Κυριακή 17 Μαρτίου 2019

Ο Αυστραλός ακροδεξιός τρομοκράτης που χτύπησε στη Ν Ζηλανδία λέει στο «μανιφέστο» του πως ήταν στην Ουκρανία. Mαρτυρίες πως πολέμησε στο πλευρό των νεοναζί στο Donbass..


Αποτέλεσμα εικόνας για Brenton Tarrant black sun
Ο Αυστραλός  Brenton Tarrant, ο οποίος διέπραξε τη μαζική εκτέλεση σε 2 τζαμιά στην πόλη Christchurch στη Νέα Ζηλανδία, έγραψε στο μανιφέστο του ότι ήταν στην Ουκρανία. Ο τρομοκράτης, επιχειρηματολογώντας για τη μεταναστευτική πολιτική, δήλωσε: « Δεν θα αμνηστευθείτε, ούτε στην Ισλανδία,ούτε στην Πολωνία, ούτε στη Νέα Ζηλανδία, ούτε στην Αργεντινή, ούτε στην Ουκρανία και πουθενά σε όλο τον κόσμο. Ξέρω, γιατί ήμουν  εκεί. »
Νωρίτερα, ο ataman των «Αληθινών Κοζάκων» Alexei Selivanov δήλωσε στο REN TV ότι ο Tarrant θα μπορούσε να είχε διασύνδεση με Ουκρανούς νεοναζί. Σύμφωνα με τον Selivanov, ο τρομοκράτης ήταν μέρος της ίδιας οργάνωσης στην οποία υπάρχουν δύο μισθοφόροι που πολέμησαν από την πλευρά των Ουκρανών τιμωρών στο Donbas.
«Χάρη στον Semyon Boykov, χάρη στους Αυστραλούς Κοζάκους και τους απογόνους των λευκών μεταναστών, λάβαμε απόλυτα ακριβείς πληροφορίες σχετικά με τη συμμετοχή των Ethan Tilling και Jared Bennett*, μελών της  Right Wing Resistance, στην τιμωρητική επιχείρηση της Ουκρανίας στο Donbass. Ένα μέλος της ίδιας οργάνωσης,  Right Wing Resistance ο Brenton Tarrant, επιδεικνύοντας δεξιότητες, πιθανώς αποκτημένες σε συνθήκες πολέμου, πυροβόλησε ανθρώπους στη Νέα Ζηλανδία. Είναι επίσης Αυστραλός πολίτης, μέλος της ίδιας ναζιστικής οργάνωσης.Είναι πολύ πιθανό ότι αυτός είναι μέλος των ουκρανικών ναζιστικών μονάδων που πολέμησαν στο Donbass », – δήλωσε ο Αλεξέι Selivanov.
Aucune description de photo disponible.
Από ανοιχτές πηγές προκύπτει ότι η Right Wing Resistance είναι μια ομάδα λευκών εθνικιστών με επικεφαλής τον Kyle Chapman, που εδρεύει στο Christchurch – δηλαδή στην πόλη όπου ο Tarrant πυροβόλησε ανθρώπους. Το κοινό της Νέας Ζηλανδίας έμαθε για την ομαδοποίηση μέσω των «περιπολιών δρόμου» του Christchurch. Οι συζητήσεις στην κοινωνία προκλήθηκαν από φυλλάδια της Οργάνωσης Μετανάστευσης ή Εισβολής.
Μια δημοσίευση με τίτλο « Αυστραλοί εθνικιστές διαψεύδουν τη σύνδεση του shooter στο Christchurch με τους Ουκρανούς ριζοσπάστες» εμφανίστηκε στην website “Says Moscow”. Η υποβολή αναφέρει ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός έλεγξε τις πληροφορίες του REN TV σχετικά με τη σύνδεση του σκοπευτή του Christchurch με τους Oυκρανούς ριζοσπάστες. Οι δημοσιογράφοι ήρθαν σε επαφή με εκπρόσωπους της οργάνωσης Australian Right Wing Resistance, οι οποίοι ανέφεραν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τον Tarrant. «Μοιάζει περισσότερο με έναν μοναχικό λύκο και δεν έχουμε τίποτα να κάνουμε με αυτό. Αυτές δεν είναι οι μέθοδοι μας», δήλωσε η Right Wing Resistance. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εθνικιστές δεν έδωσαν σαφή απάντηση, αν ο Brenton Tarrant ήταν μέλος της ομάδας  ή όχι, περιοριζόμενοι στη φράση «τίποτα το κοινό». Επιπλέον, δεν αρνήθηκαν τη σύνδεση του τρομοκράτη με τους Ουκρανούς νεοναζί.
Ο Brenton Tarrant φιλοτέχνησε ένα όπλο, με το οποίο πυροβόλησε τους ανθρώπους με τα ονόματα των ειδώλων του και ιστορικά γεγονότα που από την άποψή του είναι σημαντικά για την ανάπτυξη του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Επιπλέον, ένας μαύρος ήλιος στο αυτόματό του αποτελεί επιπλέον στοιχείο ότι ήταν νεοναζί. Ο μαύρος ήλιος είναι ένα εσωτερικευτικό αποκρυφιστικό σύμβολο που χρησιμοποιείται ευρέως στο γερμανικό νεο-παγανιστικό και ναζιστικό μυστικισμό. Αυτό το σύμβολο είναι δημοφιλές στους νεοναζί από το ουκρανικό τάγμα Azov. Το 2014-2015, ο «μαύρος ήλιος» ήταν ένα από τα κύρια σύμβολα του ουκρανικού συντάγματος εθελοντών. Πριν από την τρομοκρατική επίθεση, ο Brenton, πιθανότατα μιμούμενος τον Νορβηγό εθνικιστή Anders Breivik, δημοσίευσε ένα νεοναζιστικό μανιφέστο, στο εξώφυλλο του οποίου απεικονίζεται επίσης ο μαύρος ήλιος.
Να θυμίσουμε ότι Brenton Tarrant έκανε μια ένοπλη επίθεση στα τζαμιά του Al-Nur και Masjid στις 4:15 ώρα Μόσχας. Εκείνη τη στιγμή, πραγματοποιούνταν οι προσευχές της ημέρας σε τζαμιά στη Νέα Ζηλανδία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ο τρομοκράτης σκότωσε 50 άτομα και τραυμάτισε 50 εκ των οποίων οι 11 σε κρίσιμη κατάσταση.  REN.TV 16/3/19
* στις φωτο Ethan Tilling και Jared Bennett
Ο δολοφόνος στη Christchurch  προέρχεται από Βρετανο-εβραίους γονείς και η οικογένεια του έφυγε από την Παλαιστίνη μετά τον πόλεμο του 1948 και μετοίκισε στην Αυστραλία.Επισκέφθηκε το νυν Ισραήλ 2017 και 2018 και είναι ένα μέλος της Freemason in Canberra.
                            

Δεν υπάρχουν σχόλια: