρωση μπορεί να χρησιμεύσει ως πρότυπο για το πώς μπορούν να προσεγγιστούν τα ζητήματα του φύλου, της σεξουαλικότητας και του φύλου ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ και την πόλωση που πολύ συχνά χαρακτηρίζουν αυτή τη συζήτηση", υποστηρίζει το δελτίο τύπου.
Συμμετείχαν επίσης ΑΡΚΕΤΕΣ προσωπικότητες που προκάλεσαν ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, όπως η Μοναχή Βάσα Λάριν, που συμβούλευσε μια μητέρα να επιτρέψει στον γιο της ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΞΕΙ ο-μο-φυ-λο-φι-λι-κές ΠΡΑΞΕΙΣ στο σπίτι υπό την εποπτεία της και ο Μητροπολίτης ΚΑΛΛΙΣΤΟΣ Γουέαρ, ο οποίος έθεσε τις διδασκαλίες της Εκκλησίας σε θέματα σεξουαλικότητας ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ σε ένα πρόλογο που έγραψε για ένα θέμα του ΦΙΛΟ-ομοφυλοφιλικού περιοδικού The Wheel».

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΕΙΜΕΝΟΥ:
Τί ακριβώς καταλαβαίνει κανείς διαβάζοντας τα προηγούμενα;
Το εκκλησιαστικό οικουμενιστικό λόμπι, προωθεί, με τριάκοντα αργύρια εκ της Μεγάλης Βρεττανίας, ώστε να θεμελιώσουν και συμβιβάσουν τα δικαιώματα των «εναντιόφυλων» κιναίδων με το Ιερό Ευαγγέλιον.
Εδώ σ΄αυτό το σημείο θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούν οι άθεοι που μαραζώνουν για τα παιδάκια της Αφρικής. Θα μπορούσαν κάλλιστα τα χρήματα αυτά να δωθούν ώστε να σώσουν αρκετά πεινασμένα παιδάκια. Αλλά οι άθεοι συμπορεύονται με την εν λόγω ανωμαλία αιώνες τώρα, σιγά μη διαμαρτυρηθούν για τέτοιου είδους χρηματοδοτούμενα Συνέδρια.
Να σημειώσω συνοπτικά τις σκέψεις, τις αντιρρήσεις και τις προσωπικές κριτικές θέσεις ή και απόψεις μου:
1. Δεν μας ενδιαφέρουν οι προσωπικές απόψεις του κάθε κιναίδου και της κάθε λεσβίας στα θεολογικά πράγματα. Και εννοώ τόσον τους αθέους όσον και τους θεϊστές που παρευρέθησαν στο εν λόγω Συνέδριο της ανομίας.
2. Είναι «λογικό», από ομοφυλοφιλικής απόψεως, ότι το ιερό Ευαγγέλιο (άπαγε της βλασφημίας! για το επόμενο που θα γράψω) θα πρέπει να καταστεί κυρίως ως το χρήσιμο μανιφέστο των πάσης (παρά) φύσεως διεστραμμένων και ανωμάλων.
3. Η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία και το Ιερόν Ευαγγέλιον έχει διαχρονική σταθερή και ακλόνητη ΘΕΟ-ΛΟΓΙΚΗ διδασκαλία για την αρσενοκοιτία ή ομοφυλοφιλία.
4. Δεν πρόκειται να (μετα)αλλάξει ή και να συμβιβάσει η Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία την απλανή ποιμαντική διδασκαλία της, με την αντζέντα των προσωπικών απόψεων των ΛΟΑΤΙ ατόμων ή της εκκλησιάζουσας ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Μερικοί «ορθόδοξοι» ταγοί και θεολογίσκοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να την μεταλλάξουν.
5. Άνομα και ανώμαλα Βρετανικά Συμβούλια, χρηματοδοτούν, τα εν λόγω οικουμενιστικά και ακαδημαϊκά Συνέδρια, ώστε να προωθήσουν στην οικουμένη και να θεμελιώσουν απρόσκοπτα τον κληρικολαϊκό Συγκρητισμό και τον κληρικολαϊκό Σοδομισμό.
6. Κλήρος και Λαός, επιβάλλεται να λατρέψουν, πάσι θυσία τόσον την Οικουμενική Κίνηση όσον και την παρά φύσιν συνουσία.
7. Η ανατολική Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία θα πρέπει να αποδεχτεί πάση θυσία τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΙ. Δηλαδή, οι ορθόδοξοι Χριστιανοί, για να γεφυρώσει άριστα η Μεγάλη Βρετανία τις φωνές των όπου γής ανωμάλων, θα πρέπει όλοι οι υπόλοιποι αντιρρησίες να μάθουν να μελετούν και να πράττουν το ιερό Ευάγγελιο από την ανάποδη, όπως ακριβώς το αντιλαμβάνεται η προτεσταντική Θεολογία της Απελευθέρωσης, όπως το ερμηνεύει η κιναιδόφιλη Αγγλικανική εκκλησία, όπως το επιθυμεί η νεοεποχίτικη Οικουμενική Κίνηση προς τον Σοδομισμό, όπως τους το εμπνέει ο Διάβολος.
8. Όλοι αυτοί, οι «καλοπροαίρετοι» άνθρωποι, οι άνθρωποι που χρηματοδοτούνται για να παντρέψουν τον Σοδομισμό με την διαστροφή και αλλοίωση της Πατερικής Θεολογίας, δηλ. τον Συγκρητισμό, διεγείρουν τον εν λόγω διάλογο του ψεύδους ώστε «να βοηθήσουν την Εκκλησία»... ή αν θέλετε με πιό εύστοχες λέξεις, οι αθεόφοβοι και θεομπαίκτες να διορθώσουν και να σώσουν την Εκκλησία... από την Ιερά Παράδοση των Αγίων Αποστόλων και των Θεοφόρων Πατέρων.
9. Αλήθεια, ποιός θα βοηθήσει άραγε όλους εμάς, που είμαστε απλοί παρατηρητές και διαμαρτυρώμεθα στο εν λόγω θέατρο του παραλόγου;
10. Η Πατερική Θεολογία και η διδασκαλία της ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας, περί της ομοφυλοφιλίας, ισχυρίζονται, ότι είναι βαθιά προβληματική και πρέπει να διορθωθεί, σύμφωνα με εκείνους που δεν σέβονται την διδασκαλία της Εκκλησίας, δηλ. σύμφωνα με τους ασεβείς ανώμαλους.
Η Ανωμαλία ως γνωστόν, είναι αντρόγυνο με την Ασέβεια.
Να την διορθώσουμε λοιπόν!... Όχι την ανωμαλία και την ασέβειά μας... αλλά την Εκκλησία Του!...

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΚΡΙΣΕΩΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ:
Α΄. Είναι δυνατόν το παγκόσμιο εκκλησιαστικό ή χριστιανικό λόμπι των ομοφυλοφίλων, να συνεργάζονται και να διαλέγονται, με τον δικηγόρο του Διαβόλου την ΛΟΑΤΙ Κοινότητα;
Β΄. Είναι δυνατό το παγκόσμιο και οικουμενιστικό λόμπι των ομοφυλοφίλων, να προωθείται, κυρίως από εκκλησιαστικά (ετερόδοξα και ορθόδοξα) πρόσωπα και να διαστρέφουν την Θεολογία και το Ιερό Ευαγγέλιο;
Γ΄. Τα ομοφυλοφιλικά και οικουμενιστικά συνέδρια, χρηματοδοτούμενα από την Μεγάλη Βρετάνια, θα βοηθήσουν την Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία ώστε να ανταποκριθεί στις ποιμαντικές ανάγκες Της, να μεταλλάξει την ορθόδοξη ταυτότητά Της, για τις μετα-νεωτεριστικές ανάγκες του νεοεποχήτικου 21ου αιώνα;
Να σημειωθεί εν κατακλείδι, ότι στο εν λόγω Συνέδριο ακούστηκαν στον εν λόγω διάλογο του ψεύδους, όλες οι απόψεις. Ακούστηκαν οι απόψεις της Ορθοδόξου Καθολικής Εκκλησίας από εκείνους που σέβονται (ευσεβείς) την διδασκαλία της Πατερικής Θεολογίας. Αλλά μάλλιστα ακούστηκαν και αντίθετες απόψεις, από εκείνους (απο κληρικούς και θεολόγους) που δεν σέβονται (ασεβείς) την Πατερική Θεολογία.
Δηλαδή, επισημαίνω (διότι αυτό επισημαίνουν και οι ίδιοι) με έμφαση, ότι, το εν λόγω Συνέδριο έγινε μεταξύ ευσεβών και ασεβών... Χριστιανών!... Οι οποίοι ευσεβείς και ασεβείς Χριστιανοί κατάφεραν μάλιστα να διατυπώσουν και να διακηρύξουν κοινό ανακοινωθέν. Υπάρχει μεγαλύτερο κατάντημα από αυτό; Ανακοινωθέν μεταξύ ευσεβών και ασεβών Χριστιανών, που προσπαθούν τραγελαφικά να συμβιβάσουν την ομοφυλοφιλία (δηλ. την ασέβεια) με την ευσέβεια, δηλ. με την Αγία Γραφή.
Τα «λιοντάρια της Ορθοδοξίας» οι νεοΒαλτοπεδινοί αγιορείτες πατέρες μας, άραγε, τί άποψη έχουν για όλο αυτό το ανώμαλο θέατρο του παραλόγου; Νομίζετε ότι έχουν ομαλή άποψη;
Με αυτό το πλευρό να κοιμάστε.
Συντάσσονται τω Χριστώ ή, μήπως με τω Σατανά και τοις έργοις αυτού;

Του Παναγιώτη Νούνη
Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής
 panagiotisnounis@gmail.com

Υγ.: Κάπου στο εν λόγω κείμενο τους στο οποίο και παραπέμπω με ακρίβεια, αναφέρεται, ότι συμμετείχαν «Κληρικοί πολλών δικαιοδοσιών», πράγμα που σημαίνει καθαρά για κληρικούς από τις «Ετερόδοξες Εκκλησίες», το πενταπόσταγμα της ψευδοΣυνόδου της Κρήτης ή πιό καλά, ορθόδοξα και παραδοσιακά τις λεγομένες διάφορες χριστιανικές Ομολογίες. Σ΄αυτό το σημείο, αποδεικνύεται, ότι ο Διαχριστιανικός Συγκρητισμός, συνοδοιπορεί, χεράκι-χεράκι με τον «Διαχριστιανικό» και «Εκκλησιαστικό» Σοδομισμό.
πηγή

7 σχόλια:

Παναγιώτης Νούνης (Panagiotis Nounis) είπε...

Ευχαριστώ «τρελοΓιάννη» μου...

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Πολυ σημαντικο κειενο.Μπραβο !
Η Ορθοδοξη Εκκλησια,μας ακολουθει την Αποστολικη Παραδοση,εν αντιθεσει με τους αλλους οι οποιοι απομακρυνθηκαν..
Το οτι σε ενα τραπεζι κατατεθηκε το ενδοξο ,,,καταντα πιθανο μεσα σε ολα αυτα τα ανορθοδοξα και ας ειναι η αληθεια του δοκιμασμενη απο την πειρα των Πατερων και των αγιων της .
Η ουσια της αιρεσεως εγκειται στην προσβολη της ενωσεως Του Θεου με τον ανθρωπο.
Το αληθινο Ευαγγελιο,παρ'ολο που οι πιστοι δεν το γνωριζουν πολυ καλα,ειναι αγνωστη γη για ολους αυτους....
Πως να κατανοησουν αφου ακομα κ οταν εισελθουν ολοι αυτοι οι ανθρωποι εντος του καστρου,δεν θα μπορεσουν να νικησουν τα παθη τους,εστω ουτε να κανουν το θελημα Του.
Ανευ σφραγιδος Αγ.Πνευματος,δεν ειναι δυνατον να ειναι κανεις Ορθοδοξος.
Το ζητημα εδω στο κειμενο δεν ειναι η
αληθεια ουτε οπως εκφραζεται.Εδω μιλα ο οικουμενισμος.
Ας μας πουν αυτοι πως θα κατανοησουν τα θεια μυστηρια της εκκλησιας κ τις ενεργειες Του αγιου Πνευματος ...οποταν,ο,τι και να πεις περι Ορθοδοξιας, εκει,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,καταντα φιλοσοφια...........
Αυτοι λενε πως η εμμονες που εχουμε οι Ορθοδοξοι ειναι φανατισμος.
Αν καποιος φερ'ειπειν τους πει κατι πατερικο.
Αν τους πει π.χ ''αρχη αγνοτητας η μη συγκαταβαση''...πως θα το καταλαβουν? Εχουν ζησει τιποτα χωρις την Χαρη Του αγ.Πνευματος??????
Η,εαν τους πεις ''...ει γαρ κατα σαρκα ζητε,μελλετε αποθανειν~ει δε Πνευματι τας πραξεις του σωματος θ α ν α τ ο υ τ ε ,Ζησεσθε''Ρω.8-13]..εαν ζητε κατα τας επιθυμιας της σαρκος,μελλετε να αποθανετε τον αιωνιον θανατον,,,,,,,,,,
Εαν ομως με τας πνευματικας δυναμεις που χαριζει το Πνευμα αποστρεφεστε κ νεκρωσετε τας κακας πραξεις του σωματος θα ζησετε αιωνιως πλησιον Του Θεου[μτφ.Ι.Θ.Κολιτσαρα] αυτο πως θα το καταλαβουνΟταν δεν εχουν αποτιναξει πασα πλανη,αλλα και αφου πιστευουν πως εχουν και αυτοι μυστηρια.
Να μου ελεγε καποιος,,,
''Μελεταμε την απωλεια των αιρεσεων...''να πω,ναι ισως ειστε σε καλο δρομο...
Αντι γι'αυτο οι . Ψευδοδιαλογοι οδηγουν στην ψευ-αγαπη της ενωσης,η οποια ενωση δεν ειναι
Κοινω νια αγιου πνευματος.
Αντιθετα,η κοινωνια Του Αγ.Πνευματος ειναι η αληθινη αγαπη και ενοτης εν τη Ορθοδοξια....
Τι να πουν για τα θανασιμα παθη..αφου ο σκοπος δεν ειναι τα παθη ουτε η ενσωματωση στην ορθοδοξια.
Εδω νομιμοποιημενων των αιρεσεων και της ορθοδοξιας ως εκκλησιες,,,,οδηγουμαστε στην ψευδενωση ...
Ο γαρ αιρετικον δεχομενος,τοις αυτου εγλημασι υποκειται[επιστολη αγιορειτων εις Μιχ.Παλαιολογο]...
Οποτε* τι δουλεια εχει η Ορθ.Εκκλησια σε αυτους τους συμβιβασμους κ οχι μονον,,,τους αναγνωρισαμε ως εκκλησιες....
Αγωνιζονται επιπονως να μας ριξουν στην αγκαλη του Σατανα..
Βγαινουν καποιοι κ λενε:
''Ε, τι κακο κανουν οι διαλογοι''? Βρειτε το! Ο Οικουμενισμος τι σχεση εχει με την Ορθοδοξια?
Οπως εγω γνωριζω,η αιρεσις αυτοπροαιρετως απομακρυνει απο την Κεφαλη Τον Κ.Η.Ι.Χ,ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΤΡΙΟΦΡΩΝΕΣ.ΚΑΙ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ειναι κ απομακρυνση απο την εκκλησια.Οι αγιοι Πατερες θεωρουν μακραν ημων οσους αλλοιωνουντην Ορθ.πιστη.Φυσικα οχι αυτοματως,αλλα μετα συνοδικης......δεν ειναι ουσιαστικα πιστοι.
Σκεφθειτε,ολους αυτους που εισαγουν μεσα στην εκκλησια αν ειναι με το μερος των σωζομενων.[Αγ.Νικοδημος ο αγιορειτης 7 καθ.επιστολες]...
Τι να μας ενωσει Το Πνευμα....
Που να γινουν αυτοι αγιος Ναος...και που να φανει η Ορθοδοξια συρρικνωμενη σε πρωτειο

*******
Ω συντροφοι της αγνοτητας κ μαθηται της σωφροσυνης,οι αιρετικοι δεν ενδειαφερονται να μαθουν την αληθεια....

Λωρίτου Ελένη είπε...

Ευχαριστούμε αδελφέ Παναγιώτη ! Είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρη η σχέση του δόγματος μέ το ήθος . Ήδη εκεί που έχει εφαρμοστεί ο θρησκευτικός συγκρητισμός έχει παρατηρηθεί πτώση τού ήθους κληρικών τε και λαικών, παπάδων , παπαδιών , παπαδόπουλων κ.τ.λ. Οι μέχρι χθές θεούσες μέ τά κομποσχοίνια και τά μακρυά φουστάνια μεταμορφώθηκαν λές και μεταμφιέστηκαν για νά κρύψουν κάτι . Ως πρόβατα μή έχοντα ποιμένα !

Ανώνυμος είπε...

Ο υβριστικος σχολιασμός του κ. Νούνη για τους Βατοπαιδινούς για ποιο λόγο προστέθηκε;
Γιατί βρίζει και τους λέει 'βαλτοπαιδινούς' ; Αυτό είναι κανονικά βρυσίδι και όχι ομολογία. Πολλές φορές από τον κ. Νούνη διαβάσαμε τη βρισιά αυτή 'βαλτοπαιδινούς'. Γιατί τη βάζετε στο μπλοκ σας;

ΤΡΕΛΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ είπε...

Είναι αλήθεια ότι αρθρογράφος έχει γνώμη για καταστάσεις ,πρόσωπα, περιστατικά «γνωστά» και σε μας ...Έχει επίσης ένα ιδιότυπο τρόπο να εκφράζει την γνώμη του ,κάτι που εμείς ενώ κατ ουσιαν συμφωνούμε ,δεν θα εκφραζόμασταν ίσως έτσι…

Μα και εσύ ευλογημένε από όλο αυτό το θαυμάσιο άρθρο και το ξεγύμνωμα της πλάνης, σε αυτό κόλλησες;;

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσε ειδικά αυτή τη παράγραφο να την αποφύγει. Δεν εξυπηρετεί κάτι με τέτοια λόγια. Όπως και να το κάνουμε είναι βρισιά.

ORTHODOXIA ORTHO είπε...

κοιταξτε,
Μας τρελλαναν στο να εχουμε υπακοη και να εχουμε υπακοη και να εχουμε ταπεινωση.
Και ερωτω απο οσα μαθαμε απο τους αγιους Πατερες,πρεπει να ομολογουμε την πιστη μας?Πρεπει να διαμαρτυρομαστε πως δεν παμε καλα και πως πεφτουμε σε κακοτραχαλα μονοπατια και σε βαλτους?
Μα θα μου πεις ''ησυχα ,κανε ταπεινωση!''...
Ναι,να κανω ταπεινωση,μηπως δεν κρυβεται ο διαβολος πισω απο την ταπεινωση?
Οταν οι αγιοι Πατερες ομιλουν πως ο αιρετικος και αν νηστευει και αν παρθενευει αυτος ειναι λυκος,
Που την βρηκε την ταπεινωση ο λυκος?
Περιμενεις να γινεις λυκος για εχεις ταπεινωση?

Οοοοο,τι εχουν πει οι αγιοι Πατερες ειναι αληθινο και ορθοδοξο,ορθοδοξωτατο βεβαιως βεβαιως....

Κνομιζω καπως ετσι θα σκεφθηκε ο κ.Νουνης....