Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Από αριθμητική ξέρετε; Όταν δεν μας βγαίνουν τα νούμερα τα εφεύρουμε...


Της Γεωργίας Γκαρδαλίνου

Τον γύρο του ελληνικού διαδικτύου από το πρωί κάνει η κατευθυνόμενη είδηση πατρότητας Βαξεβάνη περί της πρότασης των Ζάεφ και Τσίπρα για το Νόμπελ Ειρήνης με τον βαρύγδουπο τίτλο 33 ευρωβουλευτές προτείνουν: οι εξής 32, γιατί στα ονόματα που αναφέρονται μεταξύ των οποίων και με...
ορθογραφικά λάθη στη βιασύνη να κοινοποιήσουν το non paper, μια που ακόμα και οι πιο αφελείς αυτής της χώρας κατανοούν εύλογα πως είναι διακινούμενο. Βλέπεις το ταξίδι δεν έπεισε, το αφήγημα και καλά των “επενδύσεων” στην γειτονική χώρα, ακόμα χειρότερα, γιατί πια ξέρουμε την στρατηγική του κοινωνικού dumping και τέλος πάντων ο σανός τους έμεινε αδιάθετος, κάπως πρέπει να τον σερβίρουν εξάλλου σε 52 μέρες λήγει...



Εκτός του γεγονότος που πανηγυρίζει το έντυπο, των 32 υπογραφών που τις κάνει 33 προσθέτοντας προφανώς τη δική του (χωρίς όμως να είναι ευρωβουλευτής), η σχέση του με την αριθμητική μάλλον δεν είναι και σε τόσο στέρεες βάσεις, αφού οι 32 στους 751, αντιστοιχούν μόλις στο 4,26 % των εδρών του ευρωκοινοβουλίου.
Αν μάλιστα περάσουμε να δούμε τις ευρωομάδες σε συνάρτηση των υπογραφόντων διαπιστώνουμε πως από την ευρωομάδα του Σύριζα που συλλέγει τις υπογραφές εκτός από τους 3 τους, ουδείς άλλος των υπολοίπων 49 της ομάδας τους υπογράφει...
Την μερίδα του λέοντος των υπογραφόντων κατέχουν οι σοσιαλδημοκράτες με 15 υπογραφές στους 32, 6 η ALDE (Φερχοφσταντ και Μακρόν, για να καταλαβαινόμαστε), 4 από την ομάδα των Πρασίνων, 3 από το Λαϊκό Κόμμα, 3 -οι δικές τους από την GUE και 1 από τους Συντηρητικούς.
Από πλευράς της χώρας εκλογής τώρα, στους υπογράφοντες έχουμε αντιπροσώπους 5 από Γερμανία, 3 από Ελλάδα τους Συριζαίους, 3 από Σλοβενία, 3 από Κροατία, 3 από Βουλγαρία, 2 από Ολλανδία, 2 από Ρουμανία, , 2 από Ηνωμένο Βασίλειο, 2 από Σλοβακία, 1 από Σουηδία,1 από Λιθουανία, , 1 από Βέλγιο, 1 από Ισπανία, 1 από Ιταλία, 1 από Γαλλία, 1 από Φινλανδία.
Όσον αφορά στο ενδεικτικό ποιόν των συγκεκριμένων ευρωβουλευτών, θα αναφέρω το χαρακτηριστικό παράδειγμα της αναγνώρισης του Γκουαϊδό, όπου εκτός των Κούλογλου και Κούνεβα μονάχα άλλοι δυο ψήφισαν κατά (ο Ισπανός και ο Βέλγος, αμφότεροι των Πρασίνων), 9 την έκαναν κοπάνα παρέα με τον Παπαδημούλη, 2 ήσαν Πόντιοι Πιλάτοι (ο Ιταλός και η Γαλλίδα) και 16 αναγνώρισαν τον αυτοανακηρυχθέντα.
Άλλο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα η οδηγία του Copyright όπου οι απόντες είναι 6 (3 οι δικοί μας τρόπος του λέγειν) 11 τα όχι, 2 τα λευκά, και 13 ψήφισαν υπέρ.
Σε όλες τις περιπτώσεις δεδομένου ότι τόσο το λευκό (Πόντιος Πιλάτος), όσο και η κοπάνα ενισχύουν την πλειοψηφία, και στις δυο περιπτώσεις η συντριπτική πλειοψηφία αναγνώρισε τον Γκουαΐδο και ψήφισε υπέρ του φίμωτρου των πολιτών.
Επομένως σε τι αποσκοπεί και η παραπάνω αναφερόμενη υποψηφιότητα, καθώς και από το που εκπορεύεται, είναι κοινό μυστικό, φθάνει να δούμε τους συσχετισμούς και να τους θυμηθούμε όταν βρεθούμε στο παραβάν.
Και για να μην το ξεχάσω αριθμητική διδαχθήκαμε από το δημοτικό...
Για όποιον θέλει να ξαναμετρήσει http://archive.is/9WTTp
 ΑΠΟ ΤΟ "PRESS-GR"
 
Καιρός ήταν νά εξευτελιστεί παντελώς τό βραβείο Νόμπελ . Μέ τό καλό νά πάρεις καί τό βραβείο Γκίνες ως τού μεγαλύτερου ψεύτη ,απατεώνα ,απάτριδα , καί «κολοτούμπα»πολιτικού . Συνυπογράφουμε όλοι γιαυτό .

Δεν υπάρχουν σχόλια: