Σάββατο 11 Μαΐου 2019

Σκόρπια...


Βλέπω τώρα βίντεο με "άνετους παπάδες" που λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. 
Και από κάτω το πλήθος παραληρεί που όλα του επιτρέπονται. 
Δεν τα θέλετε τα δύσκολα, αυτό είναι όλο. Μόλις βρείτε έναν παπά που του επιτρέπονται οι βλακείες και η έλλειψη μέτρου, χαίρεστε που ανοίγει ο δρόμος και για σας.
 Έχω γνωρίσει ανθρώπους που δεν ήταν παπάδες, αλλά με έκαναν και ένιωθα ασφάλεια, οικειότητα, ζεστασιά. Πολλές φορές ήθελαν μόνο να μου ξαφρίσουν την ψυχή. Τις περισσότερες ήταν απλά αληθινοί και τίμιοι.Δηλαδή αυτό μπορεί να είναι ο καθένας χωρίς να φορεί ρασο. 

Παπάς δεν μπορεί να είναι όμως ο καθένας. Άλλα θέλω από τον παπά. Να κρύβει την προσωπικότητα του να φαίνεται ο Χριστός. 
Έτσι 
τραβάς δέκα προβληματισμενους στην εκκλησία. Αλλιώς με τρόπους γκλαμουριας,άνεσης και τσιχλομαγκιας τραβάς χίλιους προβληματικούς. 

Ο παπάς είναι το γαϊδουράκι που δεν έχει φωνή και ανεβαίνει πάνω σε αυτό ο Χριστός να μπει στα Ιεροσόλυμα. 
Του αρκεί αυτό. 
Νιώθει ευλογημένο. 
Σπίτι με τους φίλους του και την γυναίκα του ας είναι ο Τακης. Μην χάνεται η προσωπικότητα του. Δεν αφανίζει ο Χριστός. Εμείς όμως επιλέγουμε να αφανιστούμε για να λάμψει Εκείνος. 

Ο παπάς όταν ανεβαίνει στην εξέδρα, στο βήμα, στην ντουντούκα, από Άγγελος γίνεται διάβολος. Σαν τον άλλο τον ντεμεκ "μακεδονομάχο" που δείλιασε μπροστά σε έναν αδιάφορο,άοσμο νεανία,που ακόμα και ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει εξουσία και θέση σεβαστή, με λίγη εξυπνάδα τον κάνει γιο γιο και τον παίζει.
Δεν χέζεται πάνω του όταν τον βλέπει και αναθεωρεί κατά 180 μοιρες. Αν όμως ο παπάς επέλεγε τον δρόμο και το κράσπεδο και το υπόγειο για να εκφραστεί, πλάι πλάι με τον λαϊκό ανθρωπο, δεν θα ψήλωναν τα κέρατα του,αλλά θα έμενε ταπεινός , ζυμωμενος με τα χνωτα του λαού. 
Η δημοσιότητα είναι η νέα Βαβυλώνα. Πολλοί ξεκίνησαν να γίνουν pappa και κατέληξαν Σάι Μπάμπα.
π.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: