Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Στραγγαλίζουμε τα παιδιά μας!


Φέτος οι εισακτέοι σε ΤΕΙ – ΑΕΙ θα είναι περισσότεροι. Υπάρχει, βλέπετε, έλλειψη στην αγορά από αποφοίτους και πρέπει να καλύψουμε τα κενά. Μετά από 4 έως 10 χρόνια (κάθε γενιά έχει τους Τσίπρες της) θα προστεθούν στην αγορά εργασίας οι 133 απόφοιτοι της Σχολής Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ (αύξηση 6,4% σε σχέση με πέρυσι) μαζί με τους 143 της ίδιας σχολής του ΕΚΠΑ (αύξηση 5,93%) και τους 159 (αύξηση 6%) του Παντείου, που θα εισαχθούν φέτος. Σύνολο 435.
 Χωρίς να υπολογίσουμε τους πολύ περισσότερους που "σπουδάζουν" στα διάφορα ΙΕΚ της παρακμής ή στις ανάλογες σχολές των ίδιων των ΜΜΕ ή των μεγαλοστελεχών τους που ξεπέρασαν την κατάθλιψη όταν συνειδητοποίησαν τα έσοδα που μπορεί να έχει το εμπόριο ελπίδας για καριέρα στο γυαλί. 
Κάθε χρόνο, τουλάχιστον 1.500 νέα παιδιά ξεκινούν με το όνειρο να διακριθούν σε έναν χώρο υπερκορεσμένο, με 70% ανεργία, στον οποίο ακόμα και "μεγάλα ονόματα" της TV και του Τύπου δέχονται να κάνουν εκπομπές ή να αρθρογραφούν τζάμπα για "να μην τους ξεχάσει ο  κόσμος" με την ελπίδα πως κάποτε μπορεί να ξαναπληρωθούν.



Για τη συνέχεια Capital

Δεν υπάρχουν σχόλια: