Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019

Νέα θεωρία για την ομοφυλοφιλία

Αποτέλεσμα εικόνας για μορφου
Άνοιξαν τα απύλωτα στόματά τους, 
άσχετοι ,
εδικοί , 
γκέι ,
στρέιτ,
λογικοί ,
κακεντρεχείς,
 παραδόπιστοι ,
νεοταξιτες ,
πολικά ορθοί , αλλά και κάποιοι εκκλησιαστικοί: ιδιωτικές οδοί ,Θερμοί, Φάροι ,μαροι και το κακό συναπάντημα!

…βγήκαν απ τις τρύπες τους χύνοντας δηλητήριο στις ψυχές των ανθρώπων με αφορμή τα όσα θεραπευτικά μετέφερε ο Επίσκοπος Μόρφου από τους λόγους των Αγίων μας! Έλα όμως που και η επιστήμη έρχεται έστω και καθυστερημένα να επιβεβαιώσει τους λόγους των Αγίων πατέρων μας .




Νέα θεωρία για την ομοφυλοφιλία | tovima.gr Μια νέα θεωρία για τα αίτια της ομοφυλοφιλίας ανέπτυξαν ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου Μαθηματικής και Βιολογικής Σύνθεσης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτήν, η ομοφυλοφιλία περνά από τη μητέρα στον γιο και από τον πατέρα στην κόρη με «όχημα» την επιγενετική. Συγκεκριμένα ο Γουίλιαμ Ράις, εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα και οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι επιγενετικοί δείκτες μπορούν να προσδιορίσουν την ανάπτυξη της ομοφυλοφιλίας στους απογόνους ετεροφυλόφιλων γονέων.



Μια νέα θεωρία για τα αίτια της ομοφυλοφιλίας ανέπτυξαν ειδικοί του Εθνικού Ινστιτούτου Μαθηματικής και Βιολογικής Σύνθεσης των ΗΠΑ. Σύμφωνα με αυτήν, η ομοφυλοφιλία περνά από τη μητέρα στον γιο και από τον πατέρα στην κόρη με «όχημα» την επιγενετική.
Υποστηρίζεται ότι από εξελικτικής απόψεως και συγκεκριμένα υπό το πρίσμα της θεωρίας του Δαρβίνου η ομοφυλοφιλία είναι ένα χαρακτηριστικό που δεν θα αναμενόταν να αναπτύσσεται και να παραμένει στη φύση.
Υπόθεση για γονιδιακό υπόβαθρο
Και όμως είναι παρούσα σε πολλά είδη, συμπεριλαμβανομένου του ανθρώπου. Προηγούμενες μελέτες είχαν μάλιστα δείξει ότι η ομοφυλοφιλία εμφανίζεται συχνά μέσα στην ίδια οικογένεια, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ερευνητές να εκτιμούν ότι υπάρχει γονιδιακό υπόβαθρο στις σεξουαλικές προτιμήσεις του κάθε ανθρώπου.
Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο γονίδιο που να παίζει καταλυτικό ρόλο στην εμφάνιση της ομοφυλοφιλίας.
Τώρα η νέα μελέτη των ειδικών του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο «Quarterly Review of Biology» ισχυρίζεται ότι υπάρχει επιγενετική και όχι γενετική σύνδεση με την ομοφυλοφιλία.

Ο ρόλος της επιγενετικής
Η επιγενετική εξηγεί πώς η έκφραση των γονιδίων ρυθμίζεται από προσωρινούς «διακόπτες», τους αποκαλούμενους επιγενετικούς δείκτες. Οι δείκτες αυτοί αποτελούν ουσιαστικώς ένα επιπλέον «στρώμα» πληροφορίας προσδεδεμένης στα γονίδια η οποία έχει επίδραση στην ανάπτυξή μας.
Παρότι τα γονίδια κρατούν τις «οδηγίες», οι επιγενετικοί δείκτες ορίζουν πώς ακριβώς εκτελούνται αυτές οι οδηγίες – ορίζουν δηλαδή πότε, πού και πόσο ένα γονίδιο εκφράζεται κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης.
Σε κάθε γενιά παράγονται συνήθως νέοι επιγενετικοί δείκτες, ωστόσο πρόσφατα στοιχεία μαρτυρούν ότι κάποιοι επιγενετικοί δείκτες μεταφέρονται από γενιά σε γενιά και μπορούν έτσι να συμβάλλουν στις ομοιότητες μεταξύ συγγενών – μια διαδικασία που προσομοιάζει με αυτή των κοινών γονιδίων μεταξύ των μελών της ίδιας οικογένειας.


Οι «οικογενειακοί» δείκτες που προσδιορίζουν την ομοφυλοφιλία
Τώρα ο Γουίλιαμ Ράις, εξελικτικός βιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στη Σάντα Μπάρμπαρα και επικεφαλής της νέας μελέτης, υποστηρίζει ότι οι επιγενετικοί δείκτες μπορούν να προσδιορίσουν την ανάπτυξη της ομοφυλοφιλίας στους απογόνους ετεροφυλόφιλων γονέων.

«Υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία που δείχνουν ότι οι επιγενετικοί δείκτες συμβάλλουν τόσο στις ομοιότητες όσο και στις διαφορές μεταξύ μελών της ίδιας οικογενείας και έτσι πιθανότατα συμβάλλουν και στην παρατηρούμενη οικογενειακή κληρονομικότητα της ομοφυλοφιλίας» ανέφερε ο δρ Ράις σε αμερικανικά ΜΜΕ.
Ο ερευνητής και η ομάδα του «πάντρεψαν» την εξελικτική θεωρία με τις πρόσφατες εξελίξεις στη μοριακή ρύθμιση της γονιδιακής έκφρασης καθώς και την επίδραση των ανδρογόνων στη σεξουαλική ανάπτυξη προκειμένου να δημιουργήσουν ένα βιολογικό και μαθηματικό μοντέλο που σκιαγραφεί τον ρόλο της επιγενετικής στην ομοφυλοφιλία.
Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι επιγενετικοί δείκτες που είναι συγκεκριμένοι για το κάθε φύλο και παράγονται στα πρώιμα στάδια της εμβρυϊκής ανάπτυξης προστατεύουν το κάθε φύλο από τη σημαντική φυσική μεταβολή στα επίπεδα της τεστοστερόνης η οποία λαμβάνει χώρα αργότερα κατά την ανάπτυξη του εμβρύου. Τι σημαίνει αυτό; Ότι συγκεκριμένοι ανάλογα με το φύλο επιγενετικοί δείκτες δεν επιτρέπουν στα θηλυκά έμβρυα να «αρρενοποιούνται» (σε διαφορετικά επίπεδα όπως στα γεννητικά όργανα ή στη σεξουαλική ταυτότητα) όταν εκτίθενται σε ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης – το αντίστροφο συμβαίνει σε ό,τι αφορά τα αρσενικά έμβρυα.

Από τον πατέρα στην κόρη και από τη μητέρα στον γιο
Ωστόσο όταν αυτοί οι επιγενετικοί δείκτες περνούν από τη μια γενιά στην άλλη και συγκεκριμένα από τον πατέρα στην κόρη ή από τη μητέρα στον γιο, τότε ίσως έχουν αντίστροφη επίδραση οδηγώντας σε εκθήλυνση ορισμένων χαρακτηριστικών των αγοριών – όπως αυτά που αφορούν τις σεξουαλικές προτιμήσεις – και σε αντίστοιχη αρρενοποίηση ως έναν βαθμό των κοριτσιών.
Οι συγγραφείς της νέας μελέτης ισχυρίζονται ότι τα ευρήματά τους λύνουν τον εξελικτικό γρίφο της ομοφυλοφιλίας μέσω της ανακάλυψης αυτών των «σεξουαλικώς ανταγωνιστικών» επιγενετικών δεικτών οι οποίοι υπό φυσιολογικές συνθήκες προστατεύουν το φύλο αλλά, ως φαίνεται, μερικές φορές περνούν στις επόμενες γενιές και συνδέονται με ομοφυλοφιλία στους απογόνους του αντίθετου φύλου.
Το μαθηματικό μοντέλο των ερευνητών δείχνει ότι τα γονίδια που κωδικοποιούν για αυτούς τους επιγενετικούς δείκτες μπορούν εύκολα να «εξαπλωθούν» στον πληθυσμό επειδή ενισχύουν πάντα την καλή φυσική κατάσταση του γονέα αλλά μόνο σπάνια επιτελούν τον αντίθετο ρόλο μειώνοντας τη φυσική κατάσταση του απογόνου του.
«Η μετάδοση σεξουαλικώς ανταγωνιστικών επιγενετικών δεικτών μεταξύ γενεών αποτελεί τον πιο λογικό εξελικτικό μηχανισμό που εξηγεί την ανθρώπινη ομοφυλοφιλία» είπε σχετικά ο Σεργκέι Γκαβρίλετς, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί-Νόξβιλ που συμμετείχε στη μελέτη.
πηγή 

σχόλιο :ξεστραβωθείτε λοιπόν... και μούγκα ! 


Υ.Σ.
Εάν διαβάσει κάποιος τα σχόλια που γράφονται κάτω 
από το βίντεο με τον Επίσκοπο Μόρφου που μεταφέρει την θεραπευτική στάση των αγίων μας, θα καταλάβει πως η "δημοκρατία" τους τελειώνει εκεί που αρχίζει η δική τους σκέψη και το ιδεολόγημα για τα πράγματα ,μια φασιστίζουσα θέση με ειρωνείες και χλευασμούς! 

Ακόμη δε και σε εκκλησιαστικούς ιστοτόπους… 

Ποιος θα απαγορεύσει σε έναν Επίσκοπο να μιλήσει για τα σαρκικά αμαρτήματα; Αν ζούσε ο Όσιος Παΐσιος στην σημερινή Ελλάδα των gay pride τι θα έλεγε;
 και τι θα λέγαμε τότε; 
Ότι ο παππούς τα έχει χαμένα;

 Και αυτό το ποίμνιο ποιός θα το μαζέψει; 
Ποιός θα το ενημερώσει; 
Θα μείνει έρμαιο των παθών στο όνομα της δήθεν "αγαπης" και της δήθεν "διακρίσεως"; 
 Και θα περιμένουν οι Επίσκοποι και οι ιερείς πότε θα τρέξει ο κόσμος απο μόνος του στο πετραχήλι όταν θα έχει γίνει κουρέλι; 

Δεν κατηγόρησε κανένας τους ομοφυλόφυλους και τους παρα- φύσιν ερωτοτροπούντες. Για την αμαρτία και τις συνέπειές της μίλησε ο άνθρωπος .Τι είναι επιτέλους αυτό που σοκάρει; Επειδή ο καθε ένας έχει τα απωθημένα του γιατί π.χ. έχει υποστεί καταπίεση, θα την πληρώνει αυτός που τολμά να πει την αλήθεια; 

Οι ίδιοι οι Άγιοι Πορφύριος και Παΐσιος δεν ομιλούν για την επιρροή που ασκεί στο έμβρυο η ζωή της μητέρας κατά την περίοδο της κύησης; Να που το έρχεται και η επιστημονική έρευνα να επιβεβαιώσει τα όσα το πνεύμα το άγιο φώτισε τους αγίους μας να πουν. 
Ευχαριστούμε π.Νεοφυτε ,την ευχή σου .

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμένα πάλι μου
φαίνονται λίγο
μπερδεμένα όλα
αυτά.
Ισως κληρονόμησα
χαμηλό αϊκιού
και δε μου κόβει.

Οσο για τον Μόρφου ,

ένας,αλλά λέων!



ORTHODOXIA ORTHO είπε...

Δεν ξερω ,,,,τα γονιδια κλπ. Κλπ. εχω κατα νουν το Αγιοπατερικο,
''Ο ανθρωπος δεν εχει την αμαρτια στη φυση,,,,,αλλα στην προαιρεση.
Ο λογος της αληθειας σε φερνει στην καινουργια Ζωη μαζι με την μετανοια.
Ψυχη που δεν επιμελειται καταντα κατοικητηριο δαιμονων.Το σωμα ειναι οργανο της ψυχης,εκτελει η αμαρτια η αρετη.
Η ψυχη ειναι αθανατη,το σωμα θνητο....
Ποιο ειναι ανωτερο;;;
Η ανατομια των Πατερων διδασκει πως δυο δυναμεις καθετες,μια χοικη κ μια νοερα συναντονται στο μεσον κατα τη δημιουργια του ζυγωτου κ αποδιδουν την ψυχη ζωσα.
Η ψυχη του ανθρωπου εχει Θεια ουσια κ ενεργεια.
Ειναι νομιζω ζητημα που εχει σχεση με την ψυχη πρωτιστως ...
Αλλα ενω απευθυνεται Ο Κυριος σε ολους,εκεινο που εχει σημασια ειναι ποιοι αφηνουν το δικο τους θελημα,τα εγκοσμια κ αποφασιζουν να μειναν ενωμενοι μαΖι Του..
Ο καθενας μας καλειται να αποφασισει.
Καλη Παναγια!
Καλη μας μετανοια!
Υγιαινεται!

Μαρίνα Νικολαιδου είπε...

Κι ο άνθρωπος προήλθε από τον πίθηκο!

Ανώνυμος είπε...

'Οι μάζες δεν διψούν για αλήθεια. Όποιος μπορεί να τις προμηθεύσει με ψευδαισθήσεις γίνεται εύκολα ο κυρίαρχός τους. Όποιος προσπαθήσει να διαλύσει τις ψευδαισθήσεις τους γίνεται εύκολα θύμα τους.''
Gustave Le Bon, 1841-1931, Γάλλος ανθρωπολόγος

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ: Θέση για το ζήτημα που έχει προκύψει με τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου παίρνει ο εκδότης και συγγραφέας Ανδρέας Καραγιάννης.

Διαβάστε τι έγραψε ο Ανδρέας Καραγιάννης στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την επίθεση που δέχεται σήμερα ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

΄΄Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ένας Ιεράρχης του Πνεύματος, ο οποίος έχει προσφέρει πολλά στον σύγχρονο θεολογικό λόγο, δέχεται από το πρωί μια άδικη κριτική σχετικά με τοποθέτησή του για την ομοφυλοφιλία.

Προσπάθησε με έναν υπερβολικό ίσως τρόπο να καταδείξει ποιο είναι το πρόβλημα της σημερινής κοινωνίας. Η διαλυμένη οικογένεια. Τα λάθος πρότυπα. Η έλλειψη παιδείας και ουσίας. Η υποκουλτούρα που μας επιβάλλει η μόδα.

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη δική μου ερμηνεία τόνισε το μείζον ζήτημα των σημερινών σχέσεων. Την απουσία συναισθήματος, την (άνευ σκέψεως) λήψη αποφάσεων και την πλήρη απουσία της επικοινωνίας.

Ζούμε σε μια εποχή που το φλερτ παίρνει σάρκα και οστά μονάχα μέσω των social media, που το σεξ βρίσκεται πολύ εύκολα. Σε μα εποχή που τα πρότυπα μας επιτάσσουν να έχουμε εφήμερες σχέσεις (έτσι απλά για να περνάμε την ώρα μας).

Η Εκκλησία αγκαλιάζει τους πάντες. Κάθε άνθρωπο, οποιαδήποτε επιλογή και αν κάνει στη ζωή του.

Η οικογένεια όμως χρειάζεται πρότυπα. Τα παιδιά βλέπουν τον μπαμπά και τη μαμά σαν ήρωες. Κατευθύνονται από εκείνους. Θέλουν να τους μοιάσουν.

Οι γονείς οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Οφείλουν να τα βρουν με τον εαυτό τους, να βρουν γαλήνη και ηρεμία. Να στοχεύουν στο ουσιαστικό και όχι στο εφήμερο.

Αν αφήσουμε το πνεύμα και το συναίσθημα να φύγει, τότε δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι, δέσμιοι του κενού που δημιουργήσαμε΄΄.

Ανώνυμος είπε...

Ένα πάθος είμαστε σε θέση να το αντιμετωπίσουμε, να το πολεμήσουμε και να το καταπνίξουμε αφού πρώτα παραδεχτούμε πως είναι ελάττωμα. Διαφορετικά, θα είμαστε αιωνίως δέσμιοι του. Τα πράγματα είναι απλά. Ο Θεός έπλασε τον άνδρα και τη γυναίκα και ο έρωτας ανάμεσά τους είναι δώρο δικό Του. Τώρα, αν κάποια άτομα επιλέγουν το ίδιο φύλο-δεν γνωρίζω κατά πόσο αυτό οφείλεται σε αίτια κληρονομικά ή σε περιβαλλοντικούς παράγοντες-τουλάχιστον ας μην το κάνουν με τρόπο προκλητικό. Δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

θεία ουσία
η ψυχη,
οχι.
(μάλλον εκ παραδρομής
η αστοχία
του αδερφού)

Ανώνυμος είπε...

Σταράτα και νηφάλια τα
είπε ο
άνθρωπος,
γι'αυτό
πανικοβλήθηκαν.

Την αλήθεια την
τρέμουν
και
ξέρουν οτι ο
λαός διψάει
γι'αυτήν.

Κουραστήκαμε
κι'απηύδήσαμε
ζώντας ως μάζα
και

είμαστε έτοιμοι για τα μεγάλα
που
έ ρ χ ο ν τ α ι.




Ανώνυμος είπε...

Όταν μεταφέρεται ο λόγος ενός Αγίου της Εκκλησίας τότε όσοι αντιδρούν είναι σαν να μην δέχονται τον Άγιο της Εκκλησίας. Οπόταν αμα δεν τους αρέσει είτε να πάνε να παραπονεθούν στον τάφο του Αγίου, είτε να παραπονεθούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο που τον έκανε Άγιο, είτε να αλλάξουν οι ίδιοι Πίστη και να σταματήσουν να αποκαλούνται Ορθόδοξοι Χριστιανοί, ας πάνε σε μια Θρησκεία που είναι στα μέτρα τους και δικαιολογεί όλα τους τα πάθη και τις ψυχικές αρρώστιες. Τον Μητροπολίτη τί τον φάγανε που απλά μετέφερε σαν πιστός τους λόγους των Αγίων, δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτό όμως δείχνει την εσωτερική κατάσταση όλων αυτών που "πυροβολούν" με κάθε τέτοια αφορμή. Κι αυτό που όλοι οι αληθινά Χριστιανοί πρέπει να λέμε είναι "Άφες αυτοίς Κύριε, ου γαρ οίδασι τί ποιούσιν".

Ανώνυμος είπε...

Είμαι αμφιφυλόφιλος, με σχέσεις ομοφυλοφιλικές στο παρελθόν, που αγωνίζομαι να ζήσω εν Χριστώ και με μετάνοια. Τα όσα λέει ο μητροπολίτης Μόρφου, σεβαστός και πνευματικός ιεράρχης, δεν είναι δικά του, είναι του αγίου Πορφυρίου, για τον οποίο ο πατήρ Επιφάνιος ο Θεοδωρόπουλος είχε πει ¨αν πλανηθεί ο πατήρ Πορφύριος, επλανήθη η Εκκλησία!". Και αυτά τα λόγια με βρίσκουν απολύτως σύμφωνο. Διευκρινίζω ότι και ο Μόρφου είπε ότι ο άγιος Πορφύριος είπε ότι "πολύ συχνά" αυτή είναι η αιτία της ομοφυλοφιλίας, όχι ότι είναι αυτή αποκλειστικά η αιτία, σε όλες τις περιπτώσεις. Αναφορικά με τους χλευασμούς και δεν αναφέρομαι στους κοσμικούς αρθογράφους, αναφέρομαι στον κύριο που έχει εκείνο το "Ιδιωτικό"...πώς το λένε μπλογκ... Θα έπρεπε να ντρέπεται, αν από καιρό δεν είχε χάσει κάθε συναίσθημα ντροπής, πλανών και πλανώμενος. Κάποιος πνευματικός είχε πει για αυτόν ότι έχει δαιμόνιο. Επί λέξει, και μιλάμε για μετρημένο πνευματικό. Καλή μετάνοια και σε αυτόν και σε μένα...

Lilalilak είπε...

Να προσθέσω κάποιους συνδέσμους, της μελέτης στην οποία αναφέρεστε, και που πραγματικά συμπίπτει εντυπωσιακά με τα λεγόμενα του Οσίου Πορφυρίου. https://www.jstor.org/stable/10.1086/668167?seq=1#metadata_info_tab_contents https://www.journals.uchicago.edu/doi/abs/10.1086/668167?journalCode=qrb

Και ένα ακόμα
https://scitechdaily.com/homosexuality-might-develop-in-the-womb-due-to-epigenetic-changes/?fbclid=IwAR1aS344C_MDjlJles_5nYAczIwpwSSZC4bb9sxbshJjaGHVene7oWuvgu4

Σας ευχαριστώ.