Τετάρτη 17 Απριλίου 2019

Η πρώην Λουθηρανή κα Άννα για το Ορθόδοξο Βάπτισμα

Η πρώην Λουθηρανή κα Άννα για το Ορθόδοξο Βάπτισμα
Μετά την κατανυκτική θεία Λειτουργία στον Μέγα Βασίλειο, την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019, οι φοιτήτριες της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης Αθηνών πήραν τον δρόμο για τη γραφική περιοχή της Πλάκας. Στόχος τους, να επισκεφθούν το ιδιωτικό παρεκκλήσιο της Αγίας Άννας. Η περιοχή έσφυζε από ζωή, κίνηση, φωνές, θόρυβο, μα μόλις μπήκαν στο μικρό παρεκκλήσιο, όλα ησύχασαν. Εκεί τις περίμενε η  Άννα Ρετάλη, η οποία συνέβαλε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση του παρεκκλησίου.



Η  Άννα κατάγεται από τη Σουηδία και στο παρελθόν ήταν λουθηρανή. Τις υποδέχθηκε και τους μίλησε για την αποκατάσταση του ιερού ναού. Τους διηγήθηκε το πώς ο Θεός απροσδόκητα και θαυματουργικά οδήγησε τα βήματά της στην Ορθόδοξη Εκκλησία και μοιράστηκε μαζί τους κάποιες από τις εμπειρίες που έζησε από τότε που γνώρισε την αλήθεια.

«Εσείς βαπτιστήκατε πολύ μικρές και δεν το θυμάστε. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι όντως, όντως κατεβαίνει το Άγιο Πνεύμα. Στη βάπτιση μπαίνεις μαύρη και βγαίνεις λευκή… Σκέψεις, νοοτροπίες, συνήθειες που είχες ξαφνικά φεύγουν από πάνω σου, σαν να βγάζεις ένα παλιό ρούχο… Τους πρώτους μήνες μετά τη βάπτισή μου ήμουν… αλλού. Μια γαλήνη, μια χαρά συνεχής κυριαρχούσε…” ήταν μερικά από τα βιώματα που μας μετέφερε.
«Λέω σε γνωστούς μου στη Σουηδία, ότι βρισκόμαστε στη φανταστική περίοδο της νηστείας και δεν το συμμερίζονται. Πρέπει να το ζήσεις για να το καταλάβεις».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: