Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ,ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟ

ΗΘΙΚΟΊ ΑΥΤΟΥΡΓΟΊ ΌΧΙ ΜΌΝΟ ΟΙ ΦΑΝΑΡΙΏΤΕΣ, 
ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝ ΕΛΛΆΔΙ ΦΙΛΟ-ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ...

 barsanoufios 1
"Κληρικός" της Ουκρανικής Εκκλησίας επιτέθηκε στον Αρχιεπίσκοπο Βίνιτσας Βαρσανούφιο

Τραγικές εικόνες κάνουν τον γύρω του διαδικτύου εν μέσω Μεγάλης Τεσσαρακοστής, με την εκκλησιαστική κατάσταση που επικρατεί στην Ουκρανία
Την Τρίτη 10 Απριλίου ο Αρχιεπίσκοπος Βίνιτσας Βαρσανούφιος της κανονικής  Εκκλησίας της Ουκρανίας του Πατριαρχείου Μόσχας, τέλεσε Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο χωριό Μαχνίβκα στη Βίνιτσα.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Βαρσανούφιος πραγματοποίησε επίσκεψη σε Ναούς της περιοχής, ώστε να βρεθεί κοντά στους πιστούς και να τους ευλογήσει.




Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Βαρσανούφιος επισκέφθηκε ναό της Μητροπόλεως στο χωριό Γκιουρίτσι, όπου εκεί με πρωτοβουλία του εφημερίου ο Ναός παραμένει κλειστός.
Κατά την παραμονή του ο Αρχιεπίσκοπος Βαρσανούφιος είχε σύντομη συνομιλία με τους πιστούς, παρουσία όμως κληρικών και πιστών της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Στη συνέχεια ο κ. Βαρσανούφιος με πιστούς πραγματοποιήσε μια σύντομη προσευχή έξω από τον Ναό, που είχε ως αποτέλεσμα κληρικός της Ουκρανικής Εκκλησίας να φωνάζει "ντροπή".
Η άμεση επέμβαση των πιστών και της αστυνομίας της Επαρχίας Βίνιτσας απεσώβησαν τα χειρότερα, αφού ο εν λόγω κληρικός επιτέθηκε στον κ. Βαρσανούφιο με σκοπό να τον χτυπήσει.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: