Σάββατο 17 Αυγούστου 2019

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο~ Η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Ὁσίων Ἠλιού τοῦ Νέου καί Φιλαρέτου τοῦ Κηπουροῦ, ἐν Σεμινάρᾳ, Στεφανία μοναχή.
Όλος ο ελληνισμός χρωστάει ευγνωμοσύνη και σεβασμό στην μοναχή αυτή από το Μαυροβούνιο, που για δώδεκα χρόνια παραμένει ολομόναχη να ανάβει το καντήλι των Αγίων Ηλιού και Φιλαρέτου στην Σεμινάρα. 


Θυσιάζει τη ζωή της στα άγρια βουνά της Καλαβρίας από αγάπη για τον ελληνισμό και τους αγίους της Νοτίου Ιταλίας. Φέρνει ιερείς και προσκυνητές, κάνει λειτουργίες στα σπήλαια που έζησαν οι όσιοι πατέρες μας, επισκέπτεται και στηρίζει πνευματικά τα ελληνόφωνα χωριά μας. 

Χτίζει το μοναστήρι με έξοδα των συγγενών και των φίλων της. Μέσα από αφάνταστες δυσκολίες. Πού είναι οι Έλληνες μοναχοί και μοναχές; Όλοι στο Πανόραμα και στα VIP μοναστήρια των βορείων προαστίων; 
Ποιός θα φυλάξει αυτά τα ιερά και τα όσια της φυλής μας. 

Οι αδελφοί μας οι Ρουμάνοι ήρθαν στην Καλαβρία. Έρχονται και οι Ρώσοι.

 Εμείς συνέλληνες - νεοέλληνες πότε θα νοιαστούμε; 

Αγνοούμε την Μεγάλη Ελλάδα και την τεράστια ιστορία και σημασία της για τον ελληνισμό, όπως αγνοούμε και αφήσαμε στην μοίρα τους την Βόρειο Ήπειρο και την Κύπρο. Την Ίμβρο και την Τένεδο, το Σινά και τους Αγίους Τόπους...
Για αυτό σε λίγο κάποιοι θα αγνοούν και εμάς...
Άξια Γερόντισσα Στεφανία! Φιλούμε τα σκονισμένα από την ελληνική γη της Καλαβρίας πόδια σου!


~L'Igumena del Monastero dei SS Elia il Nuovo e Filareto l’Ortolano di Seminara, monaca Stefania.
La monaca Stefania è la prima Igumena ortodossa a ricoprire questo alto incarico ecclesiastico e spirituale, dopo numerosi secoli, in questa gloriosa regione bizantina.




σχολιο :Αναρωτιόμαστε πως και γιατί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (τέτοιες ώρες θυμάται το αυτοδιοίκητο των Μητροπόλεων του «θρόνου» ;;)  ανέχτηκε 
και ανέχεται τα «καπρίτσια» του Ιταλίας και την συμπεριφορά του Πρωτοσυγκέλλου του που οδήγησαν στον απεινή διωγμό του π. Νείλου (Prof. Barone-Adesi), στο θάνατο (τον έσκασαν τον άνθρωπο!) του π. Κοσμά και τον μαρασμό του ελληνορθόδοξου μοναχισμού στην Μεγάλη Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: