Μπορεί να ακούγεται δύσκολη και χρονοβόρα, αλλά η μαρμελάδα βερίκοκο είναι από τις πιο νόστιμες επιλογές για το πρωινό μας.
Υλικά συνταγής
1 κιλό βερίκοκα (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
800 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα.
Τα περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Ελέγχουμε αν έδεσε η μαρμελάδα.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.
πηγή
Υλικά συνταγής
1 κιλό βερίκοκα (ζυγισμένα αφού καθαριστούν)
800 γρ. ζάχαρη
1 μεγάλο λεμόνι (ο χυμός του)
Διαδικασία συνταγής
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα βερίκοκα.
Τα περνάμε από μπλέντερ να διαλυθούν εντελώς.
Προσθέτουμε σε βαθύ ταψί τον πολτό τους (φουσκώνει, γι’ αυτό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση του ταψιού η ποσότητα μας).
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.
Ελέγχουμε αν έδεσε η μαρμελάδα.
Βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα τη μαρμελάδα ζεστή και κλείνουμε τα βάζα όταν κρυώσει.
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου