Πέμπτη 25 Απριλίου 2019

Πέτρινο ποτάμι


Το ίνδαλμα της μικρής Άντρεας είναι η Ελευθερία Αρβανιτάκη, έτσι προχθές όταν πάλι δε ένιωθε καλά για να παρακολουθήσει τα μαθήματά της, ήρθε στην αίθουσα μουσικής και μου ζήτησε να τραγουδήσουμε το «Πέτρινο Ποτάμι» ένα τραγούδι που έγραψα για την μεγάλη ερμηνεύτρια και το οποίο έντυνε τους τίτλους της ομώνυμης τηλεοπτικής σειράς του ΡΙΚ.
Ευτυχώς αυτή τη φορά είχα κατά τύχη μια κάμερα στην τσάντα έτσι κάναμε λήψη από διάφορες γωνίες. (Στην τελευταία φράση ακούγεται και το κουδούνι… ίσα που προλάβαμε δηλαδή!)
Στο περασμένο βίντεο δεν σας ανάφερα ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα της Άντρεας μας από σεβασμό προς τους δικούς της διότι δεν ήξερα αν ήθελαν να το αναφέρω δημόσια. Τώρα που το τα είπαμε τόσο στην ΕΡΤ όσο και σε άλλα μέσα και έχω την άδεια τους επεξηγώ:
«Την 13χρονη Άντρεα την πρωτογνώρισα στα 10 της όταν με επισκέφθηκε στη Λεμύθου για να την ακούσω. Τότε της έκανα δώρο και το CD από το «Πέτρινο Ποτάμι» που μόλις είχε κυκλοφορήσει. Το 2018 που τέλειωσε το δημοτικό επέλεξε να φοιτήσει στη Σχολή Μιτσή στη Λεμύθου, το δημόσιο σχολείο όπου διδάσκω ώστε να έχει την ευκαιρία να γίνει μέλος και των Ορειβατών, της χορωδίας που έχω εκεί.
Όλα κυλούσαν όμορφα, και ήταν ολοφάνερο ότι η μικρή Άντρεα θα εξελιχθεί σε μια σπουδαία ερμηνεύτρια. Τον Φεβρουάριο όμως, ενώ απουσίαζα για συναυλίες στο εξωτερικό η Άντρεα παρουσίασε «αιφνίδια απώλεια ακοής». Πρόκειται για μια σπάνια αυτοάνοση πάθηση, και δυστυχώς η απώλεια στην ακοή της είναι πλεον στα 100% και από τα δύο αυτιά. Χωρίς ισχυρά ακουστικά δεν μπορεί να ακούσει τίποτα ενώ πολύ συχνά ζαλίζεται και δεν μπορεί αν περπατήσει αφού η πάθηση της επηρεάζει τον λαβύρινθο του αυτιού. Αυτό είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε ένα μουσικό και πραγματικά είναι αξιοθαύμαστο πως αυτό το παιδί μπορεί να τραγουδά χωρίς να ακούει! Οι απανωτές εξετάσεις, τα MRI, οι επεμβάσεις, οι επισκέψεις σε ειδικούς στο εξωτερικό έχουν ταλαιπωρήσει και αυτήν και τους γονείς της αφάνταστα τους τελευταίους 2 μήνες!
Η θέληση της όμως να αντιμετωπίσει με κάθε δυνατό τρόπο το πρόβλημά της είναι εξίσου δυνατή και ομολογώ ότι θαυμάζω την δύναμη ψυχής της».
 Τραγουδοποιός  συνθέτης Κώστας ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: