Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Η εξομολόγηση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής για τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη



Θαυμαστό γεγονός η παρέμβαση του Αγίου Γέροντα Ιακώβου ,μακάρι να φωτίζονται οι  Επίσκοποι  σε θέσεις κλειδιά ,και να μην παραμένουν μόνο στο επίπεδο της συγκίνησης .Πάντως πρέπει να το ομολογήσουμε ,επικοινωνιακός ο Ελπιδοφόρος…




 Γράφει ο π.Χριστόδουλος Αγγελόγλου
Το να προσκυνάς, να ασπάζεσαι την δεξιάν, να λαμβάνεις την ευχή του αιρεσιάρχη Πάπα, να προωθείς την αίρεση του οικουμενισμού και στη συνέχεια όλο αυτό το πνεύμα να επενδύεται με την δήθεν επικρότηση και την επιβράβευση ενός σύγχρονου αγιοποιημένου Γέροντα, απλώς με ξεπερνά!

Διερωτώμαι: Άραγε οι παλαιοί ανθενωτικοί άγιοι (Αγ. Μάρκος ο Ευγενικός, Μέγας Φώτιος, Αγ. Κοσμάς ο Αιτωλός, αγ. Γρηγόριος ο Παλαμάς, το πλήθος των Αγιορειτών οσιομαρτύρων μοναχών που ομολόγησαν και μαρτύρησαν επί Πατριάρχου Βέκκου κ.α.), συμφωνούν εκεί πάνω με όλα αυτά; (αν φυσικά και ο σύγχρονος άγιος Γέροντας συμφωνεί, επικροτεί και δεν χρησιμοποιείται για αλλότριους –της ορθοδοξίας και ορθοπραξίας- σκοπούς και αλλότρια συμφέροντα… Κάτι μου φαίνεται ότι δεν πηγαίνει καθόλου καλά.


«Τη των οσίων πληθυί γνώμη μία, υπέρ πατρώων δογμάτων τεθνηκέναι» (Από το Συναξάρι των επί Βέκκου μαρτυρησάντων Αγιορειτών Πατέρων).


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: